- Noen av oss blir aldri voksne

Svein Erik Bjelland (t.v.), Ragnar Vikse, Kjetil Horneland og Jarle Swahn i Firehouse er ikke fans. De er fanatiske! I dag lærer tributebandet BAs lesere å sminke seg som Kiss.

Svein Erik Bjelland (t.v.), Ragnar Vikse, Kjetil Horneland og Jarle Swahn i Firehouse er ikke fans. De er fanatiske! I dag lærer tributebandet BAs lesere å sminke seg som Kiss. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Bli med BA og disse entusiastene på Kiss-sminkekurs før Koengen-konserten søndag.

DEL

- Jeg kommer til å sminke meg som Kiss-gitarist Ace Frehley når jeg sitter senil på gamlehjemmet også, sier Jarle Swahn (32).

Swahn er gitarist i hyllestbandet Firehouse, som søndag kveld spiller på nachspielet på Garage etter Kiss-konserten på Koengen.

Foruten musikken, er det visuelle uttrykket viktig for Jarle Swahn og bandkollegene Svein Erik Bjelland, Ragnar Vikse og Kjetil Horneland.

- Hvis jeg har dårlig tid, klarer jeg det på rundt 20 minutter. Men jeg har jo en del trening, sier Swahn til BA.

OPPSKRIFTEN: Søndag er han selvsagt klar, når barndomsheltene gjester Bergen.

- Det er vanvittig stort. Jeg hadde jo reist samme hvor de spilte i Europa, men det er gøy når de nesten spiller på dørstokken din, sier Swahn.

- Hvordan går man frem for å sminke seg som et Kiss-medlem?

- Erfaringsmessig er det greit å først tegne omrissene. Deretter fortsetter du med det hvite, og så fyller du i det svarte. Til slutt må man finjustere, og så legger vi som regel et transparent pudder på toppen, så sklir det ikke utover.

ALDRI VOKSEN: - Hvor lenge har du vært Kiss-fan?

- Siden 1980. Da var Kiss virkelig på høyden, og som enhver liten bøtteknott på fire-fem år var det vanskelig ikke å bli betatt. Det visuelle kom først, og så kom musikken, sier 32-åringen.

- Og du har aldri vokst fra dem?

- Nei, det gjør nok de fleste, men enkelte av oss blir aldri voksne. Dette er en hobby og en lidenskap. Kiss har sagt at de aldri skal gi seg, så det skal ikke jeg heller, flirer Swahn, eller SpaceAce som han kaller seg i Firehouse-sammenheng. Det er en klar hyllest til Ace Frehley, den opprinnelige Kiss-gitaristen som nå er ute av bandet.

Kan du tenke deg å stille med Kiss-ansikt på konserten i Bergen, men tar ikke sjansen på å sminke deg selv, kan du få profesjonell hjelp. Sammen med en kollega tilbyr nemlig Jill Alræk gratis Kiss-sminking ved porten ved Bontelabo fra klokken 1600 søndag.

Artikkeltags