Ozzy til Bergen

Artikkelen er over 14 år gammel

Ozzy Osbourne tar med seg legendariske Black Sabbath og den nye supergruppen Velvet Revolver til Bergen og Koengen 9. juli.

DEL

Denne lørdagen vil markere tidenes musikkfest for rockefrelste bergensere.

For nå er det endelig klart: Et av tidenes mest innflytelsesrike band, Black Sabbath, kommer til Bergen med originalbesetningen: Ozzy Osbourne, vokal, Tony Iommi, gitar, Geezer Butler, bass og Bill Ward, trommer.

– Vi har jobbet hardt i markedet de siste månedene for å få konserten på plass. Slike ting tar tid, sier Sturle Viketun i Hundreårsmarkeringen-Norge 2005 til BA.

UTSOLGT

De står som arrangør for konserten som trolig blir den største rockefesten i Bergens historie.

Billettsalget starter førstkommende lørdag via Ticnet, enten på telefon eller internett. Billettene kan så hentes på Narvesen sine utsalgssteder.

Black Sabbaths to konserter i Stockholm og Oslo ble utsolgt på under en time nå i helgen.

– Konsertene med Elton John og David Bowie på Koengen i 2003 og 2004 ble utsolgt i løpet av noen timer. Vi regner med tilsvarende trøkk denne gangen. Jeg er også sikker på at vi skal unngå billettkaoset som man opplevde til U2-konserten i Oslo Spektrum, sier Viketun.

Billettprisen blir 485 kroner. Til sammen blir det lagt ut 13 000 billetter. Dørene på Koengen vil åpne 1630. Arrangementet avsluttes klokken 2300.

Sturle Viketun ser ikke bort fra at det kan dukke opp flere konserter på Koengen i løpet av sommeren. 2005 jobbet lenge med å få Sting til Bergen i juni, men det gikk i vasken i tolvte time.

– Når vi først får hull på byllen, dukker det ofte opp andre artister også. Det kan bli flere konserter, ja. Så lenge vi også kan disponere Koengen, er vi også fleksible på datoer.

– Er Black Sabbath dyre?

– De tar markedspris, i samme klasse som Elton John og David Bowie – to konserter som ga oss et greit overskudd, sier Viketun.

Etter det BA har grunn til å tro skal de gamle tungrockerne fra England ha mellom to og tre millioner for konserten i Bergen.

FOR ALLE

Direktør for Hundreårsmarkeringen 2005, Tom Rasmussen, synes ikke det er rart at de står som arrangør for en rockekonsert med britiske Black Sabbath.

– Vi skal lage et program for alle, med både «finkultur» og mer folkelige uttrykk. Black Sabbath blir en av flere storkonserter vi arrangerer rundt omkring i landet i sommer. Pop og rock har en viktig plass i dette århundret, i tillegg har hele markeringen et internasjonalt perspektiv.

– Du er ikke redd for å tape offentlige penger på dette?

– Nei. Så skattebetalerne kan slappe av, sier Rasmussen med et smil.

Artikkeltags