Paul Simon skal totalt gjøre ni konserter i Europa i sommer. Nå står han på scenen på Bergenhus.

Artisten har blant annet spilt perler som «50 ways to leave your lover», «The Boxer» og «Sound Of Silence». Han kommenterte at det var et vakkert publikum å se utover, og har ellers sagt veldig liten utenom introduksjoner av låtene og bandet.

NYTT LEGENDEBESØK

Frank Nes i Bergen Live har nettopp vært gjennom to heseblesende dager med Bruce Springsteen på Koengen. I går ble den store scenen der rigget ned for å fraktes tilbake til Sverige, mens bergensfirmaet AVAB CAC rigget opp deres egen scene på Plenen - den litt mindre konsertarenaen på Bergenhus Festning.

I kveld er det klar for et nytt legendebesøk når Paul Simon (70) inntar Bergen for første gang med låter fra hele karrieren, med vektlegging på det klassiske albumet «Graceland» (86). På konserten i Oslo Spektrum tirsdag spilte Simon og bandet i nærmere tre timer. Og de gjorde en tilnærmet Bruce Springsteen med å dra hele 29 låter.

TERNINGKAST FEM

Både VG og Dagbladet trillet terningen til fem.

Opprinnelig skulle konserten vært på Koengen, men den ble flyttet til Plenen av praktiske grunner.

– Scenen som Springsteen brukte må leveres tilbake til Sverige før Paul Simon-konserten, så vi trengte uansett en ny scenerigg. Når det ikke var solgt flere billetter til Simon, bestemte vi oss for å gjøre konserten på Plenen, sier Nes.

Der er det plass til 6700 mennesker, det samme publikumstallet som i Oslo Spektrum.

– Jeg tror dette blir en ny Stevie Wonder-opplevelse, mener han.

Konserten med Wonder i 2010 skulle også vært gjort på Koengen, men ble flyttet til Plenen da forhåndssalget aldri tok av. Der fikk 6000 bergensere servert en av de beste konsertene noensinne på Bergenhus Festning.

Bergen Live merker at de har tre storkonserter i løpet av fire dager denne uken.

– Vi får virkelig strukket oss. Men det går greit. Springsteen var en stor opptur for alle, hevder Nes.