Bruce Springsteen var i går tilbake på Valle Hovin i Oslo med sitt E Street Band,og i i følge osloavisenes anmeldere leverte han som forventet.

  • Storkonserter

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen hyller Springsteen for den subtile måten han folholdt seg til 22. juli under konserten.

– De som hadde forventet at Bruce Springsteen skulle gjøre et stort, uttalt poeng av at han besøker Norge i helgen da vi markerer ettårsdagen for den største tragedien i vår nyere historie, tok i all hovedsak feil. Men underteksten lå jo der, for alle som lyttet. Springsteens musikk har alltid balansert på stram line mellom ekstatisk glede og vakre drømmer på den ene siden, og den tyngste håpløshet på den andre, skriver han i sin anmeldelse.

Også Dagbladets anmelder Svein Ove Bakke synes det var verdige referanser til ettårsmarkeringen som ble presentert under konserten. Om fremførelsen av «My City Of Ruins» skriver han:

– Her kom pustepausen. Soul-Bruce plastrer egne sår (dødsfallene til Danny Federici og Clarence Clemons), men gir Valle Hovin det alle har ventet på: en stor, trøstende klem. Subtile, verdige referanser til 22. juli, uten å overdrive.Bruce er sjelesørger og seremonimester og blåser på alles sår. Uten å nevne 22. juli direkte en eneste gang, skriver han i sin anmeldelse.

LIVSGLEDE

Men til tross for de alvorstunge stundene, skriver flere av anmelderne at det var en konsert preget av spontanitet og livsglede.

– Lørdag ga han oss i hovedsak det vi trenger som sårest: Et solid skudd livsglede.Riktig så løssluppent var det også, skriver Nilsen.

GODE TERNINGKAST

Både VG og Nettavisen har gitt Springsteen terningkast fem for hans opptreden på Valle Hovin.

– Det var langt fra den mest musikalsk fullendte konserten han har holdt. Men den var perfekt uperfekt. Og morsom. Og full av liv, skriver Nilsen.

Dagbladet ga låtene hvert sitt terningkast fortløpende igjennom konserten. Det endte med 17 femmere,syv firere, og fem treere. Låtene «Tenth Avenue Freeze-Out», «Born To Run», «Born In The U.S.A», og «My City Of Ruins» stakk av med terningkast seks.

I morgen og på tirsdag spiller Springsteeen i Bergen. Følg med på BA.no for oppdateringer om konserten.