A for antrekk!

Visste du at det var artistens antrekk som førte til artistnavnet Sting? En musiker i the Phoenix Jazzmen omdøpte artisten etter å ha sett ham i en svart og gul stripete genser.

B for Blue Turtles!

Stings første soloalbum kom i 1985, «The Dream of the Blue Turtles». I 1999 kom albumet «Brand New Day» som solgte over åtte millioner plater verden over. Det ble et av Stings mest populære album.

C for Cream!

Sting snek seg innpå nattklubber for å høre artister som Cream og Jimi Hendrix da han gikk på St. Cuthbert’s Grammar School.

D for dans!

Sting er tydeligvis ikke den store danseløven. På artistens hjemmeside står det skrevet «Bruce Springsteen, myself, Patty Scialfa og Trudie var på diskotek en kveld. Vi danset alle sammen da en jente kom bort og sa «Å, dere er så søte. Dere danser akkurat som mine foreldre.» Vi dro umiddelbart.»

E for «Every breath you take»

«Every breath you take» er trolig en av The Police sin mest kjente låter. Den ble gitt ut i 1983 på albumet «Synchronicity».

F for februar!

Februar 2007 overrasket Sting, Steward Copeland og Andy Summers. The Police spilte under Grammy Awards, hvor Sting sa «We’re The Police and we’re back!» Samme år gjennomførte de en verdensturné.

G for Gordon!

Artisten er kjent under navnet Sting, men hans egentlige navn er Gordon Matthew Thomas Sumner.

H for høydepunkter!

31 høydepunkter fra Sting sin karriere ble samlet på albumet «The best of 25 years». CD-en inneholder låter som «An englishman in New York», «Russians» og «If I ever lose my faith in you». Albumet ble gitt ut I 2011.

I for I Blame Coco!

Eliot Pauline Sumner, datteren til Sting, driver også med musikk. Hun har tatt artistnavnet I Blame Coco.

J for jazz!

I løpet av tiden på Northern Counties College of Education spilte Sting mye jazz både på kveldene, i helgene og i ferier. Han spilte med jazzband som The Phoenix Jazzmen, The Newcastle Big Band og Last Exit.

K for Koengen!

I dag gjester Sting Bergenhus festning. De 6700 billettene ble fort revet bort. Forrige gang han spilte i Bergen, var i 2006.

L for lærer!

Sting er utdannet lærer. Han jobbet derimot bare to år innen yrket før han forlot læreryrket til fordel for musikkarieren.

M for multi!

Sting er en multiinstrumentalist. Han spiller blant annet bass, mandolin, gitar, piano, saksofon og harmonika.

N for Norwegian Wood!

Sting spilte på Norwegian wood den 17. januar. Konserten fikk terningkast fem av lydverket. I sin anmeldelse skrev Lydverket blant annet at «Nevnes må også avslutningen, med den melodisk sukrede sjalusihymnen «Every Breath You Take» og den regelrett tøffe new wave-smellbongbongen «Next To You» som kronen på et verk som må ha tatt den mest surmagede Sting-skeptiker på sengen».

O for oppmerksomhet!

Oppmerksomheten rundt Sting ble stor da han angivelig hadde sagt at han elsket i åtte timer. Senere kom Sting med følgende kommentar: «Jeg tror jeg nevnte til Bob Geldof at jeg elsket i åtte timer. Det jeg ikke nevnte var at det inkluderte fire timer med trygling, deretter middag og en film.»

P for priser!

Sting har mottatt en rekke priser: Emmy, Golden Globes, Brit Awards, Oscar, Ivor Novello, BMI awards og Grammy awards er bare noen av prisene han har mottatt. Artisten har imponerende 17 Grammy Awards.

Q for Quadrophenia!

Sting var med i den britiske filmen «Quadrophenia» fra 1979. Han spilte karakteren Ace Face.

R for Rainforest!

Sting startet the Rainforest Foundation Fund sammen med konen Trudie Styler og Raoni Metuktire, en Kayapo Indian-leder i Brasil. Dette for å redde regnskogen og beskytte rettighetene til urbefolkningen som bor der.

S for solo!

Sting tok fatt på solokarrieren på 1980-tallet. Men artisten har også gjort en rekke forskjellige jobber. Blant annet har han spilt i en rekke filmer og TV-serier. I 2011 spilte Sting seg selv i blant annet sitcom serien «Life is too short» som er skrevet av Ricky Gervais og Stephen Merchant.

T for Trudie!

Trudie og Sting giftet seg I 1992, og flyttet til Wiltshire. Året etter spilte Sting inn albumet «Ten Summoner’s Tale».

U for utdannelse!

Sting er utdannet lærer ved Northern Counties College of Education.

V for verdenskjent!

Den verdenskjente artisten vandret opp Stoltzen helt alene da han var i Bergen i 2006. Hilde Grotnes Arnesen, som du møter på side 25, var så heldig å treffe på artisten på fjellturen.

W for Wallsen!

Sting er født i Wallsen i England den 2. oktober 1951.

X for X Factor

Sting mener «X Factor» er «en såpeopera som ikke har noe med musikk å gjøre» og at ingen av deltakerne kommer til å bli noe.

Y for Yoga!

Sting har drevet med yoga i en rekke år.

Z for Zenyatta!

The Police ga ut albumet «Zenyatta Mondatta» i 1980, som inneholdt kjente låter som «Don’t stand so close to me» og «De Do Do Do, De Da Da Da».

Æ, Ø og Å for Sting på norsk!

Kjell Inge Torgersen ga ut i 2006 albumet «Aks av gull», hvor han oversatte Sting sine låter til nynorsk.