Torsdag kveld fikk venninnene Helene Finsås og Rebecca Aagotnes treffe sitt store idol, Rihanna.

14-åringene så hele konserten fra scenen, og var i lykkerus da den 23 år gamle stjernen i tillegg tok seg tid til å møte dem.

– Jeg trodde ikke det var sant, sier Helene.

BLE KJENT MED GITARISTEN

Det hele begynte med at jentene hadde billetter i Golden circle på onsdagens Rihanna-konsert.

Etter konserten ble de hentet av Helenes pappa, Cato Finsås, som foreslo at de skulle gå på baksiden av konsertarenaen, og se om de kunne få et glimt av stjernen.

– På baksiden av Koengen traff vi gitaristen til Rihanna, Nuno. Han var kjempekul under konserten, så vi begynte å prate litt med ham, sier Helene, til BA.no.

Venninne var ivrige etter å møte Rihanna også, men pappa Cato ville helst hjem.

– Gitaristen spurte om jeg kjedet meg. Da måtte jeg bare innrømme at jeg var trøtt og at Rihanna ikke er helt min type musikk, forteller han.

Nuno ville vite hva slags musikk Cato hørte på, og da det viste seg at det var KISS som var favoritten, gikk samtalen lett.

– Jeg har truffet dem noen ganger. Det hadde Nuno også, så praten gikk etter hvert ganske greit. Han røpet at følget hadde tenkt seg på Garage, og at vi kanskje ville få et glimt av Rihanna om vi dro dit.

SENDTE PAPPA

Så da fikk ikke pappa dratt hjem enda.

– Jeg kommer jo ikke inn på Garage, siden jeg bare er 14 år, men vi sto utenfor, forteller Helene.

14-åringen rakk akkurat å få et glimt av stjernen, da hun kom ut av Garage.

– Hun sa at jeg kunne få autografen om et øyeblikk, men så forsvant hun.

Helene ga ikke opp håpet om autograf av den grunn, og torsdag var hun på plass utenfor hotellet Havnekontoret, der Rihanna bodde mens hun var i Bergen.

– Vi så ikke Rihanna, men vi så Nuno igjen. Han var jo så hyggelig dagen før, så vi pratet mer med ham. Det var han som spurte om vi hadde billetter til torsdagskonserten, forteller en glad Helene.

FIKK SE KONSERTEN FRA SCENEN

Da gitaristen hørte at de to ivrige Rihanna-fansene ikke hadde billetter til den andre konserten, inviterte han dem like greit selv.

– Jeg trodde vi fikk vanlige billetter, jeg altså. Men da vi kom, tok han oss med backstage, sier Helene, med et stort smil.

Jentene trodde først de skulle bli fulgt gjennom sceneområdet og ut til resten av publikum, men der tok de feil.

Venninnene fikk isteden velge hvor de ville stå.

– Vi så hele konserten fra scenen, forteller en lykkelig Helene.

Etter å ha spilt ferdig konserten, kom Nuno bort til jentene.

Hvis de hadde tid til å vente, ville han prøve å få Rihanna til å komme bort.

– Han forsvant, og etter en liten stund hørte vi noen som snakket. Plutselig var han der sammen med Rihanna, sier 14-åringen, som først ikke trodde det var sant.

– Hun var så hyggelig. Spurte hvordan vi hadde det, og tok seg tid til å ta bilde med oss! Hun var kjempegrei, konkluderer jenten, som sier hun har blitt enda større fan etter møtet.

– Men det var veldig gøy. Det er nok ikke mange som får oppleve noe sånt, avslutter hun.