Gå til sidens hovedinnhold

Storseier for Tertnes

Artikkelen er over 1 år gammel

Tertnes løftet seg etter en svak 1 . omgang. Etter hvilen var det aldri tvil om hvor poengene skulle.

Tertnes var ute etter å stoppe rekken på tre kamper uten seier da nyopprykkede Aker kom på besøk til Haukelandshallen.

Men etter en brukbar start var det heller varierende det Tertnes disket opp på hjemmebane.

4-2 etter tre og et halvt minutt ble til 7-7 halvveis ut i 1. omgang, før blåtrøyene nok en gang klarte å komme seg opp i en tomålsledelse på stillingen 10-8.

Men de ti siste minuttene før pause var blåtrøyene svake. En tominutter på Birgitte Karlsen Hagen, etterfulgt av tre målløse minutter gjorde at Aker både kunne hente inn forspranget til Tertnes, og samtidig sprette opp i ledelsen, 12-11.

Pangstart etter pause

Det skulle bli verre. Tertnes scoret ikke ett eneste mål de siste fem og et halvt minuttene av omgangen. Det gjorde Aker, og Tertnes måtte gå til pause tre mål bak på stillingen 13-16.

På benken så verken Tore Johannessen eller Jarle Alvær spesielt fornøyde ut. Om de lot jentene få høre det i garderoben vites ikke, men det var i alle fall et heltent Tertnes-lag som kom ut til 2. omgang.

Møter samme lag igjen og igjen: – Det er nok nå!

Katarina Berens startet 2. omgang med to kjappe scoringer. Hermine Auberg og Linn Gossé ville ikke være noe dårligere, og med fem scoring på fem minutter fra trioen, var Tertnes igjen i føringen.

Etter å ha sluppet inn 42 mål mot Storhamar i forrige kamp var det bedre forsvarsspill Tore Johannessen på forhånd uttalte at han ønsket å se i Haukelandshallen. Før pause var det noe lurverte, men etter hvilen satte Tertnes-jentene opp en ugjennomtrengelig mur.

Kontrollert seier

Halvveis ut i 2. omgang hadde Tertnes kun sluppet inn fire mål, og samtidig scoret elleve.

Aker ble rett og slett kontret i senk etter hvilen. Linn Gossé og Tina Abdula løp inn den ene scoringen etter den andre, og selv om det gjensto fem minutter på klokken var det i realiteten ferdigspilt i Haukelandshallen. Da sto det 32-26 til Tertnes.

Avslutningen ble en parademarsj. Gossé scoret sin åttende scoring like før slutt, og ble delt toppscorer for blåtrøyene sammen med Abdula. Aker fikk satt noen trøstemål, men det ble til slutt en svært overbevisende 36-28-seier for Tertnes.

Kommentarer til denne saken