Stort område sperret av: Turgåere fant hodeskalle på Bønes

Området på Kyrkjetangen er sperret av onsdag kveld. Politiet mener hodeskallen ser ut til å være fra et menneske, men avventer svar fra Gades institutt før de gjør noe videre i saken. FOTO: VIDAR LANGELAND

Området på Kyrkjetangen er sperret av onsdag kveld. Politiet mener hodeskallen ser ut til å være fra et menneske, men avventer svar fra Gades institutt før de gjør noe videre i saken. FOTO: VIDAR LANGELAND

Artikkelen er over 5 år gammel

En hodeskalle fra det som trolig er et menneske ble funnet på en fylling ved Kyrkjetangen i Bergen onsdag kveld. Et større område er nå sperret av.

DEL

– Det var to turgåere som observerte en hodeskalle i terrenget, forteller politistasjonssjef Tore Salvesen i Bergen vest til BA.

Turgåerne meldte fra til politiet rundt klokken 21 onsdag kveld.

Vet du noe om denne saken? Tips BA på telefon 800 33 044.

Større område sperret av

Politiets krimteknikere har nå undersøkt stedet. Politiet har også snakket med turgåerne som gjorde funnet, og sperret av et større område ved Kyrkjetangen i Bergen.

– De har sikret seg det som ser ut til å være en hodeskalle fra et menneske. Den vil bli levert inn til rettsmedisinsk for vurdering i morgen, sier Salvesen til BA.

Politiet avventer tilbakemelding fra rettsmedisinsk før de eventuelt gjør noe videre i saken.

– Det er vanskelig å si noe om dette foreløpig, men det videre arbeidet vårt nå er å undersøke hodeskallen, sier Salvesen.

Ligger ved deponi

Hodeskallen er funnet langs veien ned mot Kyrkjetangen på Bønes. Funnstedet ligger litt oppe i terrenget, langs en anleggsvei som leder til et deponi for blant annet matjord og fyllmasse (se kartet under).

Området som nå er sperret av ligger langs veien ned til Kyrkjetangen. Området er et deponi, og ifølge politiet skal det nylig ha blitt dumpet masser der. Det er foreløpig ikke kjent hvor disse kommer fra.

– Kan hodeskallen ha blitt flyttet sammen med massene som ligger på dette deponiet?

– Om hodeskallen er flyttet, vet vi foreløpig ikke. Vi holder alle muligheter åpne, og har sperret av et større område. Så får vi se hva undersøkelsene av hodeskallen viser, sier Salvesen til BA.

Vet du noe om denne saken? Tips BA på telefon 800 33 044

Firmaet Akasia er eiendomsforvalter av gravplassene i Bergen. Daglig leder Ove-Christian Fredriksen sier at jordmassene ved Kyrkjetangen stammer ikke fra dem.

– Vi kjører aldri bort jordmasser fra gravplassene på deponi. Du kan være sikker på at jordmasser ikke kommer fra oss, sier Fredriksen.

Akasia tar aldri bort jord fra gravplassene før de er fullstendig nedbrutt.

– Som regel graver vi jordmasser bare lenger ned, sier Fredriksen.

– Flere personer savnet

Hodeskallen vil trolig bli undersøkt ved Gades institutt torsdag. Politiet håper dette vil gi svar på kjønn, alder og omtrent hvor lenge hodeskallen har ligget ute.

– Vi kommer til å be om prioritet på denne undersøkelsen slik at vi får svar. Nå vi får tilbakemelding på dette, må vi anlegge en etterforskning, sier Salvesen.

– Er det noen personer som er savnet i dette området?

– Det er flere som er fortsatt er savnet i bergensområdet, og som ikke er funnet, men ingen som er savnet nøyaktig fra Kyrkjetangen-området, sier Salvesen.

Av de mer kjente savnet-sakene i Bergen er Dung-saken, og Trine Frantzen-saken.

Trine Frantzen har vært borte siden mai 2004. Hun ble sist sett i Fana.

Dung Tran Larsen ble meldt savnet fra sitt hjem i Krabbedalen i juli 2007.