Brann skuffet i Stavanger etter to kamper som hadde skapt litt optimisme i Bergen igjen. At vi skulle tape i oljebyen var for såvidt ikke noe sjokk. Viking har tross alt vært i form i det siste. Men det var skuffende å se hvor svake vi var den siste timen og hvor langt unna vi var å komme tilbake. Denne gangen også. Selv om det er et og annet unntak innimellom, så har ikke Brann vært flinke til å komme tilbake i kamper der vi ligger under.

Det virket som om «halve Bergen» hadde konkludert med at Brann kunne friskmeldes og at vi i praksis var sikret fra å havne på kvalik etter seirene mot Rosenborg og Aalesund. For at syv poeng kunne tas igjen når tolv fremdeles skulle deles ut, kunne man få inntrykk av at for mange nærmest bare var en vill teori mest interessant for kverulanter og superpessimister. Nå var det visst bare å begynne oppkjøringen til 2021!

Men mot Viking viste vi at vi i hvert fall ikke hadde funnet noen formtopp. Vi dominerte riktignok spillet den første halvtimen og spesielt det første kvarteret lovet bra. Men «å love bra» i starten av kamper har for Branns del stadig vist seg å love dårlig…

Og ganske riktig; da Viking likevel scoret på det som strengt tatt var deres første sjanse - slik en del andre også har gjort mot Brann i år - så hadde vi lite eller ingenting å komme med. Selv om vi riktignok ikke var så verst drøye ti minutter til. Men den siste timen var vi utrolig tafatte og tannløse.

Daouda Bamba var en skuffelse og ble gjort rimelig anomym etter fire mål på de to foregående kampene. Han var kanskje ikke av de aller verste, men i forhold til prestasjonene i de siste kampene var han nok en av dem som skuffet mest. Men som vel kom aller verst fra onsdagens kamp, var Vegard Forren som ikke hadde noen god dag og fikk synliggjort sine tempoproblemer litt for mye og var mer eller mindre skyld i baklengsmålene.

Det var nok fort gjort å la seg villede av at vi vant en litt heldig seier i Trondheim mot det som har vist seg å være et formsvakt Rosenborg, samt av lørdagens seier over et ufattelig svakt Aalesund-lag som tross alt har tapt mot «alt og alle» denne sesongen. Men noe bud om bedre tider bar disse seirene tydeligvis ikke...

At Brann ikke klarer å vinne i mer enn to kamper på rad, er heller ikke noe nytt. En svale gjør ingen sommer heter det. Men to seire gjør ingen god høst heller. Brann hadde heller ikke denne gang funnet noen form å snakke høyt om. I kamp nummer tre kom nedturen som så ofte før.

Og Starts poeng mot Glimt gjorde ikke humøret bedre. Vi regnet jo med at det var gode muligheter for et Start-tap mot eliteseriens suverent beste lag. Men neida… Selvsagt kom årets første kamp med kun ett Glimt-mål da det ikke passet oss i det hele tatt. Dermed ble det ett bonuspoeng til sørlendingene. Et poeng som gjorde at vi dermed ikke kan redde plassen definitivt på søndag ved å spille uavgjort mot S08 samtidig som at Start taper for Mjøndalen. Nå må vi nemlig ta minst to flere poeng enn Start - eller tre poeng mer enn Godset - på søndag for at plassen vår skal sikres allerede da. Og da må vi, som du skjønner, vinne vår egen kamp for å få det til.

Jeg syns imidlertid en del fans uttaler seg litt naivt angående hvor svake lag Start og spesielt Godset er. Sistnevnte er riktignok i ganske dårlig form med sine 0-6-6 siste tolv. Men det trenger ikke bety noe i avslutningen. For det skjer jo med jevne mellomrom at lag i desperat poengnød kvikner til mot slutten og overrasker med noen seire på rappen. Uansett hvor hjelpeløse de har sett ut i forkant. Elendigheten varer ikke nødvendigvis i det uendelige. Eller ut sesongen for den del. Og husk; vi selv slo plutselig til med to seire da ingen ventet det etter en elendig periode. Det at enkelte lag gjerne ikke har noe interessant å kjempe for på slutten heller, kan også spille oss noen puss.

Brann har vunnet to av de siste tolv(!) seriekampene. Hva som får mange til å føle seg sikre på at vi tar så veldig mange flere poeng - og til med vinner minst en av de tre siste, er for meg en gåte. Jo da, kanskje vi vinner alle! Men å være trygg på et eneste poeng til? Glem det! Det kan bli null poeng til. Det kan bli ni. Men slik Brann har fremstått denne høsten, ville jeg heller satt pengene mine på et tall i den nedre del av den skalaen.

Og er det utopisk å se for seg Start slå svake Mjøndalen borte, ustabile Brann i Kristiansand, og i tillegg desperat raske til seg ett poeng i Oslo mot et VIF-lag som har begynt å avgi nettopp slike? Da vil Start i så tilfelle ende opp med 33 poeng. Brann har 31 nå.

Godset skal møte fire lag som kanskje heller ikke har noe å spille for; Haugesund, Aalesund, Odd og Stabæk. Av disse er det bare Odd som muligens vil være involvert i særlig mye interessant når de møter drammensklubben. Og AaFK er jo et lag «alle» ser ut til å slå. Er det utenkelig at et Godset i poengnød kan klare 2-2-0 eller 3-0-1 mot disse? I så fall får også de 32-33 poeng. Og med disse utfallene er det langt fra sikkert at Brann slår Godset på målforskjell.

Når jeg tenker meg om, så skrev jeg antagelig noe sånt som dette sist også. Jeg får ta selvkritikk på repetisjonen av gnålet. Men situasjonen er jo mye den samme. Godset har jo ikke engang spilt siden forrige blogg...

Når det gjelder Brann, så skal vi nå først møte to lag som er involvert i samme usikkerheten som oss selv. Med andre ord; lag som vil gi alt. Det som derimot kanskje kan være til vår fordel midt oppi alt dette, er at Odd - som følge av de utsatte kampene - vil få et ganske tøft kampprogram frem mot serieavslutningen mot oss. Kanskje de ikke har noe å spille for de heller når den tid kommer?

Jeg for min del krysser fingrene for at plassen reddes allerede på søndag. Ikke bare for mine nervers del, men også fordi jeg er redd det kan gå skrekkelig gale hvis dette selvtillit-skjøre Brann-laget skal spille kamper med kniven på strupen i de to siste. For eksempel den mot bunnrival Start. Sørlendingene var ikke så verst mot ellers så suverene Glimt på onsdag, de var bra i første omgang mot Viking (der de til slutt tapte 1-4) på lørdag, og de hadde to gode kamper med totalt seks poeng mot Sarpsborg og Odd før det. Det blir meget tøft å slå Kaptein Sabeltanns menn om en uke!

Så kommer altså en eventuelt avgjørende kamp mot Odd for vår del i siste runde. Et Brann-lag uten selvtillit og med nervene utenpå? Skrekk og gru! For hvis vi fremdeles er i fare for å havne på kvalik før siste runde, er det vi som antagelig har dårligst form av lagene det står mellom. Og det er også vi, som i kraft av at vi er en av landets største og mest pengeforbrukende klubber - og som på grunn av at mange allerede hadde konkludert med at vi var reddet, er de som har klart mest prestisje å tape på et nedrykk. Dermed vil vi også antagelig være det laget med mest nerver og press i en slik avgjørende kamp i siste runde. Det må vi bare unngå!

Så ja… jeg går for å redde plassen så fort som overhodet mulig. Problemet er at vi ikke bare MÅ vinne selv på søndag hvis plassen skal reddes allerede da. For i tillegg må vi ha hjelp: Enten ved at Mjøndalen tar poeng fra Start i det som nå er Drammen kommune. Eller ved at Godset taper for Haugesund… i Drammen det også!

Det er bare å krysse fingrene for at dette ordner seg på søndag!

PS! Brann har sluppet inn mål i tolv strake seriekamper. Slipper vi også inn mål mot Sarpsborg på søndag, vil det være første gang siden 1995 at vi slipper inn mål i tretten strake seriekamper innenfor en og samme sesong.

-

Kampen:

Siden seieren mot Aalesund på lørdag hadde en småskadet Jón Gudni Fjóluson blitt byttet ut med Ole Martin Kolskogen.

Brann åpnet friskest og blant annet hadde Robert Taylor et skudd fra vel 25 meter som Viking-keeper Iven Austbø måtte bokse over etter to minutter. Og etter tretten minutter kom Daouda Bamba til avslutning fra like utenfor femmeteren, men den ble blokkert.

Gleden over gode Brann-tendenser varte imidlertid bare i seksten minutter. For da gikk Ole Martin Kolskogen over ende i en duell mot Veton Berisha, dommer Sigurd Smehus Kringstad mente situasjonen ikke kvalifiserte til Brann-frispark - og Berisha kom dermed mot Opdal og verken han eller Forren klarte å hindre egersunderen å sette inn 1-0 til siddisene fra skrått hold i lengste hjørnet.

Forbannet ergerlig i og med at Brann hadde dominert til da. Men også ganske typisk Brann 2020: Vi får gjerne scoringer i trynet mot spillets gang og på det som er motstanderens første mulighet. Og det var også godt mulig at vi skulle hatt frispark rett i forkant.

Like etter dette registrerte vi at også Start hadde tatt ledelsen mot ellers så suverene Glimt. Det var så definitivt ikke en del av planen for å unngå nedrykk!

Akkurat nå var Brann bare tre poeng foran sørlendingene som vi skal møte i Kristiansand neste midtuke.

Etter 19 minutter fikk siddisene en ny sjanse da Berisha ga Yann-Erik de Lanlay fri bane mot Opdal som reddet da førstnevnte skjøt fra utenfor feltet.

Da Viking så ut til å ha tatt over kampen, hadde likevel Taylor et godt skuddforsøk fra tyve meter som Austbø måtte slå til corner. Og under minuttet senere fikk Forren en mulighet i feltet, men den ble klarert. Vi var fortsatt ikke ferdige!

I det minste hadde Glimt på denne tiden utlignet mot Start, så nå kunne vi forhåpentligvis gjøre regning med at Starts poengfangst ville begrense seg denne kvelden. Vi skulle gjerne også hatt null poeng til sørlendingene, men det ordnet vel de scoringskåte bodøværingene for oss på den drøye timen som gjenstod?

Etter halvtimen hadde vi enda et fint angrep der både Bamba og Taylor kom til avslutning, men de forsøkene ble enten blokkert eller reddet greit av keeper.

Men så var det mer eller mindre slutt for vår del. Viking tok mer over og kom til noen halvsjanser før pause, men 1-0 ble stående til halv tid.

I andre omgang fortsatte Viking overtaket. De hadde full kontroll på et tannløst Brann-lag. Etter fem minutter av omgangen kom Sondre Bjørshol til et skudd som Opdal reddet. Men ellers foregikk det meste mellom sekstenmeterne de første tyve minuttene etter pause. Viking hadde imidlertid noen forsøk fra distanse.

Etter timen kom våre to første bytter: Fredrik Haugen og Jon-Helge Tveita kom inn for Sander Svendsen og Ole Didrik Blomberg.

Men 21 minutter ut i omgangen føltes det hele kjørt da Fredrik Torsteinbø vant en duell mot Fredrik Haugen på midten og spilte til Yildren Ibrahimaj på vikingenes høyreside. Arendalitten unngikk enkelt treige Forren og skar inn i feltet før han altfor enkelt satte ballen under Opdal og i mål.

Dermed 2-0 til Stavanger-laget, den teite scoringsmusikken kom på full guffe og det var vanskelig å se for seg at tannløse Brann skulle kunne hente poeng i oljebyen. Nå fikk vi satse på at Glimt gjorde jobben sin i Kristiansand!

Etter dette fortsatte Viking å føre kampen. Brann-spillerne virket som en slagen gjeng. Dette ville etter alle solemerker bare bli en transportetappe for rogalendingene. Noe det da også ble.

Ni minutter før slutt kom vårt siste dobbelbytte: Da kom Gilli Rólantsson og Mathias Rasmussen inn for Thomas Grøgaard og Robert Taylor. Det var vel ingen som forventet at disse skulle gjøre vei i vellingen…

Vi kom til noen halvsjanser mot slutten, men alle avslutningsforsøk ble blokkert i feltet.

Tre minutter på overtid blåste dommeren av. Dermed hadde vi tapt 0-2 i Stavanger, mens det snart skulle vise seg at Start også hadde tjent seg et bonuspoeng mot Glimt.

Dermed er vi før Sandefjords hengekamp på tiende plass med fem poeng til Start, mens Godset på kvalik ligger syv bak med en kamp til gode.

-

Rimet:

*

Seks poeng den siste uken,

ting var lysere!

Ja kanskje årets innspurt

ble helt fri for gysere!

At plassen kunne reddes fort

og uten dramatikk

Men den gang ei, så her blir kanskje

frykt til siste nikk.

*

Vi startet bra i banespill

mot Viking fra Stavanger

Men «starte bra i banespill»

har feilet ørten ganger

Og selvsagt scoret Viking først

Berisha ordnet det

Det var mot spillets gang

men vi fikk snarest fikset det:

*

Nei ikke fikset stillingen,

men spillets gang ble ny

Vi skapte knapt en dritt

og det var skuffende som fy!

Og midtveis ut i andre

da ble veien lang og bratt

Da slukket siste håpet

da gikk lyset av - god natt!

*

For da fikk de sitt andre

og vårt håp bestod i da

at Glimt slo Start, men heller

ikke det gikk særlig bra

Brann fikk tap og avstanden

til IK Start er fem

Og Godset har en hengekamp

Hvor langt blir det til dem?

*

søndag kan vi reddes,

men litt hjelp det må vi ha

At Sarpsborg må beseires selv,

kan ingen komme fra

Men Mjøndalen og Haugesund

kan godt få vinne nå

mot IK Start og Strømsgodset

Og da vil dette gå!

*

-

SLIK REDDER VI PLASSEN:

Det er ennå mange teorier og veier til målet, selv om det bare gjenstår en håndfull kamper. Jeg har lagt ut noen forskjellige vrier på hva som må til for at Brann skal redde plassen. Det er flere lag som i teorien kan blande seg inn her, men foreløpig forholder jeg meg til de to det er størst mulighet for å holde bak Brann; nemlig Start og Godset.

Po = poeng. Øverst i skjemaene er de respektive lags nåværende poengsum. Så følger budsjettert poengfangst pr kamp, nest nederst er totalen for de tre-fire siste rundene, og aller nederst er poengsummen etter 30 runder.

Slik kan vi redde plassen uten at målforskjellen blir avgjørende:

Med fem poeng til (1-2-0) får vi 36 poeng og vil uansett være reddet fordi Start (som da får poengtap mot oss) i så fall ikke kan få mer enn 33. Får vi tre poeng mot Start, kan de ikke ende foran oss uansett hva som skjer i de øvrige kampene. Får vi poeng i alle tre kampene på slutten (altså minst 34 totalt), kan heller ikke Start gå forbi oss fordi de da max kan få 33. Men kommer de tre eller fire poengene våre mot andre enn Start (altså at de slår oss i Kristiansand), kan sørlendingene få 35 og passere oss.

I eksemplene under tar jeg høyde for at vi taper i Kristiansand.

(Husk at det holder å komme foran én av dem…)Po.

|


Po.

|


Po.

Nå ->

BRANN

31

|

START

26

|

GODS

24


mot


|

mot


|

mot


28.r.

S08 h

1

|

Mjøn b

3

|

Haug h

1

29.r.

Start b

0

|

Brann h

3

|

Aale b

3

Utsatt:||

Odd b

1

30.r.

Odd h

1

|

VIF b

0

|

Stab h

3


Fra nå:


|

Fra nå:


|

Fra nå:0-2-1

2

|

2-0-1

6

|

2-2-0

8

Slutt:


33

|


32

|


32

Noen andre varianter:

* Skulle Start også klare poeng i Oslo (2-1-0) og Godset få enda en seier i stedet for to uavgjorte (3-0-1) slik at begge disse får 33 poeng, må også vi kompensere med å vinne en kamp i stedet for å få to uavgjorte (1-0-2).

* Skulle Start vinne alle tre (som gir dem 35 poeng) og Godset få en seier i stedet for en uavgjort (3-1-0 som gir dem 34 poeng), må vi ha minst fire poeng (1-1-1) på slutten. Altså seier og uavgjort i de kampene som ikke er mot Start.

* Taper vi de tre siste, må enten Start max ta fire poeng til - altså kun ett poeng totalt i de to kampene kampene som ikke er mot oss. Eller så må Godset ta max seks poeng til (2-0-2 eller 1-3-0).

* Tar vi ett poeng totalt på de tre siste, må enten Start ta max fem poeng til (1-2-0). Dvs. uavgjort i de to andre hvis de slår oss, eller fire poeng i de to andre hvis de spiller uavgjort mot oss. Eller så må Godset ta max syv poeng til (2-1-1).

-

Slik kan vi redde plassen på målforskjell med 35 poeng:

I tabellene som inkluderer målforskjell vil det altså stå et prosjektert utfall pr kamp (seierens eller tapets størrelse) oppgitt i +/-.

(Godset kan ikke lenger ende opp med nøyaktig 35 poeng).


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

BRANN

31

−10

|

START

26

−18

mot|

motS08 h

3

+1

|

Mjøn b

3

+2

Start b

0

−2

|

Brann h

3

+2
|
Odd h

1

0

|

VIF b

3

+2

Fra nå:|

Fra nå:1-1-1

4


|

3-0-0

9


Slutt:

35

−11

|


35

−12

Kommer de tre poengene mot Start, kan de ikke ta oss igjen.

-

Slik kan vi redde plassen på målforskjell med 34 poeng:

(Start kan ikke lenger få nøyaktig 34 poeng)


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

BRANN

31

−10

|

GODS

24

−17

mot|

motS08 h

3

+1

|

Haug h

3

+1

Start b

0

−2

|

Aale b

3

+2
|

Odd b

1

0

Odd h

0

−1

|

Stab h

3

+1

Fra nå:|

Fra nå:1-0-2

3


|

3-1-0

10


Slutt:

34

−12

|


34

−13

Kommer de tre poengene mot Start, kan de ikke ta oss igjen.

-

Slik kan vi redde plassen på målforskjell med 33 poeng:


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

BRANN

31

−10

|

GODS

24

−17

|

START

26

−18

mot|

mot|

motS08 h

1

0

|

Haug h

3

+1

|

Mjøn b

3

+3

Start b

0

−2

|

Aale b

3

+2

|

Brann h

3

+2
|

Odd b

0

−1

|
Odd h

1

0

|

Stab h

3

+2

|

VIF b

1

0

Fra nå:|

Fra nå:|

Fra nå:0-2-1

2


|

3-0-0

9


|

2-1-0

7


Slutt:

33

−12

|


33

−13

|


33

−13

-

Slik kan vi redde plassen på målforskjell med 32 poeng:


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

BRANN

31

−10

|

GODS

24

−17

|

START

26

−18

mot|

mot|

motS08 h

1

0

|

Haug h

3

+1

|

Mjøn b

3

+3

Start b

0

−2

|

Aale b

3

+2

|

Brann h

3

+2
|

Odd b

1

0

|
Odd h

0

−1

|

Stab h

1

0

|

VIF b

0

−1

Fra nå:|

Fra nå:|

Fra nå:0-1-2

1


|

2-2-0

8


|

2-0-1

6


Slutt:

32

−13

|


32

−14

|


32

−14

-

Slik kan vi redde plassen på målforskjell med 31 poeng:


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

|


Po.

Målf.

BRANN

31

−10

|

GODS

24

−17

|

START

26

−18

mot|

mot|

motS08 h

0

−2

|

Haug h

3

+1

|

Mjøn b

1

0

Start b

0

−2

|

Aale b

3

+1

|

Brann h

3

+2
|

Odd b

0

−1

|
Odd h

0

−1

|

Stab h

1

0

|

VIF b

1

0

Fra nå:|

Fra nå:|

Fra nå:0-0-3

0


|

2-1-1

7


|

1-2-0

5


Slutt:

31

−15

|


31

−16

|


31

−16

Hendelsene:

00:45 - Brann: Sander Svendsen med et innlegg fra høyre, men rett i klypene til Iven Austbø i Viking-målet.

02:16 - Brann: Robert Taylor skyter fra vel 25 meter. Skuddet går rett på Austbø som må bokse ballen over mål til corner.

02:50 - Brann: Taylor med corner fra vestre. Vegard Forren vinner på hodet to meter fra mål, men header over.

05:16 - Brann: Ole Didrik Blomberg kommer til innlegg fra skrått hold, men Austbø tar det.

08:08 - Viking: Zymer Bytyqi med en blanding av innlegg og skudd fra rett utenfor siden av sekstenmeteren. Håkon Opdal tar det enkelt.

09:55 - Brann: Petter Strand sleiver grovt fra tretten meter og ballen går bare til siden.

11:11 - Brann: Taylor med et frispark som slås inn foran mål, men ballen passerer alle og går utenfor mål.

12:39 - Brann: Daouda Bamba forsøker et skudd fra mer enn 30 meter, men det blokkeres etter to meter.

12:53 - Brann: Svendsen slår flatt inn fra høyre i feltet mot Taylor og Viking får ikke klarert skikkelig like utenfor femmeteren. Bamba får ballen på tolv meter og kommer seg til skudd fra skrått hold utenfor femmeteren. Kristoffer Løkberg blokkerer til corner.

16:10 - 1-0, SCORING VIKING; VETON BERISHA: Ole Martin Kolskogen går over ende i duell med Berisha vel tredve meter fra Branns mål. Kolskogen vil ha frispark, men får ikke det. Berisha får dermed fritt leide mot Opdal, kommer seg inn på deres venstreside av feltet, utfordrer Forren som holder sosial distanse, før egersunderen avslutter i lengste hjørnet fra vel 12-13 meters skrått hold. Opdal når ikke frem og Viking tar ledelsen.

Dette var Viking første avslutning i feltet. Vi hadde hatt tre.

18:28 - Brann: Taylor skyter fra 25 meter, men det blokkeres av Axel Óskar Andresson ved sekstenmeteren.

18:45 - Viking: Berisha er løs igjen når Forren kommer på etterskudd, men nå blir Brann-fiaskoen løpt opp av Ruben Kristiansen. Men han gir ut til høyre til Yann-Erik de Lanlay som får fri bane mot Opdal. Han skyter fra like utenfor feltet, men heldigvis rett på Opdal som slår til corner.

19:20 - Viking: Rolf Daniel Vikstøl header over fra seks meter.

22:25 - Viking: Vikstøl demper på låret og skyter fra skrått hold et par meter innenfor feltet. Det går høyt over.

24:01 - Brann: Forren finner Taylor med en langpasning og finnen skyter fra tyve meter. Austbø må strekke seg for å slå ballen til corner.

24:35 - Brann: Blomberg skyter fra skrått hold fem meter utenfor feltet, men det blokkeres. Etter hvert bryster Kristoffer Barmen ned et innlegg og ballen går til Forren som skyter fra tolv meter. Det blir en sleiv som klareres før den når femmeteren. Og så triller ballen ut til Svendsen som skyter fra tyve meter, men Vikstøl blokkerer på sekstenmeteren.

29:46 - Brann: Fint angrepsspill sentralt hos Brann, og det ender med at Bamba snur seg og får skutt fra tretten meter, men det blokkeres umiddelbart. Så skyter Taylor fra 17 meter, men Austbø redder uten for store problemer.

31:07 - Viking: Bytyqi skyter fra inst 25 meter. Opdal redder greit.

31:45 - Viking: Berisha spiller igjennom til Bytyqi, men sistnevnte er heldigvis offside.

35:31 -> bytte Viking: Even Østensen inn for Zymer Bytyqi.

37:32 - Viking: Berisha legger inn fra deres venstre dødlinje og på elleve meter setter Sondre Bjørshol pannebrasken til, men rett på Opdal.

45:00 + 0:59: Pause. 1-0 til Viking etter 5-4 til oss i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

49:53 - Viking: Bjørshol skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Opdal redder.

52:18 -> bytte Viking: Joe Bell inn for Kristoffer Løkberg.

54:15 - Viking: Berisha med et småfarlig innlegg, men vi får headet vekk.

57:25 - Viking: Siddisene med en småskummel kontring, men Blomberg og Kolskogen får ordnet opp og sistnevnte gir til corner.

59:00 - Viking: Ylldren Ibrahimaj kommer til heading fra ni meter etter et innlegg, men header åtte meter utenfor.

60:25 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Sander Svendsen

60:35 -> bytte Brann: Jon-Helge Tveita inn for Ole Didrik Blomberg

61:26 - Brann: Ruben Kristiansen kommer til innlegg fra venstresiden av feltet, men treffer rett i en forfjamset Thomas Grøgaard som ikke rekker å reagere. Ballen spretter inn til Austbø.

63.21 - Viking: Vikstøl skyter fra fem meter utenfor sekstenmeteren, men det går over.

64:34 - Viking: Østensen skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet, men Opdal redder.

66:01 - 2-0, SCORING VIKING; YILDREN IBRAHIMAJ: Siddisene vinner ballen femten meter inne på egen halvdel. Torsteinbø vinner så duellen mot Haugen på midten og slår frem til Ibrahimaj ute på Vikings høyreside. Der unngår han enkelt Forren og skjærer inn i feltet hvor han er alene med Opdal og fra syv meter plasserer ballen under oddingen og i mål når Tveita sklir for seint inn på streken.

Dette var Vikings sjette avslutning i feltet. Vi hadde hatt fem.

69:23 - Viking: På en corner kommer Torsteinbø til avslutning fra tolv meter, men det blir blokkert til corner. Men tilsynelatende var det Vikstøl og ikke en Brann-spiller som var sist borti.

69:58 - Viking: Berisha skyter fra 19 meter. Det går tre meter utenfor.

71:50 - Brann: Taylor med et dribleraid som avsluttes med et innlegg fra dødlinjen. Austbø plukker det ned før det når frem til Grøgaard.

75:38 - Viking: Bell med et skudd fra 25 meter, men det blokkeres.

78:26 - Brann: Taylor skyter fra 19 meter. Det blir en markkryper som Austbø tar enkelt.

79:05 - Viking: Berisha skyter fra 22 meter, men det blokkeres av Kolskogen som er utenfor sekstenmeteren.

81:20 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Thomas Grøgaard

81:30 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Robert Taylor

81:42 - Brann: Vi blir snytt for corner i en frisparksituasjon.

85:43 - Brann: Barmen løfter frem mot Gilli som sommer alene med Austbø, men får ballen i bakhodet når han et sekund mister oversikten over hvor ballen er.

87:51 - Viking: Berisha avslutter fra tolv meter, men Tveita blokkerer umiddelbart.

89:49 - Brann: Strand forsøker å spille frem til Gilli eller Bamba, men ingen av dem når frem og ballen triller inn til Austbø.

90:00 + 1:17 - Brann: Ruben Kristiansen skyter fra fjorten meter, men det blokkeres av de Lanlay med en gang,

90:00 + 2:00 - Brann: Tveita kommer til heading fra syv meter på en corner fra Rasmussen, men det blokkeres i feltet. Så kommer Strand til skudd fra skrått hold rett utenfor feltet, men det blokkeres igjen.

90:00 + 3:05: Kampen er over. Viking vinner 2-0. Viking «vant» også 8-7 i avslutninger i feltet.

-

Trender og sammenligninger med foregående sesonger:

* Dette var vårt første tap siden 1-2 hjemme for Haugesund 7. november. I mellomtiden hadde vi to strake seire. Dermed klarte vi heller ikke denne gang å spille tre strake seriekamper uten å tape. Sist vi klarte det var i årets tre første (2-1-0). Tre strake seire i serien har vi ikke hatt siden 7.-9. runde i mai i fjor og vi har nå én mulighet igjen til å klare det i 2020.

* Dette var vårt første bortetap siden 0-2 for Mjøndalen 17. oktober. I mellomtiden unngikk vi tap i to bortekamper (1-1-0).

* Dette var første gang siden 0-2-tapet borte for Mjøndalen 17. oktober at vi ikke scoret. I mellomtiden scoret vi i fem strake seriekamper. To av disse på bortebane.

* Dette var vår 12. strake seriekamp - og 21 siste 22 - med baklengsmål. Unntaket var 2-0-seieren borte over Stabæk 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i tolv strake eliteseriekamper var i de elleve siste i 2014 og den første da vi var tilbake i 2016, men da var det altså en sesong på nivå to i mellomtiden. Vi slapp inn mål i den første kampen også i 1.divisjon-sesongen 2015, slik at vi også fikk tolv strake seriekamper med baklengs der. Men tolv strake med baklengs utelukkende på elitenivå i to påfølgende kalenderår var i de siste tolv i 2012 og de to første i 2013 - altså i fjorten på rad. Slipper vi også inn mål mot Sarpsborg på søndag, vil det være første gang siden 1995 at vi slipper inn mål i tretten strake seriekamper innenfor en og samme sesong.

* Vi har nå sluppet inn mål i seks strake bortekamper og i ti av de siste elleve borte. Unntaket var 2-0-seieren over Stabæk 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i seks strake bortekamper i serien var i de syv siste i 2018 og de tre første i 2019 - altså i ti totalt.

* Vi har 31 poeng. Det er seks færre enn i fjor etter 27 runder og det minste vi har hatt etter det antall runder siden 23 i 2014.

* Vi har 18 bortepoeng. Det er ett mindre enn i fjor etter 14 bortekamper og det minste vi har hatt etter det antall bortekamper siden 15 i 2016

* Vi har scoret 36 mål. Det er seks flere enn i fjor etter 27 runder, men fire færre enn i forfjor.

* Vi har 18 bortemål. Det er det samme som i fjor etter 14 bortekamper, men to færre enn i 2018 etter 14 borte.

* Vi har sluppet inn 46 mål. Det er 20(!) flere enn i fjor etter 27 runder og det meste vi har hatt etter det antall runder siden 49 i 2014.

* Vi har sluppet inn 28 mål borte. Det er 13(!) flere enn i fjor etter 14 bortekamper og det meste vi har hatt etter så mange bortekamper siden 31 i 2014.

* Vi har ti minusmål. Det er 14 dårligere enn i fjor etter 27 runder og det dårligste vi har hatt etter det antall runder siden minus 14 i 2014.

* Vi har ti minusmål borte. Det er 13 dårligere enn i fjor etter 14 bortekamper og det meste vi har hatt etter så mange bortekamper siden minus 16 i 2013.

Brann innbyrdes mot Viking i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

57

25

15

17


95

78

Stavanger

57

10

11

36


60

115

Totalt

114

35

26

53


155

193

* Brann har tapt tre av de fire siste seriekampene mot Viking. Unntaket var vårens kamp som endte 3-0 i Bergen. Vi har dessuten bare vunnet to av de siste syv seriekampene mot dem (2-2-3).

* Brann har tapt de to siste seriekampene mot Viking i Stavanger. Sist vi ikke tapte der, var da vi vant 4-2 i 2017. Vi har imidlertid både vunnet tre av de fem siste bortekampene i Stavanger (3-0-2) - og tapt seks av de ni siste (3-0-6).

* Brann hadde før onsdag scoret i de fem siste seriekampene mot Viking. Forrige gang vi ikke scoret mot dem, var da vi spilte 0-0 på Stadion 10. september 2016. Forrige gang vi tapte mot dem uten å score mål, var da de slo oss 1-0 på Stadion 27. juli 2014.

* Brann hadde før onsdag scoret i de seks siste bortekampene mot Viking i serien. Forrige gang vi ikke scoret mot dem borte var da vi tapte 0-3 i 2011.

* Brann har sluppet inn mål i fem av de seks siste seriekampene mot Viking. Unntaket var 3-0-seieren på Stadion i vår.

* Brann har sluppet inn mål i tre strake bortekamper mot Viking. Sist vi holdt nullen der var da vi vant 1-0 i 2016.

-

Kampfakta:

Viking - Brann 2-0 (1-0)

Eliteserien fotball menn. Stavanger, 600 tilskuere. Dommer: Sigurd Kringstad, Valder IL. Ingen kort.

Mål: 1-0 Veton Berisha (16:10), 2-0 Yildren Ibrahimaj (66:01).

Viking (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Axel Óskar Andresson, Rolf Daniel Vikstøl - Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg (Joe Bell fra 53.), Fredrik Torsteinbø - Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha, Zymer Bytyqi (Even Østensen fra 36.).

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg (Jon-Helge Tveita fra 61.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen – Petter Strand, Kristoffer Barmen – Sander Svendsen (Fredrik Haugen fra 61.), Robert Taylor (Mathias Rasmussen fra 82.), Thomas Grøgaard (Gilli Rólantsson fra 82.) – Daouda Bamba.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 4-0 til Viking (VG Live)

Ballbesittelse: 52 % til Brann (NTB/VG Live)

Avslutninger: 13-6 til Viking (NTB/VG Live)

Avslutninger på mål: 7-5 til Viking (NTB/VG Live)

Avslutninger i feltet: 8-7 til Viking (mine tall). 1. omg.: 5-4 til Brann. 2. omg.: 4-2 til Viking.

-

Spillerstaistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Kamp = kamper spilt

Start = kamper startet

IKS = IK Start

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

9090

900

10

10


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90

90

87

83

90


2250

27

27

10

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90


1674

23

18

2

4

Barmen

Blomberg
30

45
90

90

60


315

5

4Blomberg

Eide

12
12

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90

90

90

59689

8

8


1

Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90

90

90

90

90


1735

22

22


3

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

81


1548

21

16

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90

8330


1203

20

12

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


277

3
314

18


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

90
31

90


1653

21

19


3

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

31
1401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45
90

90

90


1525

19

18


2

Kristiansen

Kvinge
21

78
99

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2

31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90


90

90

90


1260

14

14


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90

820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90

90

1592

19

19

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90
270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

557

9


223

5

3Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39


288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12

7

13

18

9


197

11
Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2193

27

24

4

3

Strand

Svendsen

45

62

78

68

77

72

60


462

7

6

1


Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35

22

90

90

81


1918

27

21

5

3

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4


526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90

8330


1140

18

12

1

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-

-0-

-3-

-3-

-0-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3

1-2

3-2

3-1

0-2
-

Målstatistikken:

Tallene for hver kamp er antall mål

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-
Bamba


1

2
1
1

1

1

310

Bamba

Barmen
1


12

Barmen

Grøgaard


11

Grøgaard

Haugen1


1

Haugen

Hustad


11

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

1


8

Koomson

Pedersen

1
1
2

Pedersen

Strand
1

1


1

1

4

Strand

Svendsen

1
1

Svendsen

Taylor

1


1
1
1


1
5

Taylor

Tveita

1
1

Tveita

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

TV2

Brann.no