Gå til sidens hovedinnhold

Straks dukker dette sumptrollet opp i Åsane

For denne helgen braker det løs med musikal om Shrek i Åsane kulturhus. – Blir et fyrverkeri av en forestilling.

– Folkens, vi har en prinsesse Fiona som må få rullet inn tårnet sitt? roper leder for Bergen Musikkteater, Grete Michelsen.

Det er hektisk aktivitet i salen på Åsane Kulturhus rett før premieren på Shrek-musikalen som er like rundt hjørnet.

De 15 skuespillerne i voksengruppen fra Bergen Musikkteater prøver å feste alt fra eselrumper til pinoccioneser før øvingene går i gang.

  • Har du tips eller innspill til noe vi bør skrive om? Ta kontakt med oss på pulsen@ba.no!

I juni var det junior og ungdomsgruppene som var på plass på scenen. Nå er det voksengruppens forestillinger som står for tur lørdag og søndag og 12. september, for et publikum på 200.

Instruktør Linn Kathtin Taklo har for anledningen hoppet inn i rollen som kanin, da originalkaninen har reist til utlandet for å studere.

– Dette blir et fyrverkeri av en forestilling. Det er mange fargerike roller, mye fin sang, energi og masse godt humør, forteller Taklo.

– Gøy fritidshobby

Marte Steen (17), Mina Brattland (17) og Lykke Løvseth (16) beskriver musikalen som ganske crazy. De skal spille fem ulike små roller, blant annet griser og blinde mus. Gjengen har vært med i Bergen Musikkteater i seks, fire og ett år.

– Det er en gøy fritidshobby, der du får øvd på sang og dans, forteller Steen.

– Det er veldig fritt, du får velge hva du skal gjøre og hvor mye du vil gjøre ut av deg på scenen, sier Løvseth.

– Jeg har alltid likt å stå på scenen, for meg er det riktig, og jeg har funnet noe jeg liker. Dette er mer rett enn fotball, mener Brattland.

Voksengruppen ved teateret har gjennom pandemien ikke fått øve til musikalen på vanlig vis.

– Vi øvde utenfor kulturhuset i åtte minus, med meteravstand, det var iskaldt, ler trioen.

Gleden er derfor stor når de endelig får møtes utenfor et zoom-vindu, og kan ønske publikum velkommen, forteller lærer og koreograf ved Bergen Musikkteater, Charlotte Faaberg-Johansen.

Bergen Musikkteater har over 100 personer i alle aldre i troppen, fordelt på junior, ungdoms og voksengrupper som jevnlig møter opp for å øve på teater og sang.

– Det blir deilig med premiere. Ikke å ha fått spille har vært kjipt og vanskelig, dette trenger vi, alle er klar for å få musikalen opp å gå, smiler Faaberg-Johansen.

– Får ung energi

I garderoben dukker det ene etter det andre kostymet opp. Noen er hjemmelaget, andre er hentet fra teaterbanken, som er kostymer for amatørteater. Malene Pedersen Dale (22) skal spille både pepperkake og fe.

– Pepperkaken er leken og tøysete, kan gjøre alt mulig til. Vi er veldig spent siden det er lenge siden vi har fått mulighet til å gjøre noe sammen. Det er rett tidspunkt nå, og det har vært fint å jobbe mot et felles mål sammen. Vi må bevare kulturen, slår pepperkaken fast.

Benedicte Wolff (40) har akkurat smelt på seg klovene, og blitt til eselet.

– Dette er drømmerollen! I «Jul til blåfjell» spilte jeg dronning Fjellrose, nå er jeg esel, ler hun, før hun legger til:

– Jeg får lov å tulle, leke, og være rundt alle disse unge menneskene som smitter meg med energi, det er helt nydelig.

Selveste Shrek er det Ingrid Lie Ommedal (40) som skal spille.

– Det er en stor ære. Det er fantastisk å være på scenen, sier Ommedal, og prøver å få på den grønne masken.

For dem som trenger en rask innføring i Shrek, er han et grønt troll, som har slått seg til ro med en grisete ungkarstilværelse i sumpen. En dag kommer en gjeng med eventyrfigurer til sumpen, sendt av Lord Farquaad. På veien møter han et snakkende esel, må redde prinsesse Fiona, som også er et troll, og det oppstår kjærlighet.

– Det er en sår og fin rolle å være Shrek. Det er en fin historie og fint budskap. At går an å være annerledes, men bli akseptert for den du er, sier Ommedal, og gir et slengkyss til Fiona.

Kommentarer til denne saken