– Jeg kan bekrefte at det har vært en ulykke ved en skoletur til Israel, arrangert av Bildøy bibelskole. Studenten er sendt til sykehus, sier rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy bibelskole i en pressemelding.

  • Har du informasjon eller tips i saken? Kontakt BA her.

Studenten som er kommet til skade skal ha blitt sendt til sykehus raskt, og får ifølge skolen så god oppfølging som mulig.

– Tilstanden til studenten er alvorlig, sier rektoren.

Badeulykke

Onsdag ettermiddag kom Bildøy bibelskole med en oppdatering om ulykken, der det går frem at tilstanden til eleven er uforandret.

Da opplyste de at ulykken skjedde i forbindelse med bading.

– Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan HaShlosha nasjonalpark, også kjent som Sakhne. På nåværende tidspunkt har vi ikke anledning til å gå inn på hendelsesforløpet, men for å unngå spekulasjoner ønsker vi å formidle at ingen andre personer var invovlert, sier skolen i en pressemelding.

De pårørende er varslet og er på vei til Israel. Der blir de møtt av stedlige representanter. Den norske ambassaden er informert, men har ingen aktiv rolle i oppfølgingen.

BA har vært i kontakt med rektor Ferstad, som ikke kan si noe mer på nåværende tidspunkt.

– Jeg er selv i Israel og følger situasjonen, sier Ferstad til BA.

Saken fortsetter under kartet.

Føler med familien og pårørende

I pressemeldingen sier de at tankene går til familien:

– Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste medfølelse med familien som står tettest på dette. Vi ønsker å gi omsorg og støtte til dem i en krevende situasjon, sier Ferstad.

Det har vært informasjonssamling med studentene og lærerne i Israel, og det har blitt gitt informasjon om hva som skjedde under ulykken og hvilken behandling den skadde får.

De andre studentene reiste hjem fra Tel Aviv som planlagt i natt.

Skolen har opprettet dialog med elevens pårørende, og skolen døgnbemanner en kontakttelefon for andre pårørende til studentene som ønsker å snakke med skolen.

Det blir holdt en samling for elever og ansatte ved skolen i ettermiddag, og skolen opplyser at dette er en intern samling.

– Elevene følges tett opp av profesjonelt helsepersonell.