Gå til sidens hovedinnhold

Espevik vant EM tross nesten-tabbe

Artikkelen er over 5 år gammel

Anna Dorthea Espevik (18) vant EM styrkeløft for ungdom i Malaga torsdag ettermiddag. Men selv om hun var 40 kg bedre enn neste jente i benkpress, holdt det på å gå helt galt nettopp der!

Styrkeløft består av markløft, knebøy og benkpress. Espevik var nest best i markløft, og vant de to andre klassene. Hun er verdens beste i sin årsklasse i benkpress, og med 142,5 kilo på stangen hadde hun 40 kilo mer enn neste konkurrent – i åpningsløftet!

Les mer: Ville vunnet NM – i herreklassen!

Det var bare det at det gikk galt. To ganger. Hun fikk opp vekten, men stangen lå skeivt og urolig på vei opp, og begge de to første løftene ble underkjent.

– Da er det enormt sterkt å ta det på tredje og siste sjanse. 142,5 kilo er jo en vekt hun løfter hver eneste uke på trening, men det er uten knebøy i beina først. Og der og da sto gullet på spill, så det var sikkert litt nerver inne i bildet også. Derfor er det sterkt, gjentar trener Alexander Kirketeig.

– Jeg rotet litt der, men det gikk jo greit. Så alt i alt må jeg si meg fornøyd, og det er jo utrolig kjekt på ta gullet, sier Espevik til BA på telefon fra Malaga.

– Så nå blir det feiring?

– Nei, jeg reiser rett hjem. Får feire der, ler Tysnes-jenten, som bor i Bergen og løfter for Odin Styrkeløftklubb.

Espevik var en av fem prisvinnere som fikk 10.000 kroner hver i BA og Sparebanken Vests talentkåring for 2015.

Se video: Anna Dorthea løfter 150 kg i benkpress

Kommentarer til denne saken