Med bror Blummenfelt som inspirasjon

Kine Blummenfelt er ranket som nummer syv i 63-kilosklassen før VM.  – Målet er å klatre på listen, og bli blant de seks beste, sier Odin-løfteren, som skal konkurrere onsdag.

Kine Blummenfelt er ranket som nummer syv i 63-kilosklassen før VM. – Målet er å klatre på listen, og bli blant de seks beste, sier Odin-løfteren, som skal konkurrere onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kine Blummenfelt (26) ler litt av seg selv før VM i styrkeløft. For hun har sjelden vært mindre motivert enn de siste ukene. Da hjelper det å tenke på en bror som aldri skulker trening!

DEL

– For tre uker siden gikk jeg på en skikkelig motivasjonsknekk. Jeg har aldri vært med på det før, men det sa bare bom stopp. Det kan du jo kalle tidenes «timing», sier hun med en liten latter på telefon fra Pilsen.

I den tsjekkiske byen med det skummende navnet går årets VM i styrkeløft, som lenge har vært et mål for bergensløfteren.

– Jeg skal klare å prestere mitt aller beste på konkurransedagen onsdag, lover hun.

– Når det gjelder, er alltid motivasjonen på topp. Men å motivere seg til trening har vært tungt de siste ukene, sier hun.

– Jeg vet ikke grunnen, men kanskje er det at jeg har holdt på uten pause de fire siste årene. Så jeg har allerede bestemt meg for at etter VM blir det to måneder med akkurat den treningen jeg har lyst til, for å få gnisten tilbake. Da blir det nok mye løping, og mindre løfting, sier hun til BA.

Blummenfelt er storesøsteren til Norges OL-håp i triatlon, Kristian Blummenfelt (23). Og når motivasjonen har sviktet henne i det siste, har hun tenkt på ham.

– Ja, når jeg er sliten og synes det er tungt å skulle gå på trening, tenker jeg på broderen. Så sier jeg til meg selv at jeg skal skjerpe meg, ler hun.

– Det er rett og slett veldig inspirerende å se hvordan han lykkes. Jeg har alltid likt å ha folk som «gir jernet» rundt meg, og det kan en jo trygt si at han gjør!

Selv er Kine Blummenfelt ranket som nummer syv i 63-kilosklassen før VM i Tsjekkia går igang.

– Plasseringsmessig blir det ganske enkelt for meg i VM: Jeg vil prøve å klatre på listen, og komme meg inn blant de seks beste, sier hun.

For dem som lurer på hva den 63 kilo tunge bergensdamen løfter, så er persene 205 kilo i knebøy, 115 kilo i benk og 170 i markløft. Knebøy er hennes sterkeste øvelse, benk er svakheten.

– Jeg tror hun kan klare å bli topp fem, sier landslagstrener Lars Samnøy.

Artikkeltags