Vi trenger mer søvn

– Skolen burde begynne 9.30 istedenfor 8.30. Da får vi sove litt lenger og vi vil få mer energi, blir mer konsentrert og lærer mer.

Vi har lekser og mange fritidsaktiviteter, så vi vil ikke slutte senere, men kanskje vi kunne hatt litt kortere sommerferie. Kanskje begynt igjen en dag tidligere i august?

Wendy (13)

Strømpriser

– Hvorfor kan ikke Fjordkraft enkelt og greit informere om at det er beløpet over 70 øre pr. kWh man får støtte for?

BA-leser

Svar: Vi har informert om hvordan strømstøtten beregnes på våre nettsider, i direkteutsendelser og i sosiale medier. Et eksempel finner du her: https://www.fjordkraft.no/strom/stromregning/nettleie-strom/stromstotte/ Vi viser også estimerte strømutgifter i Fjordkraft-appen. Her kan man velge om man vil se utgiftene med eller uten estimert strømstøtte.

Vennlig hilsen Jon Vaag Eikeland, kommunikasjons-rådgiver i Fjordkraft

Føler meg lurt

– Byttet strømavtale fra variabel til spotprisavtale. Prisen gikk fra 4,59 til 0,38 kr pr. kWt. Jeg føler meg svindlet av Fjordkraft, men vet ikke hva jeg kan gjøre med det. I overført betydning blir det som om jeg nå kan kjøpe et brød for 45 kr, mens bestemoren etter meg må betale 99 kr for den samme varen!!!!

Willy Tveit

Svar: Hei. For å tilby en forutsigbar pris for våre variabelkunder foretar vi prissikringer. Vi kjøper strøm frem i tid. Da vi sikret prisen for oktober var prisforventningene høye. Et ekstraordinært prisfall gjorde at differansen mellom prisen vi hadde sikret og spotprisen ble ubehagelig stor. Vi forstår at det er frustrerende og skulle gjerne vært den situasjonen foruten. Spotprisen har for øvrig steget en del, og er i dag (mandag) 3,93 kroner per kWh i den dyreste timen (inkl. mva.).

Vennlig hilsen Jon Vaag Eikeland, kommunikasjons-rådgiver i Fjordkraft

Skilting

– Neste år er det 20 år siden Bergen Yrkesskole skiftet navn til Årstad vgs. Da er det kanskje på tide å oppdatere skiltene ved fotgjengertunnelene på Danmarks plass?

Vennlig hilsen

Børge Fredriksen

Anbefales

– Ta dere en tur ut og opplev farger, frisk luft og stillheten – det er bra for sjel og kropp. Jan Erik NygaardNidar julemarsipan

– Ja, det står faktisk det på posen. Inni lå det tre bittesmå julegriser i marsipan. Ellers full pose med melkesjokolade-

biter. Ikke la deg lure.

Hilsen Odd Michelsen

Rart forslag

– En summer mener følgende: ambulanser med sirener kan kjøre Gamle Bergen, og opp gjennom Sandviken Sykehus via Munkebotn til sentrum. – Men da må de jo gjennom to bommer, siden Åsaneveien, rett etter Sandviken Sykehus mot sentrum er stengt på grunn av arbeid.Tommy

For ungdom

– Bergen sentrum burde hatt flere butikker for ungdom. Vi savner klesbutikker som Zara og Brandy Melville, Sephora med skjønnhetsprodukter, vintage-butikker, matsteder som Max, KFC, Dunkin Donuts og streetfood. Da ville det vært mye gøyere å være i byen!

Hilsen Harriet, Elisabeth,

Benedicte, Wendy og Renuga (alle 13)

Tusen takk

– Jeg vil gjerne få takke Frelsesarmeen i Bergen for matposer og gaver.

Hilsen en takknemlig bruker

Forvirrende

– Åsane Kirkegård har slettet mange graver de siste årene. Jeg skjønner de må gjøre det. Men det er ikke lett for folk og finne riktig grav siden mange nye er kommet opp på de gamle.

Før kunne man se etter års-tall da personen døde. F.eks. døde noen i 1989 fant du alle det året på en plass. Men nå kan du finne en som døde i 2022 blant de gamle gravene.

Alle graver er merket og man kan søke på nett hvor de ligger, men gravplassen er jo så dårlig merket. Det henger en plakat oppe ved kirken der alt er merket. Men kirkegården har fire innganger. Det burde vært stolper med farge eller noe slikt.

Tommy

Svar: Hei, og takk for innspill. På gravplass.no er det både mulighet å søke frem hvor graven ligger og det finnes oversiktskart som viser hvor feltet er. Nettsiden er mobiltilpasset slik at man enkelt kan finne frem via telefonen når man er på gravplassen.

Vi er enige i at det likevel burde være bedre informasjon og felt-merking på selve gravplassen, men på grunn av begrenset økonomi vil det ta tid å få det på plass.

Med vennlig hilsen

Anne Bjordal Jønsson,

leder Gravplass-

myndigheten i Bergen,

Bergen kirkelige fellesråd

Les flere summetoner her: Skal vi finne oss i at treningssentre blir mindre fordi dere legger beslag på arealet?