Gå til sidens hovedinnhold

Summiser 14.04.2004

Artikkelen er over 17 år gammel

Spis peanøtter hver dag og du holder magen i orden, summer Liz som har kjøpt seg fattig på avføringsmidler. Hun tror det er mange som vil trenge et slikt råd for å løse opp i stengte kanaler. Det verste er at legene vet det, men sier ikke en ting, summer Liz.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Dårlig av HSD

– Jeg synes HSD burde sette kunden litt mer i fokus. Når jeg skal til byen må jeg som regel bytte buss på Straume eller Knarrevik. Det er OK, men det som ikke er OK er at jeg blir stående oppimot 10 minutter å vente på Straume fordi HSD har sikret seg så god tidsmargin. Jeg skulle klart å rygge en trailer på de 15 minuttene HSD beregner fra Brattholmen til Straume. På Knarrevik må vi ta en strafferunde under broen før vi blir sluppet av i Knarrevikkrysset. Så er det å ta seg en ny venterunde på bussen. Småting, kanskje, men når en tar bussen hver dag er dette akkurat slike småting som gjør at man heller velger bilen. I alle fall når tur/retur sentrum koster 76 kroner! summer pendler fra Sotra.

– Tusen takk

– Jeg vil med dette si tusen takk til Eirik i oppfølgingstenesten for god hjelp i år. Da jeg sluttet skolen i høst, var jeg helt på bunnen, men nå har jeg sammen med oppfølgingstenesten fått meg læreplass og alt går helt supert ! Bare dumt at han har sluttet i jobben nå, vi ungdommer trenger flere som han, slike som kan gi oss tro på oss selv og hjelpe de som vil noe selv om de ikke vil på vanlig skole.

Koz fra Georgina@spray.no

Irritasjonsmoment

– Dette irriterer meg like mye hvert år: Telenor fyller opp trappen med Telefonkatalogen og Gule Sider. Så er det bare å vente på neste papirinnsamling slik at de kan resirkuleres. Jeg vil ikke ha dem. Det er faktisk ganske mange som ikke vil ha katalogen. Det må jo koste ganske mye i trykkeutgifter. Jeg vil heller ha beløpet i form av rabatt på telefonregningen. – Hvorfor spør ikke Telenor hvem som vil ha katalogen før de trykker den opp? For ikke snakke om den miljøgevinsten vi vil få om det ikke trykkes 900 000 tykke kataloger. Heldigvis har vi telefonkatalogen.no og 1881. Mye enklere og mye raskere, summer N.N.

– På helsen løs

– Nå er de høye priser på sigaretter at det er begynt å gå på helsen løs. Folk er begynt å røyke sneiper igjen, for å gjøre det så billig som mulig. Jeg har også sett folk plukke sneiper fra gaten. For mange er tobakken en nødvendighet. Hvis de skal fortsette å røyke sigaretter, blir det lite igjen til mat, summer Johanne fra Fyllingsdalen.

Hyggekveld

– Vi hadde en hyggekveld på Rubinen torsdag. Det begynte med Twang Gang som ga oss et musikalsk fyrverkeri. Mellomspillet med Merkesvik var en laber forestilling med en vokalist som garantert ikke har en fremtid. Avslutningen med Twang Gang og Sverre Faaberg var et fyrverkeri av en forestilling med sine låter fra Johnny Cash, summer Kolbjørn.

Prisantydning på bolig

– Jeg har har en stund vært interessert i en bolig med prisantydning 790 000 og la inn bud på dette beløpet. Jeg var eneste budgiver og etter tre visninger hadde det bare vært en til på visning. Jeg ble så kontaktet av megler som opplyseteat dette budet var alt for lavt, men hvis jeg kunne nærme meg 900 000 kunne vi kanskje bli enig. Jeg spurte derfor om hvorfor prisantydningen var på 790 000, og fikk da beskjed om at slik var det de opererte. Skal vi som kjøpere på boligmarkedet finne oss i å bli behandlet og lurt og lokket på denne måten bare fordi det for tiden er selgers marked? Jeg vil ikke være med på dette. Vurderer å kontakte pristilsynet og forbrukerrådet i denne saken. Hilsen en som vil bo i Arna.

– Lykke til

– Lykke til til dere som på død og liv må vie deres tid på å krangle om hvor Håkon Njøten kommer fra! Det er jo særdeles viktig at dette blir avgjort og at vi får et svar som flest mulig kan leve med! Jon.

– USA ut av Irak!

– USA må ut av Irak. Okkupasjonen har på ingen måte vært vellykket og har påført amerikanske soldater store påkjenninger og lidelser. Irak er ikke moden for en demokratisk prosess og det amerikanerne bedriver, er bortkastet energi, sier Magnar Lid.

Katt borte vekk

Sia er en sterilisert hunn katt på 5 år. Svart og grå stripet med hvitt på brystet og litt på beina. Hun er en stor katt på 6 kilo. Litt sky og sjenert. Idnr: 27931. Hun er forsvunnet fra Gjøasvei på Minde ved Fridalen skole. Hvis noen har sett henne ta kontakt på telefon 55 28 75 95/99 53 55 11/92 23 02 30.

Hva er galt med Martin?

Leser Brann-børsen til både BA og BT, hvor Martin Knudsen får 3 i BA og 4 i BT. Ikke skjønner jeg noe av disse poengsummene og vurderingen som legges til grunn. Svært få om noen i det hele tatt, jobbet så utrettelig igjennom samtlige 90 som nettopp Knudsen. Han leverte i tillegg fra seg flere gode pasninger og var sjanseskapende. Knudsen var kanskje den av Brann-spillerne som mot Rosenborg var mest involvert i spillet - han ville noe hele tiden. Da er det rom for et par feilpasninger underveis. Noen annet ville være merkelig. Skyld i målet, da han glapp på markeringen av Roar Strand? Hvor var midtstopperne da, de to som hver fikk 5? summer en Brann-supporter.

Mistet jakke

En fortvilet Susanne Notøy forteller at kjæresten hennes mistet jakken hennes på onsdag i forrige uke.

– Han hadde lagt jakken min oppå en av baggene sine da han gikk fra Fisketorget til Strandkaien. I løpet av denne turen må jakken ha falt av og jeg er veldig lei meg for at ingen har sagt fra.

Hvis noen har sett jakken, som er en brun fløyelsjakke og det står «Maria» på glidelåsen, kan de ringe Susanne på mobil 98 28 67 18.

Hva er det med dem?

Det bør være allment akseptert at det er en eller annen kobling i hodet på de pedofile som ikke er som den skal.

Jeg lurer likevel på hva som er galt med de pedofile som bare er ute etter gutter. Er de litt homofile også? Skulle gjerne hatt en sakkyndig som kunne uttalt seg om dette, summer en som ønsker å være anonym.