Gå til sidens hovedinnhold

Supergrass klar for Bergenfest

Artikkelen er over 1 år gammel

Rockebandet Supergrass inntar plenen i sommer.

Det strømmer på med artister til Bergenfest 2020.

Det siste navnet som har blitt banket inn på festivalplakaten er det britiske rockebandet Supergrass.

Det nylig gjenforente bandet skal spille på festivalen torsdag 11. juni.

Supergrass ble dannet i 1993 og slo igjennom med albumet «I shoud Coco» i 1995.

Debutplaten inneholdt blant annet monsterhiten «Alright», som har over svimlende 121 millioner lyttinger på Spotify. Den samme låten tok virkelig av etter den var soundtrack i filmen «Clueless» , også fra 1995.

Gjenforent

Indie-veteranene fra Oxford står bak hits som «Moving», «Pumping on Your Stereo», og «Sun Hits The Sky» fra platen «Supergrass»(1999). Bandet ga ut seks album og en samleplate, før de gikk hver til sitt i 2010.

25 år etter gjennombruddsplaten – og 10 år etter de la opp, er Supergrass nå gjenforent og i 2020 legger de ut på en omfattende turné i England, USA og Europa.

I et intervju i det britiske musikkmagasinet New Musical Express fra september, uttalte vokalist Gaz Coombes følgende om gjenforeningen:

– Vi har snakket om det en stund. Alt gikk mot at vi måtte gjøre det mulig. Ideen om å samles i et rom å spille sammen igjen var noe alle instinktivt var enig om at ville bli en kul ting å gjøre.

Godt og blandet

Lars Vaular, Myra og det friske samarbeidet mellom Ole Paus og Motorpsycho er blant navnene som har vært kjent en stund.

Forrige uke ble det avslørt at svensken Zara Larsson, som gjestet festivalen i 2017, vender tilbake til det grønne gresset på Koengen.

I tillegg er Dagny, Arif og den britiske rapperen Dave klare for festivalen. 21-åringen, som heter David Orobosa Omoregie fullt ut, kom til overflaten i bevisstheten hos mange da Drake remikset låten hans «Wanna Know» for tre år siden.

Bergenfest starter 10. og avsluttes 13. juni 2020.

Kommentarer til denne saken