Dagen startet overskyet, men det klarnet opp etter hvert og solen strålte over løypene utover dagen. Rennleder Christian Sætersdal er glad for å kunne arrangere Vikingrennet i Bergen, men det var så vidt det gikk.

– Vi fikk en del gjennomslag i løypen enkelte steder, gjennom til steinene, snøfallet i natt reddet oss nok, smiler han.

Med 130 påmeldt hvor 20 kommer fra egen klubb er han godt fornøyd, selv om det er litt færre enn både i fjor og dagen før.

– De beste har nok valgt å bare gå ett renn denne helgen, siden de skal gå nordisk mesterskap neste helg, påpeker han.

Egentlig hører TIF Viking hjemme i sentrum. Tidligere har Vikingrennet blitt arrangert på Fløyen. Selv om løypene der er fine nå, egner Totland seg likevel bedre til konkurranse.

– Det er en vanskelig logistikk med alt utstyret og utøvere som må komme seg innover fra Fløibanen. Dessuten blir det for mange turgåere å forholde seg til, sier Sætersdal.

Raketten

Viljar Bie Wikander er en av TIF Vikings løpere. Noen strategi før løpet hadde han ikke.

– Nei, jeg vet ikke, jeg bare går. Det gleder jeg meg til, sier gutten som også driver med basket, sykling og breakdance.

Syvåringen så ut til å være et talent. Han føk gjennom løypen som en rakett i en susende fart.

Kanskje hadde han plukket opp et og annet fra sin storebror Tord (15) som også er langrennsløper. Han løp 5 km i G15-klassen.

Mens hovedtyngden av deltakerne var rundt 11–12 år var den yngste to år. Det var også ni som stilte i seniorklassen.