SV og Frp beskylder Kystverket for å sniksentralisere beredskapskontorer

Arne Nævra (SV) reagerer på prosessen bak stengingen av tre av de fire kontorene.

Arne Nævra (SV) reagerer på prosessen bak stengingen av tre av de fire kontorene. Foto:

Arne Nævra (SV) og Helge André Njåstad (Frp) reagerer på at Kystverket legger ned tre av fire beredskapskontorer, og kaller nedleggelsen kamuflert.

DEL

– Det har vært veldig kamuflert i skrivene, skjult i ulik ordbruk. Dette har gått under radaren for meg, og det er ikke så veldig rart, sier Nævra, som sitter i transportkomiteen på Stortinget, til NRK.

Kystverket skal legge ned kontorene i Bergen, Ålesund og Kabelvåg. Kontorene ble opprettet for elleve år siden etter at lasteskipet Full City forliste sør for Langesund. Mellom 50 og 200 tonn tungolje havnet i sjøen den gang.

De ansatte, to fra hvert kontor, flyttes til Horten.

– Det er helt meningsløst å sentralisere disse kreftene til Horten. Det er viktig at Kystverket har et nærvær i hele landet, mener Njåstad, som i likhet med Nævra sender skriftlig brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Direktør Einar Vik Arset i Kystverket er uenig i at omorganiseringen svekker beredskapen, og mener at kontorstrukturen ikke har betydning dersom noe skulle skje. Han avviser også beskyldningen om at omorganiseringen er kamuflert.

– Det ble konkretisert rimelig bra i redegjørelsen hvordan dette er tenkt utført, riktignok et stykke ut i dokumentet, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken