Kvinner på treningssentre

– Jeg vil gjerne komme med et svar på saken deres om kvinner som får egne rom eller vil ha treningssentre hvor de slipper å bli sett på.

Jeg er helt enig i at de skal få være i fred og slippe bli glanet på. Men jeg synes det er ekstremt motsigende at kvinner/jenter spiller helt uforstående til at mer eller mindre bekledning har med saken å gjøre?

Det har alt med saken å gjøre! Synes det er toppen av ironi og rett og slett frekt hvordan menn fikk høre i utallige kampanjer i årevis, at de ikke fikk trene i singlet for det var diskriminerende. Men når det kommer til kvinner våger ingen å si noe?

Ikke misforstå meg, jeg klager ikke på synet av en vakker kvinnekropp. Men det bør være noe antydning til likestilling og rettferdighet. Ja til egne treningsrom/senter for kvinner. Men da må det være ja til treningssentre hvor alle godtar å gå i en nøytral standard T-skjorte, både kvinner og menn.

Begynner å bli veldig lei av å se jenter eller damer i bh og gjennomsiktige trange bukser på treningssentre. Og det er helt ok? Ja, det er en tid og sted for alt. På treningssentre synes jeg vi alle skal ha på oss nøytrale klær når man skal trene, og respektere andre. Ja, det er synd at dere blir glanet på, men det har noe med saken hvor lite dere har på dere!

Ole Knudsen

Iskaldt

– Forestillingen til komiker Hannah Gadsby 9.12. var glimrende. Men Peer Gynt-salen i Grieghallen var iskald og alle satt i yttertøy i halvannen time. Man bør få opplyst ved bestilling av billetter eller i alle fall på plakater i foajeen at det er kaldere inne enn ute. Dette gjelder forresten alle steder man sitter i ro for show.

– For øvrig frarådes det å bestille «glass» med vin før forestilling. Kr.120.- for en «shot» vin er hårreisende!

K.H. Smilden

Svar: Hei. Det var en rekke forholdsregler vi måtte ta før denne forestillingen, som gjaldt blant annet temperatur. Vi sendte derfor ut e-post og sms til alle billettkjøpere i forkant av arrangement.

Hilsen Lisbeth M. Hofstad,

Salgs- og markedssjef

Grieghallen


Hvor går grensen?

– Etatsdirektør for Plan og Bygningsetaten svarer Borge Løvold at byggesaksavdelingen er fullfinansiert av gebyrer, og det tror jeg ham på.

Når det å legge en «stein» i strandsonen går under byggetiltak, må finansene i avdelingen være særs gode.

Et tiltak som også lett kan fjernes om det skulle være til sjenanse for noen.

For at ingen skal «ta seg til rette» bør etaten gi ut en rettledning om hvor grensen for størrelse og form på steiner kan være før det utløser søknadsplikt med påfølgende steindyre gebyrer.

Tror de fleste vil være enig i at dette går over stokk og stein.

Det kan umulig være andre enn politikerne som ikke vil ha det slik!

Knut S. Bjelkarøy

Pensjonist, Blomsterdalen

Svar: Strandsonen og LNF-områder er områder med verdier som regelmessig har allmenn interesse både i form av naturmangfold og landskapsvern. For å sikre at disse interessene blir ivaretatt er disse områdene belagt med byggeforbud, men med åpning for enkel tilretteleggelse som ikke kan være i strid med LNF-formålet. En plassering av et tiltak, også kunstverk, påvirker omgivelsene ved at det kan være behov for fundamentering eller sikring, tilrettelegging for tilkomst osv. Kommunen er tillagt oppgaven med å søknadsbehandle disse tiltakene slik at de interessene som ikke har mulighet til å fremme sin sak selv, for eksempel naturmangfold, likevel blir ivaretatt.

Tarje Wanvik, etatsdirektør,

Plan og bygningsetatenGleder meg

- Jeg gleder meg veldig til jul, og har allerede begynt å se etter julepynt. Julen er en koselig tid. Jeg elsker å sitte i jule-pysjen min og se julefilmer. Og så spiser jeg masse pinnekjøtt og kålrabistappe. Jeg bare elsker det!

Thea Louise Holgersen (17)

Les flere summetoner her: Fraværsregelen må bort