Saken om trappeheisen

Jeg takker Etat for vurdering og rehabilitering for svar på mitt innlegg i BA 02.11., innlegg og svar trykket samme dag. Svaret fra etaten berører et kjerneproblem i dagens norske samfunn, nemlig forskjellen på administrasjon og ledelse, her demonstrert ved en søknad fra en bevegelseshemmet kvinne om adgang til å benytte en trappeheis som allerede var godkjent og i daglig bruk. Direktør Wathne i etaten skriver at det må innhentes dokumentasjon (?) og godkjenninger (?) fra andre i kommunen før søknaden kan behandles, altså tre-fire måneders tid hvor en del mennesker skal sitte i dype tanker om bruken av den foreliggende trappeheis. Dette er den byråkratiske saksgang. En leder ville sagt: Det viktigste i denne saken er at kvinnen blir hjulpet, og det så raskt som mulig. Søkeren har åpenbart bruk for og nytte av trappeheisen. Hun får derfor øyeblikkelig en tre måneders tillatelse til heisbruk, og såfremt dette ikke fører til uønskede hendelser lar vi kvinnen fortsette med sine heisturer.

John Ludvig Larsen

Hold avstand

– Folk kjører for tett på bilen foran på veiene her i byen, også på nye E39 til Os. Her ligger fartsnivået mellom 100 og 110 km/t på de aller fleste, men avstanden til kjøretøyet foran er ofte mindre enn 3 sekunder. Dette er allerede et kjent fenomen fra motorveiene her i byen med 80-sone, men nå som vi skal holde 100 km/t så må vi øke avstanden mellom oss. Å holde god og riktig avstand til forankjørende har en rekke positive effekter, blant annet: mindre sannsynlighet for en ulykke, mindre kø, redusert stress, redusert drivstofforbruk, ingen bøter eller prikker, og sist men ikke minst – du slipper å se ut som et rævhål.

bilist

Ikke klag

– Jeg må innrømme, jeg har smete på bussen. Jeg reiser gjerne med 16E til byen og betaler med debetkort. Noen ganger virker det, andre ganger ikke. Ærlig talt, man kan ikke klage over at folk smiter, når systemet er så dårlig!

Arne Gabrielsen

Svar: Selv om det ikke er et utbredt problem, kan det forekomme, og vi beklager at du har hatt problemer med kortbetaling. Det er også mulig å kjøpe billett på andre måter. Mange velger app, men du kan også betale med SMS. Da sender du en tekstmelding med «Barn», «Voksen» eller «Honnør» til 2412, og så får du en SMS tilbake som gjelder som billett.

Øyvind Strømmen,

pressekontakt

Informasjon på nett

– Jeg synes synd på pensjonisten som lurte på hvor det er tilfluktsrom i Bergen (Summetonen fredag). Tenk om han ikke har data, det har ikke jeg, og jeg er også pensjonist.

Johnny

Mindre pakker?

– Korni flatbrød fra Kavli har sannsynligvis samme pakkestørrelse nå som tidligere med målene 14,5 × 12 × 7 cm. Men innholdet har krympet. Tidligere var esken fylt med flatbrød fra side til side og fra bunn til topp. De sto tett i tett.

Nå er flatbrødene plassert i to plastposer. Flatbrødet har målene 10,5 × 6,5 cm!

Jeg har ikke talt antall flatbrød pr. pose, men plasten har svært god plass, og en ser med det blotte øye at det er en god del færre flatbrød i esken nå enn før krympflasjonen.

Hvorfor bruke plast rundt flatbrødene? Skal det liksom være mer holdbart?

Mer avfall, synes jeg! Kan ikke uttale meg om pris, men jeg tror ikke det er billigere nå.

Er dette verdig en produsent som Kavli?

Hilsen en som er glad i Korni flatbrød

Svar: Pakningen vår har vært identisk de ni siste årene. Det ble gjort en endring tilbake i 2013, på grunn av at produksjonen ble flyttet. Det stemmer at pakken før 2013 var ca. 300 g, mens nå er pakken 275 g. Vi lytter alltid til forbrukerne, og pakningsendringen i 2013 gjorde det mulig for forbruker å kun åpne halve pakken om gangen. På den måten holder flatbrødene seg sprø og bedre lengre.

Celine Gripsgård,

innholdsprodusent

O. Kavli AS

Spennende

Brann-jentene spilte flott fotball og vant cupfinalen helt fortjent! Men det kunne fort blitt mer spennende enn vi likte: Ett av Brann-målene var trolig offside, mens en annullert Stabæk-scoring helt på slutten trolig IKKE var det. I tillegg hadde Stabæk uflaks som ikke fikk bytte inn en skadet spiller før Brann hadde scoret 2-0.

Jo, fotball er små marginer!

Anna


Tusen takk

– Vi takker så meget for en hyggelig lørdagskveld i Forum Senter med våre fantastiske sangstruper Karoline Krüger, Bjarte Hjelmeland og Jan Eggum m/flere.

Vi håper å få høre fra dem igjen ganske snart.

Berit og Gunnar

Innfør streknings-måling!

– Når det gjelder nye E39 Os–Rådal, hvorfor ikke opprette strekningsmåling mellom fotobokser? På Rv 4 – Hadelandsvegen – er det en effektiv måte å presse råkjørere til å bruke hodet: Med skilting som viser to kamera. Det virker i Lærdalstunnelen også. Det kan umulig være så veldig dyrt å gjøre dette for sikkerheten på den nye veien! Og gjør det nå!

Terje Haugom

Les flere summetoner her: 16.000 i byggesaksgebyrer for flytte denne steinskulpturen?