Gå til sidens hovedinnhold

Sverres overmann er tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

Sven Kramer (32) viste at han blir å regne med i VM. Allround-EM ble en maktdemonstrasjon fra skøyte-eneren.

Collalbo (BA): Sverre Lunde Pedersen (26) tok karrierens første EM-medalje, men skulle selvsagt ønske den var av beste valør. Noe annet enn bronse var det imidlertid langt unna å kunne bli. For selv om osingen leverte fire stabilt gode løp lørdag og søndag, viste nederlenderne at «stabilt godt» ikke er godt nok.

Ikke når Sven Kramer flekser muskler igjen, etter en lang periode med sviktende form og ryggplager.

Egen klasse

Han viste lovende takter lørdag, men fortsatt holdt de fleste landsmannen Patrick Roest til favoritt over Lunde Pedersen. Kramer motbeviste skepsisen med en 10.000-meter det luktet svidd av. Han hadde en ledelse på litt over fem sekunder på Lunde Pedersen før avslutningsløpet. Fana IL-løperen gikk i paret før de to i sammenlagtledelsen, Kramer og Roest, og gikk inn til 13.36,14. Rundetidene holdt seg med få unntak rundt 34,4-32,5, som er bra på ute-isen på Ritten Arena i Italia.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Men Kramer og Roest var i egen liga, og var omtrent ni sekunder raskere enn Lunde Pedersen på deres 10.000-meter. Kramer stakk av med EM-gullet, som så mange ganger før, men Roest fylte plassen mellom Kramer og Lunde Pedersen på resultattavlen.

Tre norske medaljer

Sindre Henriksen, som egentlig ikke skulle gå 10.000-meteren, gikk på 14.06,85, og endte på 8. plass i EM-sammendraget.

Med Lunde Pedersens bronse, rasket Norge med seg tre medaljer fra EM i Italia. Håvard Lorentzen tok lørdag sølv, og hadde med seg Henrik Fagerli Rukke på bronseplass på pallen i sprintdelen av mesterskapet. Håvard Bøkko kom på 4. plass i allround bak Lunde Pedersen.

BA kommer tilbake med reaksjoner.