Hyrer Steinfeld for å unngå konkurs etter VM

Dag Steinfeld, her fra da han bisto tidligere SSB-sjef Christine Meyer i forbindelse med hennes oppsigelse.

Dag Steinfeld, her fra da han bisto tidligere SSB-sjef Christine Meyer i forbindelse med hennes oppsigelse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Possibility har hyret inn advokat Dag Steinfeld for å unngå konkurs etter sykkel-VMs enorme underskudd, skriver NRK.

DEL

– Jeg trodde virkelig at sykkel-VM skulle være en «boost» for Bergen, bransjen og fremtiden. I stedet ligger flere aktører og blør og gjerne dør, sier Harold Sletten til NRK.

Han er daglig leder i selskapet som er VM-arrangør Bergen 2017s største kreditor, Possibility, og beskriver situasjonen som et mareritt.

Possibility klarer ikke å betale sine regninger, og står i fare for å gå konkurs.

Permitteringer

Allerede i oktober skrev BA at selskapet hadde sendt permitteringsvarsel til alle sine ansatte, etter at Bergen 2017 stoppet alle utbetalinger til sine kreditorer.

– I det vi forsto at det var problemer med betalingene, sendte vi ut varselet for å ha formalitetene på plass og skaffe oss handlingsrom i tiden som kommer, sa administrerende direktør Harold Sletten til NRK i slutten av oktober.

Possibility har nå hyret advokaten Dag Steinfeld for å bistå dem i kampen for å få flest mulig av de 13 millionene Possibility krever av Bergen 2017, ni av dem fra et erstatningskrav for kostnader Possibility er påført under mesterskapet.

Slettens selskap var såkalt «hospitality manager» under idrettsarrangementet og sliter nå selv med å betale sine leverandører.

– Bergen 2017 har grovt misligholdt sine betalingsforpliktelser. Dette har ført til en kjedereaksjon blant kreditorene, sier Steinfeld til NRK, og prøver med det å beskrive at også Possibilitys kreditorer lider etter VM-underskuddet.

Artikkeltags