Eiking vraket til Tour de France

Odd Christian Eiking får ikke sykle Tour de France.

Odd Christian Eiking får ikke sykle Tour de France. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Askøyværingen Odd Christian Eiking (23) hadde gode håp om å få sykle verdens største sykkelritt, men fikk tirsdag beskjed at han er vraket.

DEL

Det var BT som først meldte om den overraskende vrakingen tirsdag morgen.

– Jeg ble ikke tatt ut. Jeg er helt knust, sier han til Bergens Tidende.

At klatrespesialisten ikke ble tatt ut på Wanty-Groupe Goberts lag til Tour de France, er noe overraskende. Klatrespesialisten har følt seg sikker på deltakelse. Han gjorde også en god figur i oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné tidligere denne måneden, selv om han måtte bryte før slutt på grunn av sykdom.

For to uker siden sa Eiking til TV 2 at han ikke skjønner noen ting hvis han ikke blir tatt ut på laget. Og det kom som et sjokk da han tirsdag morgen fikk beskjed om at han ikke fikk plass i Tour de France-troppen.

– Jeg synes bare hele opplegget er rart. Jeg har vært med på alle løypegjennomganger, høydesamlinger og andre forberedelser i forkant. Og så, elleve dager før det starter, så får jeg beskjed om at jeg ikke er med. Jeg har ikke fått noen hint om at dette ville bli utfallet, sier Eiking til BA.

– Skjønner ikke begrunnelsen

Begrunnelsen fra laget var usikkerhet knyttet til Eikings form.

– De tror jeg kan kjempe om etappeseire, men de tviler på at jeg er god nok til å fullføre rittet. Det er jeg helt uenig i. Jeg har fullført Spania rundt to ganger, og er nok den på laget som er best egnet til å sykle Tour de France, er den klare beskjeden fra askøyværingen.

Da Eiking forlot sitt franske lag FDJ til fordel for Wanty-Groupe, var nettopp muligheten til å få sykle Tour de France en avgjørende faktor. Nå sitter 23-åringen med en følelse av å ha blitt lurt.

– Tour de France var jo grunnen til at jeg valgte dem, og det gjør bare dette ekstra kjipere, sukker Eiking.

I stedet for Tour de France skal Eiking sykle Østerrike rundt.  

– Akkurat nå er jeg ganske forbannet, men jeg skal bruke det til noe positivt. Jeg skal vise dem (lagledelsen) at det var en feil å utelate meg!

– Virket sikker på å delta

Sykkelekspert Mads Kaggestad svarer «både og» på spørsmål om vrakingen er overraskende.

– Han virket tidvis ganske sikker på å få delta, men det er litt typisk at de i siste liten velger en annen som har kjørt bra. Han har tidvis glimtet til og vist talent, men det har manglet litt på stabiliteten, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten er skuffet, på lik linje med Eiking selv.

– Det er synd, for det hadde vært spennende med Eiking i Tour de France. Han er en luring, og på de mellomharde etappene hvor det går store brudd mot slutten av rittet, er han en typisk kandidat som kan bli med og kjempe om et bra resultat, og til og med kjempe om en etappeseier.

– Må se fremover

Kaggestad sier det nå er viktig at Eiking ser frem mot nye mål.

– Det er viktig at han viser laget at han er på hugget og tar dette på en måte som viser at de tar feil. Det er det laget vil se, sier Kaggestad.

Artikkeltags