Den populære realityserien der amatørsyere konkurrerer mot hverandre med saks, stoff og symaskin tar seg en pause etter fem sesonger, melder bransjenettstedet Medier24.

– Det var ikke uventet, foran hver sesong har det blitt vurdert om det skal lages en ny, sier bergenske Andreas Feet til BA.

Kjærlighet og egen butikk

Han har vært del av dommerpanelet siden starten av, og sågar funnet seg kjærligheten med en av de tidligere deltakerne, Ingrid Vik Lysne.

– Jeg anser meg selv som heldig som har vært med i hele fem sesonger. Jeg har hatt det gøy, og håper NRK tar opp serien igjen, og at jeg får være med videre. Men det er opp til NRK, sier Feet.

– Foruten kjærligheten, hva har serien betydd for deg?

– Da jeg begynte, var jeg fersk i gamet, både i TV- og i klesverdenen. Serien har vært med på å forme meg over tid, og hjulpet meg til å finne ut hva jeg vil drive med her i verden og med å plassere meg der jeg er nå: Egen butikk i Oslo, sier han.

Ekte lidenskap

– Symesterskapet er noe vi vet vi kan produsere igjen, men nå har vi satt det litt på pause for å se om vi kan få til å lage noe annet som det norske TV-publikumet også kan like, sier programsjef i NRK region vest, Kristin Ytre-Arne til Medier24.

Selv om hun er hemmelighetsfull når det gjelder det nye realitykonseptet, skal det fortsatt handle om folk som har en lidenskap for noe som de vil vise andre at de mestrer.

– Vi liker å lage reality om noe som ikke bare er intrigemaking, men at folk holder på med ting som de har en lidenskap for og vil teste seg selv mot andre. Slike prosjekt synes vi er givende å lage, sier hun.