Den alvorlige skiulykken skjedde søndag i 1500-tiden, melder Avisa Hordaland.

Bergens Tidende skriver torsdag at gutten hadde falt i løypen da han ble påkjørt av en mann.

– Gutten er nå ute av koma, og tilstanden hans er stabil. Han er fortsatt til behandling og undersøkelser på intensivavdelingen, men han er utenfor livsfare. Vi tolker dette som veldig positivt i forhold til de meldingene vi fikk om hans helsetilstand i går.

Det sier politioverbetjent ved Voss lensmannskontor, Håvard Skattum til BA torsdag ettermiddag.

Ble påkjørt av en mann

Ifølge Avisa Hordaland skjedde ulykken i en løype med småkuler man kan kjøre over, i øvre del av løype fem.

– Gutten falt og mistet skiene sine like under en slik kul. Han skulle hente dem da det kom en annen skiløper kjørende over kulen. Gutten ble truffet og ble slått bevisstløs, fortalte politioverbetjent Jens Petter Gravning til Hordaland på mandag.

Den andre skiløperen som var involvert i ulykken var en mann i 20-årene. Han ble lettere skadet.

7-åringen ble fløyet til Haukeland i helikopter, hvor han ble lagt i kunstig koma.

– Jeg vil ikke si noe om hvilke skader han har pådratt seg, men familien ønsker å formidle at de er svært takknemlig for den hjelpen de har fått, sier Skattum til BA.

Det var tilfeldigvis to leger som jobber ved traumeteamet på Haukeland som var blant de første som kom frem til ulykken.

– Det gjorde at gutten fikk den beste behandlingen som det er mulig å få, fra personer som kan traumeskader, sier Skattum.

Politiet har nå opprettet en undersøkelsessak. De har avhørt vitner, samt de involverte partene. De har også vært på ulykkesstedet for å ta bilder og video.

– Det har vi gjort for å forsøke å danne oss et bilde av hendelsen. Vi har fått god hjelp fra Bergen til avhør, krimteknisk, politiledelse og fra jurist, sier Skattum.

Den skadde gutten kommer fra Austevoll, mens den mannen i 20-årene er hjemmehørende i Bergen. Han er skadet i krageben eller skulder og må opereres for det, ifølge politiet.

Sterkt preget

– Vi er veldig preget av dette, og synes det er helt forferdelig. Vi tenker på gutten hele tiden. Dette er det verste som kan skje, spesielt når barn er involvert.

Det sier daglig leder i Myrkdalen Fjellheiser, John Ivar Norheim, til BA torsdag ettermiddag.

Han forteller at skipatruljen i Myrkdalen kom frem til den skadde etter få minutter, i tillegg til de to legene som tilfeldigvis var i nærheten.

– De var allerede i gang med å gi ham god behandling, sier Norheim til BA.

Norheim sier det har vært noen ulykker i Myrkdalen oppgjennom årene, men at søndagens ulykke er den verste de har hatt.