Tenk at du så meg!

– Fredag kveld kom jeg med veterantrikken. Vi gikk av ved Cafe Opera på Engen. Det var stor trengsel, folk på vei til og fra Ole Bulls plass. Plutselig var jeg ustø. En mann i motsatt retning så rett på meg og spurte: «Går det bra?» Jeg smilte og sa: «Ja, takk det går bra.» Vi ble pushet videre i hver vår retning.

Tenk at du så meg! Du gjorde meg så glad. Hadde jeg svart «nei» på spørsmålet ditt, hadde du helt sikkert hjulpet meg. Tenkte med takknemlighet på deg hele kvelden. Det første jeg kom på da jeg våknet lørdag morgen, var ditt «Går det bra?». Herlig å vite at slike mennesker finnes.

Håper du leser dette eller at noen sier til deg at jeg etterlyser deg. Jeg vet nemlig ikke hva som egentlig skjedde? Snublet jeg, fikk jeg et illebefinnende? Hva var det som fikk deg til å reagere?

Håper du kan si meg hva det var.

Tusen, tusen, takk!

Ragnhild

Kulturtilbud

– Vi savner flere kulturtilbud i Bergen, sammenlignet med Oslo. Der finner man alltid noe som skjer hvis man leter etter kulturtilbud på Facebook eller noe, men opplever ikke at det er slik her i byen. Savner for eksempel flere konserter med populære og kjente artister, i tillegg til utekino, museum osv.

Jenny, Helene og Pernille, studenter

Svar: Hei og takk for spørsmålet. Bergen er en studentby. Her bor de fleste studenter sentralt i byen, Universitetet ligger som et hjerte av sentrum, og studentene er med på å skape en fantastisk studentkultur som beriker byen for alle bergensere. Men Bergen er ikke bare en studentby. Vi er også kulturbyen. Her har vi et stort utvalg av kulturtilbud. Oppe på Høyden har vi Naturhistorisk museum som er både lærerik og inspirerende for besøkende. Rett nedenfor har vi KODE som formidler kunst og musikk både i sentrum, på Troldhaugen og Siljustøl for å nevne noen.

På Ole Bull Scene kan du høre stand up og revy, og på DNS får du oppleve fantastisk teater. I Grieghallen har vi alt fra metallmusikk til opera, her gjelder det å følge med på programmet. På Fyllingsdalen teater, kun 10 minutter unna sentrum med Bybanen, setter amatørkulturen opp kritikerroste forestillinger, og i Åsane kulturhus er det rom for både dans, konserter og kunstutstillinger.

Fløyen, Cornerteateret og BIFF arrangerer utekino, men her er vi ofte avhengig av å ha været med oss. Koengen og Verftet henter inn noen av de største stjernene til sine scener til glede for tusenvis av bergensere. Bergen er også en levende festivalby – som dekker alle sjangrer og fyller byens små og store scener. Vi jobber med å få på plass en nettbasert løsning for å samle alt av kulturtilbud i Bergen, men dette er vi ikke i mål med. Men jeg tror, som dere også skriver, at det vil hjelpe oss til å bedre navigere i all den fantastiske kulturen som er tilgjengelig for oss i Norges vakreste by.

Med vennlig hilsen

Eduardo Hans Andersen

Byråd for kultur, frivillighet og inkludering


Bruk tiden

Sommeren kan føles varm

høsten har og sin sjarm

våren kribler i blodet

Mens vinterens glans

deg innbyr til dans

der du kan gå på hodet


Uansett, ha som motiv

ta vare på ditt liv

og bruk tiden du har fått

Om gjerne iblant

du kanskje og fant

en dag der alt synes grått

gund

Les flere summetoner her:

Les også

Henger ikke banesystemene sammen?