Åsane bekrefter tirsdag formiddag at Kjetil Lone slutter som assistenttrener for Brann Kvinner for å ta samme jobb hos herrelaget deres.

Der blir han gjenforent med Morten Røssland, som han tidligere har ledet Arna-Bjørnar-damene til stor suksess sammen med. Lone erstatter Remi Natvik, som ga seg som Åsanes assistenttrener tidligere i høst.

– Det har ikke vært et lett valg, men det var noe som trigget meg da Åsane tok kontakt. Jeg har hatt seks fantastiske år i kvinnefotballen, men nå var timingen god for å ta steget over på herresiden igjen, sier Kjetil Lone til BA.

Takket nei til Brann

Så er spørsmålet: Hvorfor bli assistenttrener for et herrelag i 1. divisjon i stedet for å være hovedtrener for landets beste lag på kvinnesiden?

Lone var Branns førstevalg som ny hovedtrener for kvinnelaget, og han fikk tilbudet, men takket nei. Da gikk jobben i stedet til sportssjef Olli Harder.

– Jeg skjønner at noen kan synes det er et rart valg, men det var en totalvurdering som spilte inn. I Åsane kan jeg blant annet beholde min sivile jobb, forklarer Lone, som er avdelingsleder på Schibsted Trykk i Bergen.

Lone hadde egentlig kontrakt med Brann i ett år til, men får forlate dem før tiden. I Åsane har han signert for to år, og har med det like lang kontrakt som Morten Røssland og sportssjef Kåre Ingebrigtsen.

– Brann har vært veldig ryddige og greie å forholde seg til i denne prosessen, forteller han.

Ønsket flere ganger

Røssland ønsket å hente Lone til Åsane allerede i 2018 og igjen i 2020, da Sindre Tjelmeland sluttet som assistent for å bli hovedtrener i Ull/Kisa. Da gikk Lone heller inn som spillerutvikler i Sandviken Toppfotball, som altså senere ble Brann.

– Da, som nå, var det en totalvurdering. Nå passet det. Men ja, jeg har jo følt meg ønsket, humrer Lone.

– Endelig fikk jeg tak i ham! Jeg er veldig glad for å få dette i boks. Kjetil er veldig dyktig fotballtrener, noe han har vist stort sett alle steder han har vært. Jeg mener dette er en klassesignering, sier Morten Røssland til BA.