Det ble nok en gang unødvendig spennende mot en av divisjonens dumpekandidater. Men til forskjell fra kampene mot Skeid og Stjørdal hvor vi fikk sene seire, hadde vi i hovedstadens drabantby ledelsen helt fra det 31. minutt. Likevel klarte vi - utrolig nok - ikke å punktere kampen før 24 sekunder gjenstod av ordinær tid.

For, igjen i motsetning til en del tidligere kamper i år, så ikke motstanderne ut til å virke slitne på slutten. Det skal riktignok sies at Grorud ikke hadde noe resultat å spille på da vi passerte sytti og åtti minutter. De måtte opp og frem. Men på denne tiden burde vi ha slitt dem ut. Dermed ble det ganske spennende der ute i suburbia før Sivert Heltne Nilsen endelig fikk satt inn 2-0 i det siste ordinære spilleminuttet.

Men det hadde såvisst ikke manglet på sjanser til å sikre de tre poengene tidligere. To stolpeskudd og en "strekredning" som kanskje ikke engang var en redning - og som også den endte i stolpen. Det er ikke usannsynlig at den faktisk var inne. Det var noen enorme muligheter vi brente og det var helt utrolig at ikke mål nummer to kom lenge før kapteinen med skulderen endelig fikk ordnet målet som fikk oss til å puste lettere.

Brann er i resultatmessig storform og står nå med syv strake seire i serien. Det er tangering av klubbrekorden. Med andre ord; med seier mot Bryne på Stadion kommende mandag blir det ny klubbrekord. Greit nok at dette bare er 1. divisjon, men vi har tross alt spilt på nivå to hele tolv ganger tidligere.

Resultatene gikk da også i stor grad vår vei denne runden: Før helgen var Mjøndalen, Ranheim, Stabæk, Ulf og KFUM lagene som fulgte på de fem plassene bak oss. Tre av dem tapte, ett lag spilte uavgjort og kun Ranheim vant.

Dermed er det seks poeng ned til Ranheim som overraskende nok ligger på andreplass, mens det er syv poeng ned til Mjøndalen på den øverste plassen som ikke gir direkte opprykk. Og bruntrøyene som åpnet sesongen med 7-1-0 på de åtte første har nå tre strake tap. Stabæk, som før sesongen var regnet som en av de skumleste utfordrerne, er ni poeng bak oss. Klubber som Start og Fredrikstad ligger henholdsvis tretten og sytten poeng bak. Sistnevnte riktignok med en hengekamp.

Ingenting er imidlertid avgjort. Noen uavgjorte her og et innbyrdes-tap der, og plutselig kan det bli mer spennende enn vi liker. Men over de 19 gjenstående kampene skal vi uansett være minst like gode som noen andre, og med det forspranget vi har fått nå vil det ikke være noe annet enn en stor skandale om hele to klubber skulle passere oss slik at opprykket glipper. I øyeblikket ser det veldig lyst ut, som det jo har gjort en stund nå.

Skjema til rekorder så langt:

* Selv om det "bare" ble to mål mot Grorud, er vår åpning av sesongen fortsatt historisk god. 29 poeng etter elleve kamper har kun skjedd én gang tidligere etter 2008 at noen har hatt i denne divisjonen: Aalesund klarte nemlig det i 2019. Brann selv har aldri hatt så mye som 29 poeng etter elleve kamper i noen divisjon før. (Og da regner jeg selvsagt tre poeng for seier alle sesonger). Den gamle rekorden vår var 27. Poengrekorden for alle 30 kampene i 1. divisjonssesongene med så mange kamper (2001-2009 og 2011 til nå) er Aalesunds 79 samme år. Matematisk ligger vi an til omtrent det samme.

* 34 scoringer etter elleve kamper er det kun Brann i år og Ranheim i 2020 som har klart i 1.divisjon etter 2008. Selv har vi ikke klart det på de elleve første kampene i noen divisjon siden vi spilte på nivå to i 1967. Rekorden over 30 kamper en sesong i 1. divisjon er det Glimt som har. De klarte 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 92,7.

* + 27 i målforskjell etter elleve kamper er det ingen som har klart f.o.m. 1991. (Runde-for-runde-tabeller før dette er litt vanskelig å oppdrive). Det nærmeste noen har vært i denne perioden er Glimts +25 i 1992. Så bra målforskjell som dette har vi selv ikke hatt etter elleve seriekamper i noen divisjon siden vi spilte på nivå to i 1960/61. Rekorden over 30 kamper en sesong i 1. divisjon var det Aalesund som satte i 2002. Den gang klarte de +51. Matematisk ligger vi an til +73,6.

* At noen har tatt 18 poeng på de seks første bortekampene har ikke skjedd i denne divisjonen siden Ham-Kam og Molde klarte det i 2007. Brann selv har aldri vunnet de seks første bortekampene i serien før. Beste bortesesong i en 16-lags 1. divisjon var det Molde i 2007 og Ham-Kam i 2003 som klarte. De tok 37 poeng. Matematisk ligger vi an til 45.

* Så mye som 19 scoringer på de seks første bortekampene har ikke noen klart siden Odd klarte det samme i 2008. For Branns del er dette det meste vi har scoret på de seks første bortekampene i noen sesong siden gullsesongen 1961/62. Etter 15 bortekamper en sesong i 1. divisjon er rekorden 38 bortemål: Det klarte Godset i 2006 og Ham-Kam i 2007. Vi ligger i øyeblikket an til 47,5.

* +14 i målforskjell på de seks første bortekampene er det ingen andre som har hatt siden Godset hadde det i 1995. Dette er det beste vi selv har hatt etter seks bortekamper en sesong siden vi spilte på nivå to i 1984. Her er rekorden for en 15-kampers bortesesong i 1. divisjon på +18, som har skjedd tre klubber. Brann ligger i øyeblikket an til +35.

Og flere klubbrekorder står i kø:


* Vi har syv strake seire i serien. Det er som nevnt tangering av klubbrekorden.

* Vinner vi mot Fredrikstad i torsdagens cupkamp tangerer vi klubbrekorden på ti strake seire i obligatoriske kamper.

* Dette var første gang siden 1984 at vi vant seks strake seriekamper på bortebane.

* Dette var første gang siden 1999 at vi vant åtte strake obligatoriske bortekamper.

(Se for øvrig under "Kuriosa" lenger nede i bloggen).

-

Kampen:

Bård Finne fikk endelig starte en seriekamp igjen - for første gang siden kampen mot KFUM i femte runde. Ut av startelleveren gikk Niklas Jensen Wassberg som var syk.

Brann hadde en farlighet på frispark allerede etter 76 sekunder, men den første bra sjansen var det Grorud som kom til etter tre minutter da Bjørn Martin Kristensen headet et stykke utenfor fra ti meter.

Etter åtte minutter var vi veldig nære på 1-0 da Bård Finne skjøt i stolpen fra femten meters noe skrått hold.

Vi hadde etter dette noen skuddforsøk fra Mathias Rasmussen og Finne, men ingen var i nærheten av å bli mål. Etter et knapt kvarter fikk Groruds Kristensen en mulighet da han kom nesten alene igjennom etter at Ruben Kristiansen hadde feilberegnet en ball midt på egen halvdel. Men heldigvis ordnet Svenn Crone opp og ga til corner.

Etter drøyt halvspilt omgang hadde Preben Mankowitz et frispark fra 23 meter som gikk en meter over målet til Mathias Dyngeland. Noen minutter senere skjøt Rasmussen like utenfor fra 21-22 meter på motsatt side.

Da halvtimen var spilt skulle vi ta ledelsen - og Aune Heggebø få en slutt på sin måltørke som hadde vart siden 9. mai: Vi vant ballen seks-syv meter inne på egen halvdel, Sivert Heltne Nilsen måkte ballen fremover og Groruds Glenn André Harviken feilberegnet totalt. Dermed havnet ballen hos Heggebø som rundet keeper Simen Lillevik og iskaldt satte ballen i mål fra spiss vinkel i det lille rommet mellom stolpen og Shola Akinyemi som kom desperat forsøkte å stoppe skuddet. 1-0!

Fem minutter før pause kunne det fort blitt 2-0, men keeper Lillevik reddet Niklas Castros skudd fra åtte meters skrått hold. Scoring burde det også blitt da Børsting svakt nok satte ballen en meter utenfor nærmeste stolpe da han fikk ballen på skrått hold innenfor femmeteren.

Også vel 100 sekunder før 45 minutter var det ubegripelig at det ikke ble mål! Finne skjøt fra spiss vinkel og på innsiden av lengste stolpe, før ballen spratt foran målet - og utrolig nok ut over dødlinjen utenfor den andre stolpen!

I overtiden hadde Castro et forsøk fra tyve meter som keeper Lillevik tok uten altfor store problemer. Lagene gikk til pause med 1-0-ledelse til oss, men det var utrolig at vi ikke ledet med flere mål!

I andre omgang hadde Heggebø et skudd like utenfor fra tolv meter etter seks minutter og Finne skjøt over krysset fra skrått hold ikke lenge etter.

I det 57. minutt kom våre to første bytter: Kasper Skaanes og Ole Didrik Blomberg kom inn for Bård Finne og Niklas Castro.

Da en time var spilt kom Blomberg til avslutning fra fjorten meters skrått hold etter et fint Brann-angrep, men keeper reddet. Like etter headet Heggebø utrolig nok over fra tre meter for et halvt åpent mål. Ballen kom nok litt kjapt på ham der.

Da mindre enn tyve minutter gjenstod begynte Grorud å skape halvsjanser. Ikke at det er noe rart at laget som ligger under vil øke intensiteten for å få seg en utligning, men samtidig er det jo på denne tiden Branns spillere skal vise at de er bedre trent og også er i stand gjøre jevnere bytter.

Med et kvarter igjen kom Felix Horn Myhre inn for Frederik Børsting.

Da det var syv minutter igjen av kampen fikk Skaanes en god mulighet da han skar inn fra venstre og avsluttet fra like utenfor femmeterhjørnet, men Lillevik fikk reddet til corner.

Seks minutter før slutt kom en utrolig situasjon da Blomberg kriget til seg et langt utspark fra Dyngeland og lobbet over keeper fra tolv meters skrått hold. Ballen så ut til å gå i mål, men Fabian Østigård Ness fikk akkurat brassesparket ballen vekk - via stolpen - tidsnok til å ikke overbevise linjedommeren like mye som oss bak målet om at ballen hadde vært over streken.

Angsten for at poengene skulle glippe, ble jo ikke mindre av at vi nå kanskje var blitt snytt for 2-0 - i tillegg til alle de andre gangene vi burde doblet ledelsen i løpet av denne kampen. Helt klassisk hvis vi skulle rote vekk seieren i en kamp vi skulle vunnet klart!

I sluttminuttene hadde Fredrik Carson Pedersen et forsøk fra 25 meter for vertene, men Dyngeland holdt det greit.

24 sekunder før slutt kom endelig avgjørelsen som gjorde at vi kunne puste lettet ut: Rasmussen slo et frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet og på femmeteren skuldrer Sivert inn 2-0! Deilig! Nå var det avgjort!

Nesten to minutter på overtid kom vårt siste bytte da Isak Hjorteseth kom inn for Heggebø.

Kampen endte med 2-0-seier til oss i en kamp der vi totalt sett var mye bedre enn de gule og blå fra Oslos ytterste østkant og burde vunnet med klarere sifre.

Og så begynte det å regne.

Av spillere som markerte seg spesielt vil jeg trekke frem David Wolfe. Også Bård Finne med sine to stolpeskudd må nevnes.

-

Supporterne:

Det har blitt oppgitt to forskjellige tall om hvor mange billetter som ble solgt til Brann-supportere på det simple "stadionet" halvveis mellom Oslo sentrum og Lillestrøm: 650 og 700. Men jeg må ærlig innrømme at jeg syntes det hørtes litt mye ut. Var vi virkelig så mange? Ville tippet kanskje 500. Men mulig en del av de solgte billettene forble ubrukte som følge av flykanselleringer.

Det var som vanlig mye synging, men det er og blir vanskelig å skape det helt store trøkket på en så avlang tribune uten tak. Og i tillegg til selve den oppbygde bortetribunen, stod det også Brann-supportere langs gjerdet rundt en firedel av banen.

For øvrig ble det med markert med paroler og regnbueflagg før kampen og under kampen.

-

Rim og regler:

Neste stopp var Grorud,

lenger øst går knapt nok an

å komme borti Oslo

- det var nesten bondeland

Der ute i drabantbyen

var to stillas jo alt

som minnet om tribuner

Det var nedslitt og forfalt

*

Vi tok som ventet føringen,

men halve timen gikk

før Aune ga oss ledelsen

da samme mannen fikk

en gave i fra Grorud,

men at ikke vi fikk tre

før pause, er en gåte

- det var helt utrolig det

*

Det fortsatte i andre

med et sjansesløseri

Og kanskje ble vi snytt for mål

da Blomberg kom seg fri

og lobbet inn i mål,

men han med flagget, han sa nei

Og Grorud kom til halvsjanser

Tendensen, den ble lei

*

Men heldigvis, på slutten,

fikk vi reddet det i land

For Sivert Heltne ordnet

dagens andre mål til Brann

Og 2-0 ble det også,

så vi topper suverent

kikk nå på tabellen

- det er faktisk ganske pent!

*

--

Kuriosa:

* Dette var vår syvende serieseier på rad. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 på Stadion mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi hadde så mange strake serieseire var i april og mai 2018 da vi også hadde syv. Dette er tangering av klubbrekorden som vi også klarte i 1967, fra 1956 til 1957 og fra 1949 til 1950. Vinner vi også mot Bryne på Stadion i neste runde setter vi altså ny klubbrekord med åtte serieseire på rad. Dette er riktignok på nivå to, men vi har altså ikke klart det på nivå to heller tidligere.

* Dette var vår niende strake seier i obligatorisk kamp. Sist vi ikke vant en obligatorisk kamp var da vi spilte 1-1 på Stadion mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi hadde så mange seire på rad i obligatoriske kamper var da vi hadde ti på rad i april og mai 2018. Vinner vi også mot Fredrikstad i cupen på torsdag tangerer vi klubbrekorden fra 1956-1957, 1967 og nettopp 2018 på ti strake seire i tellende kamper.

* Vi har nå tretten strake seriekamper uten tap (10-3-0). Siste serietap kom 28. november da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion. Forrige gang vi spilte 13 seriekamper på rad uten å tape var den siste i 2017 og de fjorten første i 2018 da vi altså fikk 15 på rad uten tap (10-5-0).

* Vi har nå tretten strake obligatoriske kamper uten tap (11-2-0). Siste tap kom 12. mars da vi tapte 0-1 for KFUM borte i cupen. Forrige gang vi gikk uten tap i 13 strake obligatoriske kamper var da vi hadde 16 uten tap fra november 2017 til mai 2018 (12-4-0).

* På bortebane var dette vår sjette strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt 5. desember. Forrige gang vi vant seks strake bortekamper i serien var på nivå to i 1984. Klubbrekorden er åtte strake borteseire i serien (fem av dem på nivå to) fra august 1956 til oktober 1957.

* I obligatoriske kamper var dette vår åttende strake borteseier. Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi vant åtte strake tellende bortekamper på rad var fra nei til juli 1999. Dette klarte vi også i 1984 og er klubbrekord. Vinner vi også bortekampen mot Start, setter vi ny klubbrekord. (Her er ikke tatt med kretsseriekampene frem til det nasjonale seriesystemet startet).

* Dette var vår åttende strake bortekamp i serien uten tap (6-2-0). Siste bortetap kom 31. oktober da vi tapte 0-1 for Vålerengen. Forrige gang vi hadde så mange strake bortekamper i serien uten tap var våren 2018 da vi hadde ni (6-3-0).

* Dette var vår åttende strake obligatoriske bortekamp uten tap (8-0-0). Sist vi ikke vant en tellende bortekamp var da KFUM slo oss 1-0 12. mars i cupen. Forrige gang vi hadde minst åtte strake obligatoriske kamper uten tap var da vi hadde ti i april og mai 2018 (8-2-0).

* Dette var vår 13. strake seriekamp med scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i 13 strake seriekamper var fra juni til oktober i fjor. Dette var også vår 13. strake obligatoriske kamp med scoring. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 borte for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i 13 strake obligatoriske kamper var da vi gjorde det i 16 fra juni til oktober i fjor.

* Vi har nå scoret i åtte bortekamper på rad i serien. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i åtte strake bortekamper var da vi scoret i 14 strake fra september 2018 til september 2019. Også i obligatoriske kamper var dette vår åttende strake bortekamp med scoring. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i åtte obligatoriske bortekamper på rad var fra juli til oktober i fjor da vi gjorde det i ni.

* Dette var første gang siden 7-0 over Mjøndalen 30. mai på Stadion at vi klarte å holde nullen i en tellende kamp. I mellomtiden slapp vi inn mål i en seriekamp og en cupkamp.

* Dette var første gang siden 4-0 over Ranheim 3. april at vi holdt nullen i en seriekamp borte. I mellomtiden slapp vi inn mål i fire strake. I obligatoriske kamper var det første gang siden 7-0 over Voss i cupen 18. mai at vi holdt nullen borte. I mellomtiden slapp vi inn mål i tre strake bortekamper.

* Brann har 29 poeng på de 11 første kampene. Det har vi aldri klart før, uansett divisjon. Den gamle klubbrekorden var 27 poeng. Det klarte vi i eliteseriesesongen 2018 og på nivå to i 1953/54 og 1960/61. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi bare 17 poeng. (Det er selvsagt regnet tre poeng for seier alle sesonger).

* Brann har scoret 34 mål i serien. Det er det meste vi har hatt etter elleve kamper, uansett divisjon, siden vi scoret 35 på nivå i 1967. I 2015 hadde vi bare scoret 15 mål.

* Brann har sluppet inn syv mål. Det er det minste vi har hatt etter elleve kamper siden vi bare hadde fire i eliteseriesesongen 2018. I 1. divisjon 2015 hadde vi 14 baklengs.

* Brann har 27 plussmål. Det er det meste vi har hatt etter elleve kamper, uansett divisjon, siden vi hadde 33 plussmål på nivå to i 1960/61. I 2015 hadde vi bare ett plussmål i denne divisjonen etter elleve kamper.

* Brann har 18 poeng på bortebane. Det er det meste vi noen gang har hatt etter seks bortekamper. I 2015 hadde vi seks bortepoeng på de første seks.

* Brann har scoret 19 mål på bortebane. Det er det meste vi har hatt etter seks bortekamper, uansett divisjon, siden gullsesongen 1961/62. I 2015 hadde vi scoret fem på de seks første borte.

* Brann har sluppet inn fem mål på bortebane. Det er det minste vi har hatt etter seks bortekamper siden eliteseriesesongen 2018 da vi hadde tre. I 2015 hadde vi sluppet inn ti på de seks første borte.

* Brann har 14 plussmål på bortebane. Det er det meste vi har hatt etter seks bortekamper, uansett divisjon, siden vi hadde 15 på nivå to i 1984. I 2015 hadde vi fem minusmål på de seks første borte.

---

Hendelsene:

01:16 - Brann: Mathias Rasmussen med et frispark som slås inn fra venstre og går rett gjennom femmeteren uten å finne veien til noen røde.

02:54 - Grorud: Bjørn Martin Kristensen stupheader fra ti meter på et innlegg fra Sindre Osestad. Det går en del meter til side for mål.

04:22 - Brann: En presset Rasmussen skyter svakt fire meter utenfor nærmeste stolpe fra åtte meter.

07:04 - Brann: Frederik Børsting forsøker å skyte fra skrått hold rett innenfor feltet, men det blokkeres umiddelbart.

07:44 - Brann: Etter en corner skyter Bård Finne fra skrått hold rett innenfor feltet. Skuddet går i lengste stolpe og ut.

10:01 - Brann: Svenn Crone forsøker å nå Aune Heggebø med et innlegg fra høyre, men det går rett i fanget til Simen Lillevik.

11:27 - Grorud: Preben Mankowitz med frispark fra venstre, vel fem meter utenfor siden av feltet. Det går rett inn til Mathias Dyngeland.

12:44 - Brann: Rasmussen skyter fra femten meter, men det skifter retning i Shola Akinyemi og går langt utenfor til corner.

13:13 - Brann: En Niklas Castro-corner slås mot bakerste hvor Finne skyter på direkten fra ti meters skrått hold. Det går himmelhøyt over.

14:39 - Grorud: Ruben Kristiansen feilberegner og plutselig er Groruds Kristensen nesten alene igjennom, men Crone rydder opp inne i feltet og gir til corner.

17:52 - gult kort, Grorud: Bjørn Martin Kristensen for en hard takling på David Wolfe.

18:44 - Brann: Castro med et frispark fra 23 meters skrått hold. Det stopper i muren.

23:24 - Grorud: Mankowitz med et frispark fra rundt 23 meters skrått hold. Det går en meter over.

23:53 - gult kort, Brann: Aune Heggebø for røff beandling av Carson Pedersen.

24:55 - Brann: Rasmussen skyter fra 21-22 meter. Det går like utenfor.

30:11 - 0-1, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Vi vinner ballen seks-syv meter inne på egen halvdel. Sivert måker fremover, Glenn André Harviken feilberegner totalt og ballen går over ham og til Aune Heggebø som kommer alene. Han runder keeper Lillevik og avslutter fra syv meters spiss vinkel. Ballen sniker seg mellom stolpen og Akinyemi som kommer styrtende til.

32:36 - Brann: Castro forsøker å slå inn fra venstre, men ballen går helt inn til keeper.

34:45 -> bytte Grorud: William Bjeglerud inn for Shola Akinyemi.

39:42 - Brann: Castro skyter fra åtte meters ganske skrått hold. Lillevik med en god redning.

41:29 - Brann: Børsting får en kjempemulighet fra noe skrått hold innenfor femmeteren, men setter ballen en meter utenfor nærmeste stolpe.

42:53 - Grorud: Kristensen forsøker tydeligvis å avslutte fra nesten ute på siden av sekstenmeteren, men det blokkeres med en gang.

43:18 - Brann: Utrolig at det ikke blir mål når Rasmussen gir til Finne som skyter fra ti meters spiss vinkel. Ballen går på innsiden av lengste stolpe - og ut over dødlinjen utenfor den andre stolpen!

45:00 + 0:19 - Brann: Castro skyter fra tyve meters hold. Keeper tar det.

45:00 + 1:53 - Grorud: Fabian Østigård Ness skyter fra 22 meter. Ballen går et par meter over.

45:00 + 2:17: Pause. Vi leder 1-0 etter 9-2 til oss i antall angrep med avslutningsforsøk i feltet.

- 2. omgang: -

49:39 - Brann: Wolfe legger flatt inn fra venstre, men utrolig nok går ballen rett gjennom feltet uten å treffe noen i rødt.

50:26 - Grorud: Kristensen skyter fra 21 meter, men det blokkeres av Kristiansen på sekstenmeteren.

51:06 - Brann: Finne gir til Heggebø som vender rundt og skyter like utenfor fra tolv meter.

53:14 - Brann: Finne skjærer innover og skyter fra tolv meters skrått hold. Skuddet går halvannen meter over lengste kryss.

56:19 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Bård Finne.

56:28 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Castro.

58:16 - Brann: Wolfe legger inn fra venstre, men det når ikke helt frem til Heggebø på femmeteren.

59:02 - Brann: Wolfe sender frem til Blomberg som alene med keeper skyter utenfor fra ti meters skrått hold. Men han var uansett offside.

59:51 - Brann: Det flikkes videre til Blomberg som skyter fra 14 meters skrått hold. Keeper redder. Wolfe får en sjanse fra femmeterhjørnet, men Bjeglerud klarerer til corner.

60:24 - Brann: En corner fra Skaanes stusses videre av Rasmussen og på bakerste header Heggebø utrolig nok over fra tre meter selv om hele det nærmeste hjørnet er åpent. Ballen kom nok litt bardust på ham.

63:30 -> bytte Grorud: Mikael Berg Kvinge inn for Sindre Osestad.

63:30 -> bytte Grorud: Didrik Sereba inn for Saadiq Elmi.

71:06 - Grorud: Hristov får en fot på et flatt innlegg fra dødlinjen, men avslutningen fra tre meters spiss vinkel på nærmeste stolpe går heldivis ikke i retning mål.

72:35 - Grorud: Mankowitz skyter fra tre meter utenfor siden av sekstenmeteren. Skuddet går et par meter utenfor nærmeste stolpe.

74:48 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Frederik Børsting.

77:15 - Grorud: Ness skyter fra 30 meter. Ballen går fem meter utenfor.

79:15 - Grorud: Kristensen skyter fra fem meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går via en Brann-spiller og til corner.

82:49 - Brann: Skaanes skjærer inn fra venstre og avslutter fra like utenfor femmeterhjørnet. Lillevik får en fot på ballen og avverget til corner.

84:02 - Brann: Dyngeland med et langt utspark som havner hos Blomberg som får kriget til seg ballen i duell mot Ness og lobber over keeper fra tolv meters skrått hold. Ness får brassesparket ballen fra omtrent på streken og i stolpen og ut, men det var ikke lett å se om ballen allerede hadde vært over streken.

86:33 -> bytte Grorud: Vetle Skåttun inn for Fabian Østigård Ness.

86:57 - Grorud: Pedersen skyter fra 25 meter med en skummel dupp, men Dyngeland holder den.

87:54 - Brann: Rasmussen skyter fra 16 meter, men det blokkeres.

88:47 - gult kort, Grorud: Fredrik Carson Pedersen for å legge Skaanes i bakken.

89:36 - 0-2, SCORING BRANN; SIVERT HELTNE NILSEN: Rasmussen slår et frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet. På femmeteren treffer han skulderen til Sivert som setter inn 2-0!

90:00 + 1:50 -> bytte Brann: Isak Tomar Hjorteseth inn for Aune Heggebø.

90:00 + 2:57 - Grorud: Sereba kommer til en heading fra ti meter som går mest opp i luften og lander fint i favnen til Dyngeland.

90:00 + 4:14: Kampen er slutt. Vi vinner 2-0 etter 17-5 i angrep med avslutninger i feltet.

--

Kampfakta:

Grorud – Brann 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Aune Heggebø (30:11), 0-2 Sivert Heltne Nilsen (89:36).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Bjørn Martin Kristensen, Fredrik Carson Pedersen, Grorud, Aune Heggebø, Brann.

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen, Glenn André Harviken, Shola Akinyemi (William Bjeglerud fra 35.), Fabian Østigård Ness (Vetle Skåttun fra 87.) – Sindre Osestad (Mikal Berg Kvinge fra 64.), Hassan Yusuf, Saadiq Elmi (Didrik Sereba fra 64.), Nikolai Hristov – Preben Mankowitz, Bjørn Martin Kristensen.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Wolfe – Frederik Børsting (Felix Horn Myhre fra 75.), Sivert Heltne Nilsen, Mathias Rasmussen – Bård Finne (Kasper Skaanes fra 57.), Aune Heggebø (Isak Tomar Hjorteseth fra 90.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 57.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 19-11 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 8-3 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 17-5 til Brann (mine tall). 1. omg.: 9-2 til Brann. 2. omg.: 8-3 til Brann.

-

Spillerstatistikken:


Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*


144

8


1
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74


911

11

11

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56


770

11

9

4
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56


335

10

4

4
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89


913

11

11

3

1Hjort.

5*

5*14*


1*


25

4


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*392

8

5

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11


1Moberg

5*

23*

37*

74

139

4

1

2
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*


315

9

3

Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


984

11

11

4

1Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90


840

10

10

6


1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*


159

6

1

1
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11

1
Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60393

8

5

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90


587

7

6

---

--

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

TV2

brann.no