For eksempel så får man vite at så sant Bjarte ikke tar imot veldig offisielle gjester, så liker han best å spasere rundt på DNS-huset i husflidstøfler.

Eksempelet er typisk for den typen «avsløringer» som det ser ut til at vi kommer til å få fra teaterhuset på Engen. Nemlig veldig snille avsløringer.

I tillegg til innledningsepisoden har anmeldere fått tilgang på episode fire, som viser hvordan hele DNS-huset sto på hodet under «Les Misérables» i fjor høst. Og da ser vi nerver i helspenn både hos en smokingkledd Bjarte, hos skuespillere i revolusjonskostymer, og hos scenearbeidere som sliter med teknikken. Men vi ser ikke egentlig så mye av det stormfulle temperamentet som man forbinder med ordentlig skuespillertemperament.

Dermed er det tydelig at vi snakker om en dokumentarserie som er blitt til i samarbeid mellom filmselskapet om innspillingsstedet. Da passer heller ikke betegnelsen dokusåpe, en sjanger som jo gjerne handler om å fremelske følelsesutbrudd.

Akkurat det er like greit. For gjennom sin tross alt intense fotfølging av DNS-folk, oppnår folkene fra Flimmer Film noe annet og bedre. Nemlig at vi blir godt kjent med mange av fotsoldatene bak store oppsetninger som «Les Misérables», og følger dem gjennom så mange ulike stadier i teaterprosessen, at det hele tegner til å kunne bli en slags sammenhengende fortelling, selv om det altså også er «virkelighet». Virkelig produksjonsmøter og virkelige prøver. Der for eksempel Helge Jordal er uhøytidelig nok til å la oss være med på aller første sangprøve til «Les Misérables».

Likevel mistenker vi nok at det finnes enda heftigere produksjonsmøter på DNS enn dem vi får se her.

Så kan man kanskje mistenke at når TV 2 allerede nå sender ut episode fire til anmelder, så er det fordi det er litt dødtid før vi kommer så langt.

Om så er tilfelle så kan faktisk serien tåle det – for episode fire formidler en helt elektrisk stemning.