Den selvutnevnt samfunnsengasjerte internettredaksjonen til tegneseriehelten lot seg opprøre da Evian lanserte sin nye reklamevideo, der spebarn gjør de vannvittigste breakdance-stunt på rulleskøyter.

Den virkelighetstro animasjonsvideoen har gått sin seiersgang på internett i de siste sommerukene og engasjerer – kanskje noen mer enn andre.

Se videoen under denne saken.

– GROVT: «Evian påstår at ved å drikke vannet deres, vil man allerede som et barn mellom seks og tolv måneder kunne utføre de villeste stunts på både rulleskøyter og på dansegulvet. Dette er i beste fall villedende markedsføring.

I verste fall handlet det om grov utnyttelse av barn, eller grundig genmanipulering og sannsynligvis fremdyrking av en ny rase superbabyer som før eller siden vil overta jorden,» heter det på den humoristiske nettsiden til tegneseriehelten.

Redaksjonen forfattet et brev til vannselskapet på vegne av Pondus, der de raste:

«Bryr dere ikke dere om barns behov for naturlig utvikling? Hva blir det neste?»

KANOSSAGANG: Dagen etter fikk de et svar de selv mener er en knusende seier på alle punkter.

– Selv om det var en lang kanossagang for dem, svarte de kjapt. Det brente nok under føttene deres da brevet fra oss kom. De la seg helt flate. Men det går ærlig talt ikke an å dra folk fra mors bryst og putte på dem rulleskøyter på den måten, påstår redaktøren til BA.

Pondus er nok imot barnearbeid, ja, og i hvert fall imot Evian. Det er jo bare springvann tilsatt bobler som man selger i butikken, fnyser Ostad med glimt i øyet.

Den bergenske tegneseriegiganten, som på det sterkeste avviser at de kan ha blitt avspist med et standardsvar fra selskapet, kommer ikke til å gå videre med saken mot amerikanerne.

VAKTBIKKJE: – En ting er dårlige tapere, men det er nesten enda kjipere med dårlige vinnere. I et anfall av storsinn, tilgir vi. Men vi glemmer selvsagt ikke, og dette betyr ikke at vi kommer til å begynne å drikke Evian-vann, sier Ostad.

– Og Pondus kommer kanskje heller ikke til å begynne å stå på rulleskøyter?

– Han setter store spørsmålstegn ved aktiviteter der man ikke går på beina på vanlig måte, sier Ostad.

Han lover at engasjementet til Pondus-redaksjonen vil fortsette.

– Vi skal være Pondus sin vaktbikkje, og tar også imot tips om saker vi kan ta opp, sier redaktøren.