Sammen med datteren Anette (19) og sønnen Robin (11) hadde hun planlagt en rolig fridag i byen i går formiddag, med blant annet kino på programmet.

SPIDERMAN: Slik gikk det ikke. For da familien ankom Konsertpaleet i 1200-tiden, ble de møtt av en litt slunken gjeng med Raptus-entusiaster som skulle gå i tog i forbindelse med festivalåpningen.

De trengte desperat folk til paraden. Barnehagebarna som de trodde skulle komme, hadde nemlig ikke møtt.

- Da blir det ikke kino og kos likevel, fastslår Randi og hjelper sønnen Robin på med en Spiderman-drakt.

19-årige Anette mener hun er tvunget til å være med, men kjenner godt til folkene fra før.

Hun skal nemlig jobbe som frivillig i Grieghallen i helgen, i likhet med flere av de andre som har stilt opp for festivalparaden.

IVRIGE: - Okey, er dere klare, roper Øystein «Supermann» Nordvik i mikrofonen.

Til de karakteristiske tonene fra TV-filmatiseringen av Batman på 1960-tallet svinger den lille gjengen ut i gaten.

Uflaksen ser ut til å forfølge dem litt i dag, for før de har fått gått 20 meter, slutter både høyttaler og mikrofon å virke.

Men det stopper selvsagt ikke den lille entusiastiske gjengen.

SLAGORD: Supermann roper ut slagord for egen maskin, mens Skippern, Fred Flintstone, Conan og de andre følger etter med faner og plakater.

- Raptus tegneseriefestival Bergen! Kom og besøk oss, roper Nordvik til de forbipasserende, som både smiler og tar bilder.

Ved Den blå steinen tar gjengen oppstilling, og Supermann roper at den som er lei av å nyte solen, godt kan komme inn i mørket i Grieghallen en tur i løpet av helgen.

JULEBORD: - Vi er en liten gjeng med frivillige som møtes hvert eneste år under Raptusfestivalen. I tillegg har vi julebord i januar, som pleier å være veldig bra, smiler Supermann-Nordvik.

Det er imidlertid god plass til flere frivillige, i alle fall til paraden.

Og kostymer er ikke noe problem, Nordvik kan fortelle at de har haugevis med flotte kostymer til låns.

- Men folk vet kanskje ikke om det?