Til helgen har du muligheten til å få se en "hybrid mellom tegneserie og teater", kalt Kafé Plankton.

Kafé Plankton er en forestilling som skal være rammen rundt årets tegneserie festival, Raptus.

HELTER OG KONFLIKTER: - Kafé Plankton har forside med serienummer og pris, sidetall, snakke-og tenkebobler, helter og antihelter, superkrefter og skarpe konflikter, sier produsent i teaterkompagniet Det Mögels, Åsne Dahl Torp, i en pressemelding.

Det Mögels består av de to skuespillerne June Kristiansen og Kristine Nordby. Begge er utdannet ved den russiske statlige teaterskolen Gitis, og teaterkompagniet mottok nettopp Bergen kommunes etableringsstipend.

Forestillingen skal spilles i Grieghallens Per Gynt sal i Bergen både fredag og søndag.

VARIERT PROGRAM: Fra i morgen til søndag blir det tegneserieparade, tegnekurs, teater, tegneserieauksjoner og foredrag under Raptus. Den siste stjernen som har meldt sin ankomst er tekstforfatteren til Lucky Luke, Laurent Gerra. Han er en kjent stand-up komiker i Frankrike.

Leder av Raptus-festivalen, Trond Stien, sier til BA at festivalen prøver å nå et bredt publikum.

- Raptusfestivalen forsøker å få nye lesere og samtidig gi noe til dem som allerede interesserer seg for tegneserier, sier Stien.

Han mener også at tegneserier har fått høyere status med årene.

-Det er ikke slik at de som leser bøker, ikke leser tegneserier og omvendt. I mange serier er teksten vel så viktig som tegningene, sier Stien.

Les mer om årets Raptus-festival her.