Etter stor suksess i Sverige og Finland, blir nå den svenske tegneserien «Rocky» satt opp som teater i Bergen.

Det er Studentteateret Immaturus som tar tak i den bedagelige tegneseriefiguren og antihelten og hans hverdag, når stykket «Rocky: The big Payback» settes opp i november i år.

– Vi fikk en henvendelse fra dem som selger «Rocky», i Norge om vi ville sette opp stykket.

Det forteller Nora Marie Lehne, produksjonsleder ved Studentteateret Immaturus.

SATSER STORT: De takket ja, og nå blir produksjonen teatergruppens største noensinne.

– Vi kjører storproduksjon med ti forestillinger i stedet for seks-syv, som vi pleier, sier hun.

Rockys «far», Martin Kellerman, har selv skrevet teaterstykket. Men ut over det skal han ikke ha noen kunstnerisk påvirkning på oppsettingen.

SELVBIOGRAFISK: Historien om den single og sløve Rocky, er basert på forfatteren Martin Kellermans liv. Han ble sparket fra jobben som vitsetegner i et pornoblad, ble dumpet av kjæresten og flyttet hjem til foreldrene. Og det i en alder av 25 år.

Resultatet ble tegneseriestripen med første bokutgivelse i 1998. Kort tid etter kom teaterstykket.

– Det handler om Rocky, hans venner, dametrøbbel og en litt halvkjip hverdag. Teaterstykket ble en suksess i Sverige og Finland, sier Lehne.

TAKKET NEI: Stykket ble også tilbudt andre teatre i Bergen og Hordaland. Men ingen takket ja.

Jeg tror det er fordi at de fleste profesjonelle teatrene har planer langt frem i tid for hva som blir satt opp. Vi gjør det semester for semester, og da vi fikk tilsendt manuset, slo vi til med en gang, sier produksjonslederen.

Premieren er satt til 19. november og spilles frem til 28. november på Studio USF. Audition skjer samme sted den 26. og 31. august. Mer informasjon finnes på hjemmesiden www.immaturus.kvarteret.no.