– Det blir sikkert gøy å lage løpescener i smauene ned mot Skuteviken, sier han.

I Kim Holms tegneserie «Dette er et ran!», som fikk terningkast 5 i BA, er handlingen lagt til Sparebanken Vest. Nå planlegger han mer action fra Bergen, under arbeidstittelen «Bomtur».

– Den viktigste scenen i hele serien kommer vel til å skje i Nye Sandviksvei, forteller han.

– Jeg føler at denne historien ikke kunne skjedd i andre byer enn Bergen. For det første er Bergen verdens vakreste by. For det andre er det en veldig organisk karakter på hele byen, synes Holm.

– Det er veldig mye gøy jeg kan forestille meg blir gjort her av actionting. Jeg kan bare gå gjennom et smau, og tusen scener hopper inn i hodet mitt.

Tegneserieskaperen har ikke så stor sans for Mike Collins og Gunnar Staalesens Varg Veum-tegneserier fra Bergen.

– Hva gjør disse 70-talls-skuespillerne i en engelsk småby som tilfeldigvis ligner på Bergen? Det er ikke Varg Veum, det er ikke Bergen, det er ikke Norge engang.

– UTFORDRING

– Hvorfor er du så fascinert av action, vold og blod?

– Det er vel noe jeg alltid har jobbet med, sier han og innrømmer at han liker en god del voldelig underholdning.

– Men det er jo en litt ond sirkel. Det skjer så mye j& rundt omkring. Etter hvert får man det inn gjennom aviser, film og TV. Så trenger man en måte å behandle det på. Det kan hende det er med på å forverre det for noen. Men hvis man begynner å skylde på underholdningen for at noe skjer, begynner man i feil ende, understreker han.

– Det er noe som inspirerer tegneseriene og filmene. Det er inspirasjon i større grad enn tegneseriene inspirerer virkeligheten, mener Holm.