«Smekkfullt av dine kommende favoritter!» står det på forsiden av første nummer av bladet «Rutetid» – oppkalt etter Øverlies andre tegneserie, der også en lang rekke nye, norske tegneserienavn skal få prøve seg.

– Det er ikke Blå Kors eller noe annet filantropisk prosjekt. Vi har stor tro på bladet, fastslår Tormod Løkling i Egmont Serieforlaget, som fredag sendte ut 50000 eksemplarer av «Rutetid» ut i verden.

– LABORATORIUM: Ideen til et helt eget blad viet såkalt énruters humor kom da «Larsons gale verden» forsvant ved årsskiftet. Egmont spurte Øverli, som igjen sa ja.

– Hele poenget er å bygge et laboratorium for nye talenter, sier Øverli til NTB og minner – betimelig nok – om at da første stripe «Pondus» kom på trykk i Dagbladet påsken 1997, var det nesten uhørt med norsk seriehumor der vi var vant til importserier som «Billy» og «Hårek».

– I dag er norske tegneserier blitt noe naturlig, akkurat som vi har norsk musikk og bildekunst, sier Øverli.

NYE NAVN: Rundt ham myldrer norsk tegneserietalent.

For Egmont har kalt sammen troppene fra flere kanter av landet for først å møte hverandre og pressen, for så å stille samlet opp til signering på Tronsmo bokhandel etterpå.

Nå skal det norske folket bli enda bedre kjent med serier som «Firekanta», «Canoot», «Hurtigmat», «Lunch», «Spesielt», «Sidespor», «Sketsjy» og «Film på fire ruter», så vel som mer av ting som «Ørn Bjørn & Jørn», «Tor Ærlig», «Skavlans ark» (jepp, den Skavlan), «Kampen park» og «Zofies verden».

– Jeg gir dem ingen gode råd. De må lære av sine egne feil, sier Frode Øverli kategorisk.

ROM FOR BEGGE: 41 år gamle Øverli er – ifølge flere av de fremmøtte ferske serietegnerne – deres store helt, der han for lengst har gjort hobby til jobb og blitt et husholdsnavn.

Ifølge Egmont er Øverli også enestående i Norge nå når han får sitt andre humorblad.

– Det nye bladet er ikke å konkurrere med seg selv, da?

– Jeg mener det er rom for begge. Pondus har sitt univers som vil fortsette, og «Rutetid» er et helt annet – og ulikt – format.