43 millioner i utbytte til Pondus-pappa

Frode Øverli har en formue i originale tegninger.

Frode Øverli har en formue i originale tegninger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pondus-tegner Frode Øverli bevilget seg ikke en lønnskrone fra selskapet sitt, som gikk med millionoverskudd i fjor.

DEL

Ferske regnskapstall for 2017 viser at tegnerens Øverli Holding AS er bunnsolid, med 63,6 millioner kroner i opptjent egenkapital, og et resultat før skatt på solide 12,6 millioner.

Tidenes pengesuksess

Frode Øverli er uten tvil den norske tegneserieskaperen med tidenes største pengesuksess. Med Pondus har Frode Øverli, som om måneder fyller 50 år, for lengst tegnet seg til mangemillionær.

Fjorårets regnskaper viser at Frode Øverli for første gang har droppet lønn til seg selv. Derimot bevilget han seg et utbytte på fem millioner kroner

129 millioner

En gjennomgang av holdingsselskapets regnskapshistorie, viser at selskapet siden 2007 har mottatt til sammen 129,7 millioner i finansinntekter.

I samme periode har Frode Øverli bevilget seg totalt 43 millioner i utbytte, og 11,3 millioner kroner i lønn fra Øverli Holding AS. Selskapet, som han etablerte i juli 2006, eier han 100 prosent. Regnskapene forteller også at tegneserieforfatteren har valgt å investere deler av millionformuen i aksjer.

Original formue

Det regnskapene ikke forteller, er at Frode Øverli har alle rettigheter til alle originaltegningene han har laget og publisert. Med unntak av noen få solgte originalstriper. En av dem ble solgt for 100 000 kroner på en salgsutstilling i Drøbak for noen år tilbake.

Øverli skal ha rundt 5000 originale tegninger. Hvor mye den originale formuen er verdt, vil bare fremtiden vise. BA har uten hell forsøkt å få kontakt med Frode Øverli.

Artikkeltags