(Nettavisen:) Det er ikke mer enn en knapp uke siden Pokémon Go ble lansert her i Norge, og kun to drøye uker siden spillet ble lansert på verdensbasis.

Nå har det imidlertid kommet en tjeneste som kan ødelegge mye av spillet.

Viser pokémon i sanntid

NB! Ikke klikk på lenken om du ikke vil ødelegge spenningen for deg selv!

På nettsiden pokevision.com kan nemlig pokémontrenere gå inn og se alle pokémon som befinner seg i nærområdet, samt hvor lenge de vil befinne seg der før de forsvinner igjen.

Nettavisens pokémonekspert, Katinka Sletten, mener det ødelegger mye av spenningen i spillet.

– Mye av magien i Pokémon Go er jo nettopp å gå rundt med den spenningen av at Gyrados eller Dragonite kan befinne seg rett rundt neste gatehjørne. Med denne funksjonen mister du den spenningen, og all motivasjonen for å lete rundt i nærområdet forsvinner jo, sier Sletten.

– Denne funksjonen ødelegger rett og slett hele spillet.

Oversikt over alle byer

Nettavisen har selv testet kartet ved å finne Oddish og Weezing sin plassering, og dermed gå ut for å fange dem. Vi fant dem på samme sted begge gangene.

Kartet fungerer slik at Pokémonene dukker opp etterhvert som du scanner kartet hvert tyvende minutt. Deretter vil alle Pokémonene du har rundt deg dukke opp med en nedtelling som forteller hvor mange minutter og sekunder du har på deg før den forsvinner igjen.

- For meg ble det rett og slett litt demotiverende. Jeg trodde faktisk det var litt mer sjeldne Pokémon ute og gikk, men i løpet av den siste halvtimen har jeg ikke sett én eneste Dragonite, Gyrados, Pikachu eller Bulbasaur i hele Oslo, sier Katinka til Nettavisen.

Ifølge brukere på internettforumet reddit.com burde man imidlertid ikke sette all sin lit til kartet. Selv om det virker utmerket, så har det sine feil og mangler. Det er nemlig ikke alle Pokémon i området som vises på kartet. Den gode nyheten er imidlertid at alle som vises på kartet, vil dukke opp i virkeligheten.

Om du ser det fra den lyse siden, betyr imidlertid det at du bør prise deg ekstra lykkelig om du er en av de som allerede har en Gyrados eller Dragonite i baklomma!