Kampen mot tabelltoer Ranheim (i hvert fall var de det før denne runden) ble nok en stor og kontrollert seier uten at Brann-laget trengte å overanstrenge seg... Nå for tiden føles det nesten som at vi spiller første eller andre runde i cupen i hver serierunde. Denne gangen fikk vi ikke bare mange mål, men også mange flotte mål. Og nå har pinadø Aune Heggebø virkelig fått opp dampen også. Mannen som hadde måltørke tidligere i år, står nå plutselig med fem mål på tre seriekamper.

Opprykket er i praksis avgjort. Det har det vært lenge. Ikke noe nytt der. Men vi skal ta de rekordene vi kan ta! Vi skal ha poengrekord, målrekord, målforskjellrekord (akkurat den skal det godt gjøres at vi ikke tar, slik det ligger an nå), poengdifferanse-rekord - og vi skal gå gjennom sesongen ubeseiret. Det er nemlig det som er igjen av reell spenning resten av 2022. Og siden vi selvfølgelig aldri skal ned igjen i 1.divisjon, får vi ikke en ny sjanse til å sette rekorder på dette nivået et annet år.

Og nå telles det dager til når opprykket er definitivt. Nei selvsagt er det ikke spenning om hvorvidt vi rykker opp eller ikke, men det hadde vært artig å rykke opp på et rekordtidlig tidspunkt. Akkurat nå kan vi i tidligste fall rykke opp etter KFUMs kamp på søndag i den 23. serierunden. Opprykk med syv runder igjen, vil jo i vært helt ellevilt! Ingen trodde noe sånt i mars... Det skulle jo bli tidenes tøffeste 1. divisjon med vill kamp mellom en drøss med lag. Og det er det kanskje fremdeles for en drøss med lag. Om andreplassen....

Men selv om man "for å imponere" vil ha et så tidlig opprykk som mulig (altså i teorien allerede i 23. runde), så vil vi vel samtidig helst ha selve opprykksøyeblikket og den påfølgende feiringen når vi spiller selv. Ikke det at gleden blir ekstatisk når opprykket har vært soleklart i måneder og det er ørten matchballer igjen å avgjøre det på. Det blir nok ikke noe gledessjokk. Men jeg regner med det blir en markering og litt mer enn bare bølgen og Kokkalele fra spillerne når eliteseriestatusen 2023 er definitiv. Dessuten kom både seriegullet 2007 og opprykket 2015 foran tv-skjermen når to andre lag spilte. Hadde vært greit om vi for en gang skyld kunne få oppleve noe sånt "live". Men da må vi i så fall vente til den 24. runden.

Dette må til for å rykke opp fortest mulig:

Brann har 60 poeng. Med tre poeng mot Åsane vil vi altså ha 63 poeng. KFUM kan få maksimalt 65 poeng, Stabæk kan få maks 64, Ranheim maks 63 og Ulf maks 61. Men på grunn av mange innbyrdes kamper, kan ikke alle lagene få full pott samtidig. Noen må jo nødvendigvis tape poeng i disse internoppgjørene. Faktisk er det slik at hvis Brann tar tre poeng til, så er konstellasjonen KFUM og Ranheim den eneste der to lag kan gå forbi Brann. Dette fordi de ikke skal møte hverandre, og de begge dermed kan få full poengpott samtidig. Går Stabæk forbi oss hvis vi tar tre poeng til, så vil altså alle de andre lagene havne bak Brann. Det holder som kjent til opprykk.

Fordi KFUM vant i denne runden (ja fordi de i det hele tatt tok poeng) kan ikke Brann lenger rykke opp bare ved å slå Åsane på lørdag. Men vinner vi bergensderbyet og står med 63 poeng etter det, vil vi rykke opp så snart også en av disse tingene slår til: (Her i kronologisk rekkefølge)

* At KFUM taper hjemme for Mjøndalen søndag. (Da kan kun Stabæk eller Ranheim passere oss, men ikke begge to samtidig).

* Eller at Ranheim taper poeng borte mot Grorud mandag. (Da kan kun KFUM eller Stabæk passere oss, men ikke begge to samtidig).

* Eller at Ranheim taper poeng hjemme mot Åsane søndag 11. september. (Da kan kun KFUM eller Stabæk passere oss, men ikke begge to samtidig).

* Eller at Brann tar poeng hjemme mot Grorud mandag 12. september og får 64 poeng. (Da kan kun KFUM eller Stabæk passere oss, men ikke begge to samtidig). På samme tid kan også Kongsvinger trå til med nødhjelp til oss i deres kamp mot KFUM, men vi får da virkelig håpe Brann selv tar fire poeng totalt mot Åsane og Grorud!

Brann er altså bare fire poeng fra å ordne dette helt selv. For når vi er oppe i 64 poeng, kan ikke lenger to lag gå forbi oss. Når vi har tatt 66 poeng vil vi også, uansett hva de andre lagene måtte finne på, være divisjonsvinnere.

Ettersom Brann bør slå Åsane, KFUM antagelig ikke taper for Mjøndalen (selv om sistnevnte riktignok slo til med en imponerende seier denne runden), mens Ranheim mest sannsynlig slår Grorud og Åsane.... ja så taler kanskje tarotkortene og krystallkulen for at opprykket avgjøres mot Grorud på Stadion om vel to uker.

-

Prestasjonen så langt:

- Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, har det aldri tidligere hendt at et lag på nest øverste nivå har hatt 60 poeng etter 22 kamper. Ei heller at et lag har vært ubeseiret. Og minst 22 kamper har vært spilt i denne divisjonen siden 1979...

- Så mye som 67 mål har ingen lag hatt etter 22 kamper i denne divisjonen på 30 år.

- Så lite som elleve baklengs har ingen lag hatt etter 22 kamper i denne divisjonen på 42 år.

- En så god målforskjell som 56 plussmål etter 22 kamper har ingen lag i denne divisjonen hatt på 39 år.

- Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger har det ikke vært så stor avstand som 19 poeng mellom nummer en og nummer to etter 22 kamper i denne divisjonen noen gang.

- Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger har det ikke vært så stor avstand som 20 poeng mellom nummer en og nummer tre etter 22 kamper i denne divisjonen på 25 år.

(Se for øvrig under "Statistikkbonanza" lenger nede)

Kampen:

Eirik Horneland stilte med nøyaktig samme startellever som den som nedsablet Sogndal forrige helg.

Brann åpnet friskt og kom til avslutning ved Frederik Børsting allerede etter 18 sekunder, men skuddet ble reddet.

Ranheims Simon Marklund hadde et frekt forsøk fra 30 meter noen minutter senere, men Mathias Dyngeland slo det vekk. Imidlertid fikk Erik Tønne ballen, men vi fikk blokkert i skuddøyeblikket da han skjøt fra innenfor femmeterhjørnet.

På den påfølgende corneren fikk tidligere Brann-spiller Christian Eggen Rismark en stor mulighet på bakerste, men den gikk heldigvis utenfor. Muligens de ble snytt for en ny corner der. Uansett hadde trønderne yppet seg i startminuttene.

Men etter elleve minutter skulle vi likevel ta ledelsen på et pent angrep der David Wolfe fosset oppover venstresiden, la igjen til Felix Horn Myhre som sendte en stikker videre til Aune Heggebø. Mannen som er høyere enn Fløyen og større enn en sjø, satte inn 1-0 i det lengste hjørnet fra ni-ti meters ganske skrå vinkel. Godt å få hull på byllen så kjapt!

Så fulgte en god periode: Frederik Børsting skjøt fra sekstenmeteren - keeper reddet. Heggebø stormet frem på returen, men presset av Tønne skjøt han via keepers hanske og like utenfor til corner. Og det hjørnesparket fikk David Wolfe pannebrasken på, men rett på keeper.

Det neste knappe kvarteret skjedde ikke all verden, men da en drøy halvtime var spilt fikk Rasmussen en bra mulighet. Dessverre skled han i skuddøyeblikket. Dermed gikk avslutningen fra tre meters spiss vinkel utenfor.

Etter 33 minutter skulle vi øke på til 2-0: Det skjedde da Rasmussen slo inn mot Castro som headet omtrent baklengs fra vel tretten meter og i en bue, via tverrligger og inn. Lekkert!

Heggebø var ikke langt fra å legge på til 3-0 et drøyt minutt etter dette, men skuddet fra tolv meter ble reddet av keeper Nicklas Frenderup.

Lagene gikk til pause med 2-0 til Brann.

I andre omgang åpnet Ranheim friskt og kom til tre avslutninger fra henholdsvis 16, 22 og ti-tolv meter de første 132 sekundene av omgangen, og som Dyngeland måtte ta seg av. Her måtte vi våkne opp!

Heldigvis gjorde vi nettopp det, Ranheim roet seg kraftig ned - og etter 59 minutter fikk vi punktert kampen helt: Det skjedde på et pent angrep der Myhre vant ballen på midten og sendte ut til Børsting på høyresiden. Sistnevnte la inn til Castro som hælsparket videre til Heggebø. Mannen som også er sterkere enn Hulken fikk en enkel oppgave med å sette inn 3-0 alene med keeper fra åtte-ni meter. Dette var for øvrig hans femte scoring på tre seriekamper. Han er endelig i form!

Vårt første bytte kom etter 62 minutter da Ole Didrik Blomberg kom inn for Frederik Børsting.

Omgangen var tyve minutter gammel da Myhre la på til 4-0 fra sytten meter etter at en feilvendt Castro, som fikk ballen fra Blomberg, sendte videre til ham. Dette var jo rene lekestuen!

Med tyve minutter igjen kunne Heggebø gitt oss det femte, men avslutningen fra fire meters spiss vinkel gikk i nettveggen. Like etter gjorde Brann et trippelbytte: Bård Finne, Jonas Torsvik og Vegard Leikvoll Moberg kom inn for Niklas Castro, David Wolfe og Aune Heggebø.

Med mindre enn kvarteret igjen kom trønderne til noen langskudd, men uten at det ble virkelig fare på ferde. Det ble det heller ikke da Rasmussen forsøkte seg med noe tilsvarende på motsatt side. Da kom Moberg nærmere med sitt skudd fra noe spiss vinkel da ni minutter gjenstod.

Da drøye syv minutter gjenstod økte vi likegodt også til 5-0. Det skjedde etter at vi vant ballen tilbake helt oppe på Ranheims sekstenmeter, Sivert sendte frem til Finne på høyresiden av feltet og sistnevnte banket ballen opp i nettaket fra åtte meters spiss vinkel. Dermed har Finne scoret elleve mål i årets serie.

Med fem minutter igjen fikk vi vårt siste bytte: Isak Hjorteseth kom inn for Mathias Rasmussen, som komisk nok spurtet som en gal av banen. Skulle nesten tro vi lå under...

Det strengt tatt siste som skjedde i kampen var at Moberg, fra spiss vinkel, skjøt rett på keeper da han fikk muligheten alene med ham.

Dermed endte det 5-0 til oss og vi leder nå serien med vanvittige 19 poeng!

Publikum:

9792 betalende betyr at vi havnet på 9-tallet for fjerde gang på rad og for sjette gang siste syv hjemmekamper. Oppmøtet er stabilt i det minste. Og selv om snittet ligger på omtrent samme nivå (10458) som da vi var i OBOS i 2015 (10124 for hele sesongen), er det mye jevnere tilskuertall i år. Årets klart dårligst besøkte til nå i år var 8243 mot Fredrikstad. Hele seks av kampene våre i 2015 var dårligere besøkt enn det. På det dårligste hadde vi 6827 betalende mot Follo den sesongen. Median-tilskuertallet vårt i 2015 var 8852. Til nå i år er det 9792.

Vi trenger nå kun 8742 i snitt på hver av de siste fire hjemmekampene for å klare 10000 i snitt i år. Skal vi slå vår egen 1. divisjonsrekord på 10124 i snitt i 2015, trenger vi 9211 i snitt på resten.

Tilskuertallet vårt mandag var for øvrig høyere enn på Vikings og Rosenborgs siste hjemmekamper, som hadde henholdsvis 9244 og 9764. Rosenborgs snitt til nå i år er 12484, mens Viking sitt er 10384.

Stemningen på Store Stå var kanskje et hakk opp fra de siste kampene, selv om vi antagelig var færre. Spesielt i 1. omgang syns jeg trøkket var bra og Aune Heggebø-sangen hadde virkelig bra lyd umiddelbart etter hans 1-0-scoring. "Vi é Brann serieleder"-vekselropet hadde også et meget bra lydnivå. Frydenbø-tribunen har mange stående på sittefeltene rundt Store Stå, men det er nok ikke like mange som synger. De tre andre tribunene er fortsatt ganske tafatte.

-

----

Det lyriske hjørnet:

Ranheim lå på andre,

kunne de gi stopp i rekken

av kamper uten tap?

De fikk jo fire mål i sekken

i møtet vårt i Trøndelag

i starten av april

Men første treogtredve

fjernet Brann all mulig tvil:

*

For Aune Heggebø,

han satte 1-0 helt ved stangen

Og kom det en heading

som fikk fyr i Castro-sangen

I andre åpnet Ranheim sterkt,

da kjeftet Horneland

Aune tok affære,

scoret nok et mål for Brann

*

Det var et lekkert angrep,

han har fem mål siste tre

formen hans er knall,

og vi har ventet litt på det

Men Brann blir aldri mette

så vi stoppet ikke nå:

Det fjerde kom ved Felix

Det va' lekestue då!

*

Og enda mere ventet,

for vi scorer som bestilt

For Brann er nå i knallform,

ja det er jo ganske vilt!

Det femte scoret Finne

selv om vinkelen var spiss

Vi rykker kanskje opp til helgen,

dersom, om og hvis.

*

--

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå åtte seire på rad i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Vi har dermed vunnet 17 av de siste 18 seriekampene (17-1-0).

* Hjemme: På Stadion har vi fire seire på rad. Sist vi ikke vant en hjemmekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Vi har vunnet åtte av de siste ni hjemmekampene i serien (8-1-0).

Kamper uten tap:

* Dette var vår 24. strake seriekamp uten tap (20-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. 24 strake seriekamper uten tap er nok en forbedring av klubbrekorden. Den gamle var fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Hjemme: Dette var vår 12. strake hjemmekamp i serien uten tap (9-3-0). Sist vi tapte hjemme var da Molde slo oss 1-0 28. november. Forrige gang vi gikk så mange hjemmekamper i serien uten tap var i de tolv første i 2016 da vi gjorde det i tolv (9-3-0).

* Dette var vår 25. strake obligatoriske kamp uten tap (22-3-0). Dette er en ny forbedring av den gamle klubbrekorden fra oktober 1981 til august 1982 på 21 strake (17-4-0). Heller ikke den gang var noen av kampene på øverste nivå, men én var i kvaliken. Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen.

* Hjemme: Dette var vår 13. strake obligatoriske hjemmekamp uten tap (10-3-0). Sist vi tapte en tellende kamp hjemme var da vi tapte 0-1 for Molde 28. november. Forrige gang vi hadde så mange tellende hjemmekamper på rad uten tap var fra oktober 2006 til september 2007 da vi spilte 16 obligatoriske hjemmekamper på rad uten tap (12-4-0).

* Dette var vår 22. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det har aldri hendt tidligere på nivå to i Norge at et lag har vært ubeseiret etter 22 kamper. (Det har vært spilt minst 22 runder siden 1979).

Scoringer:

* Vi har nå 24 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake, som er klubbrekorden.

* Hjemme: Vi har nå scoret i 13 strake obligatoriske kamper hjemme (tolv i serien og en i cupen). Sist vi ikke scoret hjemme var da Molde slo oss 1-0 28. november. Forrige gang vi scoret i tolv strake seriekamper hjemme var i de tolv første i 2013. Forrige gang vi scoret i tretten strake obligatoriske hjemmekamper var i de tretten første i 2013.

* Vi har nå scoret i 25 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Vi har vunnet med minst fire mål i syv av årets 22 seriekamper.

Baklengsmål:

* Vi har holdt nullen i tre strake seriekamper. Sist vi slapp inn mål var da vi slo Stabæk 2-1 i Bærum 7. august. Forrige gang vi holdt nullen i tre strake seriekamper var september og oktober 2019. Vi har for øvrig holdt nullen i tolv av årets 22 seriekamper.

* Hjemme: Vi har nå holdt nullen i fire hjemmekamper på rad. Sist vi slapp inn mål hjemme var da vi spilte 1-1 mot Stabæk 10. juli. Forrige gang vi holdt nullen i fire hjemmekamper på rad var i de fire første i 2018.

Sesongen så langt:

* Poeng:

- Vi har nå 60 poeng. Det er ny klubbrekord etter 22 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 22 kamper, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, var de 50 vi tok på nivå to i 1986. 60 poeng er, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, det meste noe lag noen gang har hatt etter 22 kamper en sesong på det nest øverste nivået i Norge. (Man har spilt minst 22 runder i denne divisjonen siden 1979). Den gamle rekorden var Strømmens tilsvarende 59 poeng (19-2-1) i 1985. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Vi mangler 20 poeng på å slå den. Det betyr at vi vil ta den om vi begrenser oss til ett tap eller to uavgjorte de siste åtte.

- Hjemme: Vi har nå 27 poeng på Stadion i år. Det er det meste vi har hatt på de elleve første hjemmekampene siden 2016 da vi hadde 27. 27 poeng etter elleve hjemmekamper i 1. divisjon skal vi bare tilbake til 2020 for å finne noen bedre. Sogndal hadde da nemlig 28 poeng.

* Scoringer:

- Vi har scoret 67 mål i årets serie. Den gamle klubbrekorden etter 22 kamper var de 63 vi hadde på nivå 1 i 1961/62. 67 mål er det meste noen har hatt etter 22 kamper i 1. divisjon siden Glimt hadde 69 i 1992. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Glimt 83 mål i 2017. Vi mangler altså 17 mål på de siste 8 kampene for å sette ny rekord. Det kan vi ordne slik: 2 mot Åsane (b), 4 mot Grorud (h), 1 mot Ulf (b), 3 mot Stjørdals-Blink (h), 1 mot Mjøndalen (b), 3 mot Skeid (h), 1 mot Fredrikstad (b) og 2 mot KFUM (h).

- Hjemme: Vi har scoret 30 mål hjemme i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter elleve hjemmekamper siden 2001 da vi hadde 31. 30 mål etter elleve hjemmekamper i 1. divisjon hadde også Sogndal og Ranheim i 2020.

* Baklengs:

- Vi har kun fått elleve baklengs i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 22 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 22 kamper var 13 fra nivå to i 1986. 11 baklengsmål er det minste noen har hatt etter 22 runder av den nest øverste divisjonen siden Ham-Kam hadde ti i 1980. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi kan altså tillate oss å slippe inn ni mål til og likevel sette ny rekord.

- Hjemme: Vi har kun fire baklengs på hjemmebane i årets serie. Det er det minste antall baklengs vi har hatt etter elleve hjemmekamper siden 2016 da vi hadde to. Så lite som fire baklengsmål etter elleve hjemmekamper i 1. divisjon har ingen hatt siden Lyn hadde kun tre i 2000.

* Målforskjell:

- Vi har 56 plussmål i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 22 kamper med soleklar margin. Den gamle klubbrekorden etter 22 kamper var på +33 på nivå to i 1984 og 1986. 56 plussmål er det meste noen har hatt etter 22 kamper i 1. divisjon siden Fredrikstad hadde +60 i 1983. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år.

- Hjemme: Vi har 26 plussmål på Stadion i årets serie. Den gamle klubbrekorden etter elleve hjemmekamper var +25 i gullsesongen 1961/62. 26 plussmål etter elleve hjemmekamper i 1. divisjon har ingen klart siden Glimt hadde +28 i 2007.

Forsprang på tabellen:

* Brann leder med 19 poeng på nummer to. 19 poengs avstand mellom nummer en og to har det, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, aldri tidligere vært etter 22 runder i den nest øverste divisjonen. Den gamle rekorden tilhørte Bodø/Glimt som hadde 14 poeng ned til nummer to i 2013 og 1992. Største sluttabell-margin mellom nummer en og to i de sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Glimts 16 poeng ned til Start i 2017.

* Brann leder med 20 poeng på nummer tre. 20 poengs avstand mellom nummer en og tre har det, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, ikke vært etter 22 runder i den nest øverste divisjonen siden Moss hadde 22 poeng ned til Bryne i 1997. De hadde imidlertid bare ett poeng ned til nummer to. Største sluttabell-margin mellom nummer en og tre i sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Starts 21 poeng ned til Kongsvinger i 2004.

-

Brann innbyrdes mot Ranheim i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

4

3

0

1

10

2

Trondheim

4

3

1

0

9

0

Totalt

8

6

1

1

19

2

* Brann har vunnet de tre siste seriekampene mot Ranheim. Sist vi ikke slo dem var da de slo oss 1-0 på Stadion 5. mai 2019.

* Brann har scoret i de tre siste seriekampene mot Ranheim. Sist vi ikke scoret mot dem var da de slo oss 1-0 på Stadion 5. mai 2019.

* Brann har holdt nullen i de tre siste seriekampene mot Ranheim. Sist vi slapp inn mål mot dem var da de slo oss 1-0 på Stadion 5. mai 2019.

-

Hendelsene:

00:18 - Brann: Frederik Børsting skyter fra tyve meter. Ranheim-keeper Nicklas Frenderup redder uten for store problemer.

02:53 - Brann: Mathias Rasmussen med corner fra venstre. Sivert Heltne Nilsen vinner på hodet seks-syv meter fra mål, men får ikke skiklelig treff med pannen og ballen går høyt opp før den lander oppå målet.

04:04 - Ranheim: Simon Marklund skyter fra vel 30 meter. Mathias Dyngeland må slenge seg og slå ballen vekk. Men etter hvert får Erik Tønne ballen og kommer seg innenfor femmeterhjørnet før han skyter, men vi får blokkert i skuddøyeblikket til corner.

04:48 - Ranheim: Corneren går rett gjennom feltet til Christian Eggen Rismark som får avslutte fra fire meters hold på bakerste. Den går noen meter utenfor og muligens skulle de hatt en ny corner da det kunne se ut som at den gikk via Sivert.

07:41 - Ranheim: Det holder nesten på å bli en gratis trøndersjanse på grunn av en upresis pasning i forsvaret, men Fredrik Pallesen Knudsen får ryddet opp i siste liten før det blir en sjanse av det.

08:20 - Brann: Svenn Crone skyter fra skrått hold på sekstenmeteren, men det blir ikke vanskelig for keeper Frenderup.

11:11 - 1-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Vi vinner ballen på midten helt ute ved venstre sidelinje. David Wolfe fosser oppover venstresiden og gir på skrått bakover til Felix Horn Myhre. Sistnevnte sender en stikker til Heggebø som på ett touch skyter fra ni-ti meters ganske skrått hold. Ballen går inn i hjørnet helt borte ved stolpen.

13:02 - Brann: Heggebø snapper opp en feilpasning utenfor sekstenmeteren og får plutselig en gratissjanse, men mislykkes når han uegoistisk skal sende til Niklas Castro.

13:36 - Brann: Heggebø sender til Frederik Børsting som skyter fra sekstenmeteren, men Frenderup redder. Heggebø får kriget seg foran Tønne til en ny avslutning fra femmeterhjørnet på returen, men den går via keepers hanske og like utenfor nærmeste stolpe til corner.

14:15 - Brann: På en corner fra høyre dukker Wolfe opp på nærmeste og åtte meters hold, men headingen går rett på keeper.

18:12 - gult kort, Brann: Aune Heggebø for en takling på Marcus Mehnert.

30:52 - Brann: Wolfe slår inn fra venstre, Heggebø får stusset videre og på bakerste kommer Rasmussen, men sklir i skuddøyeblikket og avslutningen fra tre meters spiss vinkel går noen meter utenfor.

33:33 - 2-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Rasmussen gir ut til Crone på høyresiden som slår inn mot venstresiden av sekstenmeteren. Castro stiger opp 13 meter fra mål og header, nesten bakover, i en bue, via tverrligger og i målets venstre hjørne.

34:49 - Brann: Heggebø snapper opp en dårlig Ranheim-pasning like etter avspark og gir til Castro på venstresiden av feltet. Førstnevnte får ballen tilbake og skyter fra tolv meter. Frenderup redder.

41:31 - Ranheim: Jakob Tromsdal slår frem til Mehnert som fra 14-15 meters spiss vinkel får kommet seg til en avslutning når Dyngeland kommer langt ut, men får heldigvis ikke skikkelig treff og ballen bare spretter ned til Ruben Kristiansen utenfor femmeteren.

45:00 + 0:49 - Brann: En corner fra Rasmussen lander på hodet til Heggebø som header fra åtte-ni meter. Ballen går høyt opp og Frenderup kan plukke den ned.

45:00 + 1:59: Det er pause. Brann leder 2-0 etter 9-3 i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:14 - Ranheim: Mehnert kommer til avslutning fra 16 meter. Dyngeland redder greit.

46:11 - Ranheim: Vegard Erlien kommer til skudd fra 22 meter. Dyngland må slå ballen vekk.

47:12 - Ranheim: Mads Reginiussen sender ut til Mehnert som skyter fra ti-tolv meters relativt spiss vinkel. Dyngeland må slå til corner.

48:58 - Ranheim: Rismark kommer til heading fra tolv meter på en corner. Den går tre meter utenfor.

50:35 - Brann: Frenderup må bokse vekk et innlegg fra Castro.

58:46 - Brann: Castro slår høyt fremover og finner nesten Børsting.

59:10 - 3-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Myhre vinner ballen midt på Ranheims halvdel. Han sender frem til Børsting som kommer seg inn på høyresiden av feltet og legger på tvers inn til Castro som hælsparker videre. Ballen havner hos Heggebø som alene med keeper bruker ett touch på å sende ballen i det venstre hjørnet fra åtte-ni meter.

61:29 - gult kort, Ranheim: Sondre Langås for et livtak på Heggebø litt tidligere.

61:55 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

64:23 -> bytte Ranheim: Sondre Stokke inn for Simon Marklund.

64:23 -> bytte Ranheim: Ruben Alte inn for Henrik Kristiansen.

65:41 - 4-0, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Blomberg får ballen på høyresiden og legger ut fra nesten ved dødlinjen. Ballen havner hos Castro som er feilvendt på tretten meter. Han gir videre ut til Myhre som skyter fra 17 meter. Ballen går inn i det tomme hjørnet til høyre.

70:30 - Brann: Etter forarbeid fra Blomberg kommer Heggebø til avslutning fra fire meters spiss vinkel, men det går i nettveggen.

71:20 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Niklas Castro.

71:20 -> bytte Brann: Jonas Torsvik inn for David Wolfe.

71:27 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

75:59 - Ranheim: Reginiussen skyter fra 24-25 meter. Det går via en rødtrøye og noen meter utenfor til corner.

77:03 - Ranheim: Erlien skyter fra 21 meter. Dyngeland redder greit.

78:04 - Brann: Rasmussen skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet. Det går høyt over.

78:26 -> bytte Ranheim: Magnus Høiseth inn for Marcus Mehnert.

80:48 - Brann: Blomberg vinner ballen høyt oppe på banen og lobber pent frem til Moberg som skyter fra åtte meters noe spiss vinkel. Ballen går like utenfor lengste stolpe.

82:39 - 5-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Sivert når først ikke frem med sitt forsøk på fremspill fra utenfor feltet, men Rasmussen vinner ballen tilbake på sekstenmeterstreken med en sklitakling på Tønne. Sivert sender så igjennom til Finne på høyresiden av feltet. Bergenseren kommer seg til avslutning fra åtte meters ganske spiss vinkel. Han banker ballen opp i nettaket!

83:20 -> bytte Ranheim: Jonas Sælnes inn for Vegard Erlien.

84:45 -> bytte Brann: Isak Hjorteseth inn for Mathias Rasmussen.

86:21 - Brann: Finne forsøker å nå Moberg som er alene på bakerste, men Ranheim klarerer.

90:00 + 1:36 - Brann: Finne spiller igjennom Moberg som fra åtte- ti meters spiss vinkel, alene med keeper, skyter rett på sistnevnte.

90:00 + 1:58: Kampen er slutt. Vi vinner 5-0 etter 15-6 i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann - Ranheim 5-0 (2-0)

1. divisjon fotball menn. Stadion. 9792 solgte billetter.

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Gult kort: Aune Heggebø, Brann, Sondre Langås, Ranheim.

Mål: 1-0 Aune Heggebø (11:11), 2-0 Niklas Castro (33:33), 3-0 Heggebø (59:10), 4-0 Felix Horn Myhre (65:41), 5-0 Bård Finne (82:39).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, David Wolfe (Jonas Torsvik fra 72.) – Mathias Rasmussen (Isak Hjorteseth fra 85.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 62.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 72.), Niklas Castro (Bård Finne fra 72.).

Ranheim (4-3-3): Nicklas Frenderup – Sivert Solli, Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne – Henrik Kristiansen (Ruben Alte fra 65.), Jakob Tromsdal, Simon Marklund (Sondre Stokke fra 65.) – Marcus Mehnert (Magnus Høiseth fra 79.), Mads Reginiussen, Vegard Erlien (Jonas Selnæs fra 84.).

Kampstatistikk:

Avslutninger: 18-8 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 12-6 til Brann (NTB).

Angrep med avslutninger i feltet: 15-6 til Brann (mine tall). 1. omg.: 9-3 til Brann. 2. omg.: 6-3 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

Kan scrolles til siden for flere kamper.

-

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*


492

19

2

3
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61


1536

22

20

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71


1647

22

20

7
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90


1910

22

21

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1980

22

22


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*


879

21

11

11
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71


1404

22

15

9

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*


41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90


954

18

11

2
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1980

22

22


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*


218

10

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90


958

20

9

4
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90


1929

22

22

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84


1703

21

21

11

2

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*
663

14

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

421471

17

17

1

1Torsvik
2*

6*

19*


27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71


1497

18

16


2-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

brann.no