Gå til sidens hovedinnhold

Tenk på passasjerene, la banen gå over Bryggen

For abonnenter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Heldig for passasjerene

– Tunnel er et dårlig alternativ. Noen vil prioritere at folk skal være nødt til å bli transportert langt inn i en tunnel med lange avstander ut til dagen.

Vi er jo heldige som har muligheten til å ha banen i dagen hvor folk kan gå rett på og av ute i dagen.

Nå er det slått fast at det har ingen ting å si for verdensarvstedet. Da er det vel bare forstyrrende for restaurantdriften som aldri skulle vært foran nesten hele Bryggen. Det er visst nok restauranter i byen.

Helge

Nå er det nok

– Jeg blir så sint! Det er snart ikke en parkeringsplass igjen i denne byen! Jeg var et lite ærend på det gamle posthuset og det kostet meg en liten formue i parkeringsavgift i et parkeringshus og bompenger! Hvor skal det ende? Ikke rart folk ikke handler i byen lenger! Det er på tide å sette foten ned!

Leifen

Stakkars eldre

– Nå må det bli slutt på å snakke om nedlegging av kjøkken på sjukeheimar. Vi treng kvart kjøkken. Skal hjelpepleiaren gjere klar mosa mat? Ja, då blir den seig. Stakkars eldre, og vi kjem alle i den same situasjon!

Liv Ånneland Misje,

fagarbeider kokk,

Straume på Sotra

Strømprisene

– Strømprise er en varslet katastrofe for dem med knappe ressurser. I Agder fylke har frivillige organisasjoner som f eks «Hjelp oss til å hjelpe» økt sin kapasitet på hjelpetelefonen siden en brutal økning av pågang for hjelp med betaling av strømregningen skylte inn i september ... Da er ikke Nav sine egne tall fra Agder kommet på bordet.

Landets politikere visste om denne trenden allerede i slutten av juli. Så hvordan påvirker dette Bergen? Vel, Ap styrer nå Norge og byen og har en historisk sjanse til endring. Rune «Bakeren» fra Ap var nylig på «Avisrunden» på Nyhetskanalen. Der var strømprisen et av temaene. Han mente at gode ordninger måtte på plass, slik at vanlig folk ikke ble rammet. Den beste ordningen er å fjerne alle statlige avgifter på strømmen for en periode på 6 måneder. Det siste Nav og Robin Hood-huset trenger nå er flere som renner inn dørene.

Frodo fra ´Dalen

Trang by

– Helt enig med summer som mener byen er for trang til at Bybanen skal gjennom sentrum. Skal den bygges må den gå raskt ut av byen, Jernbanen/Kong Oskars gate er best sted. Sandviksboere har ikke bruk for bybane. Vi må gå fra Busstasjonen alle fra vår kommune. Åsane er for vidstrakt og har ikke ledig areal til parkering ved terminaler. Overganger er for slitsomt for mange, og reisen vil ta for lang tid. Jeg trodde meningen var å føre folk raskt på tvers av byen, til for eksempel Haukeland sykehus.

Elsa

Morgenandakt

– Dagen starter med å skru på radioen. Der får jeg mye interessant med meg idet dagen starter. På mange måter sitter det bedre som jeg tar inn via ørene, enn i andre medier. Det jeg synes er ekstra koselig, er den lille stunden med morgenandakt. NRK Hordaland har alltid mer og mindre kjente personer til denne lille starten på en ny dag. Denne morgenen var det skuespiller Ingjerd Ekeberg som hadde andakten. Som alltid starter og slutter hver dag med et «Fader vår» for meg.

Ha en fin ny dag.

Ingjerd Hatland, sentrum

Ta kontakt

– Undertegnede vil svært gjerne få hedre min gode venn og bussjåfør på Askøybussene, svensk-italieneren Christian. Jeg fikk nylig høre at han var gått bort for noen måneder siden. Jeg og han hadde felles interesser bl.a. film, fotball, romfart og verdensrommet. Jeg kjente også til samboeren hans, og jeg håper hun vil kontakte meg.

Hilsen Per Jørn Krydsby,

telefon 90297164

Heller verre

– Wilfred Høsteland hadde et «synspunkt» i BA mandag angående fyll og fest i Bergen. Det hørtes jo ikke så bra ut, men å kalle storbyene i USA for «søndagsskole-aktige» sammenlignet med Bergen, syntes jeg er å overdrive. Jeg arbeidet selv i Mexico-gulfen store deler av tidsrommet fra 1980 til 2000, og har vært litt i de største byene der på den tiden. Husker spesielt fra slutten av denne tiden at en «innfødt» fra New Orleans anbefalte oss ikke å «gå på byen» på kvelds- og nattetider lenger. Jeg tror det er mye verre der i dag.

Sigbjørn Eliassen

For Kanadaskogen

– Jeg må få skryte av aksjonskomiteen Arild Helle, Karl Morten Bårdsen, Helge Sætre og John Kristian Skage som først fikk stoppet planene om å bruke Liavatnet som steindeponi og som nå har fått stoppet planene om gravplass og krematorium i Tennebekk.

Nå jobber de for at politikerne skal vedta et varig vern av Kanadaskogen, og trenger tre hundre underskrifter for at politikerne skal behandle det som et innbyggerforslag.

Aksjonskomiteen gjør en fantastisk jobb!

Hilsen Inger Lill Johansen,

medlem i Laksevåg

kulturhistoriske forening

Renter

– I dag fikk jeg en «gledelig» melding fra banken min: Innskuddsrenten på min lille sparekapital var øket fra 0,0 % til 0,2 %. Samtidig ble jeg tilbudt et forbrukslån med 8,49 % rente. Banken krever altså 42,45 ganger så mye rente av den stakkaren som låner mine penger, som den er villig til å betale meg, som yter pengene. Jeg er selvfølgelig klar over at banken har noen mindre utgifter på transaksjonen, samt at den løper en liten risiko – men dette er en altfor ublu fortjeneste!

John Ludvig Larsen,

Paradis

Les flere summetoner her: Der finnes et tredje alternativ

Kommentarer til denne saken