Gå til sidens hovedinnhold

Tertnes er fortsatt storesøster i Bergen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fana kom til kort i seriepremieren. Tertnes vant byderbyet 26–24.

FANA ARENA: Håndballfansen i Bergen trengte ikke vente lenge på sesongens første godbit. Allerede i seriepremieren var det duket for byderby mellom Fana og Tertnes i Fana Arena.

Madeleine Hilby scoret sesongens første mål da hun sendte Tertnes opp i 1-0, men de blå slurvet innledningsvis, noe som ga Fana muligheten til å stikke fra.

Aurora Hatle scoret Fanas første mål denne sesongen. Hun la også på til 3–1 og 4–1. Hjemmepublikumet var i ekstase.

Scoringstørke

Men det svinger som kjent fort i håndball, og da Fana gjorde feil ble de straffet hardt av forrige sesongs bronsevinner i eliteserien. Rikke Øyerhamn reduserte to ganger på drøyt ti sekunder, før Thea Stankiewicz utlignet til 4–4.

Lagene fulgte hverandre tett, men Fana skulle få nok en tremålsluke. Tolv minutter før pause sendte Christine Alver Fana opp i 10-7, men der stoppet det også opp for de røde. Resten av omgangen gikk uten at hjemmelaget fant veien til nettmaskene én eneste gang.

Les også

Sier opp meglerjobb for å satse på Tertnes

 

Tertnes utnyttet motstandernes scoringstørke godt. Linn Gossé, Eva Erdal Moen og Tina Abdulla fikk Tertnes à jour, før Erdal Moen med to nye fulltreffere sørget for at storesøster kunne gå til pause to mål foran.

Sterk sluttspurt

Fana hadde Tertnes i kne i egen hall forrige sesong, men en sterk sluttspurt sørget for to poeng til de blå. Det skulle bli dramatisk også i seriepremieren for 2019/20-sesongen.

For Tertnes holdt på ledelsen de hadde til pause gjennom nesten hele 2. omgang, men denne gangen var det Fana som kom med en sluttspurt. Først reduserte Aurora Hatle til 23-24, før Christine Alver hamret inn utligningen på vakkert vis. 24-24, og det kokte i Fana Arena.

Eva Erdal Moen roet Tertnes-benken da hun satte 25–24 halvannet minutt før slutt, men da Aurora Hatle ikke klarte å overliste Eli Skogstrand i motsatt ende var det kjørt for Fana. Linn Gossé la på til 26–24 med sitt syvende og kampens siste mål.

Kommentarer til denne saken