Gå til sidens hovedinnhold

Tertnes vant enkelt hjemme mot Gjerpen

Artikkelen er over 2 år gammel

Tertnes vant med ti mål hjemme i Haukelandshallen.

Tertnes åpnet sesongen med en knepen seier over Fana forrige helg. Onsdag kveld var det klart for sesongens første hjemmekamp, og motstander i Haukelandshallen var Gjerpen.

Det så først ut som dette skulle bli nok en tøff oppgave for Tore Johannessens unge lag, men Tertnes skulle etter hvert få meget god kontroll på hjemmebane.

Briljant målvakt

De blå leverte, godt hjulpet av til tider mektig keeperspill av nykommer Eli Skogstrand, en god forsvarskamp, men uprovoserte feil og dårlig rytme i det offensive spillet i 1. omgang gjorde treneren stadig mer frustrert på sidelinjen.

Det sto 5-5 17 minutter ut i 1. omgang, og Johannessen gjorde flere bytter på laget. Blant annet ble kantspillerne Rikke Øyerhamn og Tina Abdula plukket av. Etter kun ett skudd, null mål og tre tekniske feil seg mellom på over en halv omgang var det tid for å gi Linn Gossé og Henrikke Kjølholdt muligheten. I tillegg kom Birgitte Karlsen Hagen og Benedicte Nesdal inn på backene.

Byttene ga umiddelbar effekt. På de påfølgende fem minuttene skaffet vertinnene seg en firemålsluke etter mål fra nevnte Hagen, Gossé og Kjølholdt (2). Den luken holdt helt inn til pause.

1. omgangs store spiller var uten tvil Tertnes-keeper Eli Skogstrand. Hønefoss-jenten fikk en finger og en tåspiss på det meste, og gjorde sitt til at kun åtte av Gjerpens 24 avslutninger endte i nettmaskene. Tertnes scoret på 12 av 19, og kunne gå i garderoben med en 12-8-ledelse.

Stålkontroll

Tertnes hadde brukbar kontroll på gjestene i 2. omgang. To tidlige scoringer av Rikke Øyerhamn sendte blåtrøyene seks mål foran. Den luken klarte aldri Gjerpen å tette.

Keeper Skogstrand sto stadig i veien for Gjerpen-spillernes skudd. I tillegg begynte spillerne som ikke fikk det helt til pause å melde seg på. Tina Abudla scoret tre ganger, det samme gjorde Thea Stankiewicz og Hermine Auberg klinket to baller i nettet.

Da Gjerpen gikk på kampens første tominutter halvveis ut i 2. omgang stakk Tertnes ytterligere ifra. Åtte måls ledelse var gjestene aldri i nærheten av å hente inn.

Avslutningen ble en sjarmøretappe, hvor alle spillerne til hjemmelaget fikk være med å bidra. Det stoppet på 28-18 i Haukelandshallen, og Tertnes har fått en god start på sesongen. 

Kampfakta

Tertnes - Gjerpen 28-18 (12-8)

Eliteserien kvinner, håndball. Haukelandshallen. Dommere: Vidar Larsen og Tor Launes.

Tertnes: Eli Skogstrand, Josefine Lien - Thea Stankiewicz 4, Henrikke Kjølholdt 3, Linn Gossé 3, Rikke Øyerhamn 2, Tina Abdula 3, Birgitte Karlsen Hagen 2, Katarina Berens 3, Kaja Haugseng 3, Karoline Fantoft, Eva Erdal Moen 2, Hermine Auberg 2, Madeleine Hilby 1, Benedicte Nesdal.

Toppscorer Gjerpen: Dorthe Groa 7.

Utvisninger: Tertnes: 1 x 2 min. Gjerpen: 1 x 2 min.

 

Kommentarer til denne saken