EM ryker, men kneet holder

SKADEFRI: Kjerstin Boge Solås (20) var en svært viktig spiller i forsvaret til Tertnes i seieren mot Molde. Selv om hun for det meste ble brukt i forsvar prøvde hun seg også litt fremover.  – Jeg syntes det gikk bra i forsvar, men jeg ble kanskje litt overivrig fremover, sier hun. FOTO: BERNT-ERIK HAALAND

SKADEFRI: Kjerstin Boge Solås (20) var en svært viktig spiller i forsvaret til Tertnes i seieren mot Molde. Selv om hun for det meste ble brukt i forsvar prøvde hun seg også litt fremover. – Jeg syntes det gikk bra i forsvar, men jeg ble kanskje litt overivrig fremover, sier hun. FOTO: BERNT-ERIK HAALAND

Kjerstin Boge Solås (20) er tilbake etter kneskaden og var en bauta i forsvaret i seieren mot Molde. Men EM rekker hun ikke.

DEL

Haukelandshallen: Kjerstin Boge Solås har spilt litt i oppkjøringen til sesongen og er nå skadefri. Mot Molde startet hun kampen, men ble byttet hyppig i vekslingene fra forsvar til angrep. Landslagstrener Thorir Hergeirsson fulgte kampen fra TV-skjermen og likte det han så. Men han maner til fortsatt tålmodighet.

– Det ser bra ut, men det er samtidig viktig å bruke tid og ikke forsere noe. Hun er i den fasen nå hvor det er mest vanlig å pådra seg nye skader, sier han.

Landslagssjefen ser en lys fremtid for Solås med mange muligheter.

– Hun har et udiskutabelt stort potensial som en toveis-spiller, sterk midtforsvarsspiller og som en bra bakspiller med både skudd og gjennombrudd. Hun får konsentrere seg om å komme seg tilbake for fullt, så kommer hun til å forsterke dette Tertnes laget solid, sier han.

Landslagsledelsen har tett dialog med Tertnes og oppfølgingen av skaden til Kjerstin.

– Jeg tror det er veldig viktig at hun gleder seg over å være tilbake og de små stegene hun tar. Er hun tålmodig får hun betalt for det, sier han.

EM kommer for tidlig

Planen er at Boge Solås skal belaste kneet med mer og mer kamptid utover høsten.

– Vi skal gi henne litt tid, hun skal få føle at hun er tilbake for fullt. EM i slutten av november kommer nok for tidlig for Kjerstin, men det kommer flere muligheter, avslutter han.

For spilleren selv ga alt når hun var på banen. Knallhard i duellene og oppofrende i spillestilen. Og kneet kjentes fint.

– Jeg holder ikke noe igjen når jeg er på banen, jeg skal øke litt og litt med spilletid fremover, forteller hun.

Godkjent seriestart

Trener Tore Johannessen gleder seg stort over seier og at Boge Solås er skadefri igjen.

– I dag er hun helt suveren og i en egen klasse i forsvarsspillet, sier han.

Molde startet best og Tertnes brukte nesten ti minutter for å ta ledelsen i kampen. Etter det var det liten tvil om hvor seieren skulle havne.

– Jeg er delvis fornøyd. Den perioden vi løper fra de i 1. omgang er jeg mest fornøyd med.

Kampfakta

Tertnes – Molde 27–22 (15–10)

1. serierunde Eliteserien Håndball Kvinner, Haukelandshallen, 1010 tilskuere.

Dommere: Stian Andersen og Charles André Gjessing Whiteley.

Tertnes: Marie Davidsen – Julie Lygren 8, Thea Stankiewics 6, Vilde Ingeborg Johansen 4, Madeleine Hilby 3, Tina Abulla 2, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Kristin Nørstebø 1, Mina Mjærum 1, Karoline Fantoft, Kjerstin Boge Solås, Marie Skurtveit Davidsen, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens,

Toppscorer Molde: Mona Obaidli og Ragnhild Valle Dahl 6.

Utvisninger: Tertnes: 4x2 min., Molde: Ingen.

Artikkeltags