22-åringen bruker vanligvis all sin tid til trening og restitusjon, men etter å ha blitt verdensmester for Norge, kunne hun endelig unne seg en velfortjent fest. Det vil si, det ble opptil flere fester – for søndagens VM-triumf ble fortsatt feiret natt til tirsdag.

Skogrand insisterte nemlig på at Tertnes skulle vente med julebordet til hun kom hjem fra VM. Med gullet i boks, ble det også gullfest på julebordet i klubbhuset til Tertnes mandag.

Søvnløs etter gullet

Skogrand ankom Bergen tidlig mandag morgen. Da hadde hun dratt fra festen i Danmark i firetiden på natten, og bare fått seg en liten blund på flyet.

Her kommer gulljenten tilbake til Bergen 

– Jeg har vel egentlig ikke stått opp, så jeg gleder meg veldig til å komme hjem og slappe av, sa 22-åringen.

Hun kunne røpe at det ble en bra feiring.

– Det var bankett med venner og familie, og det var veldig kjekt.

Og selv om hun var litt sliten da hun kom hjem, var hun klar for festligheter igjen mandag kveld.

– Det er beinhardt, men dette er noe jeg virkelig har gledet meg til. Jeg har savnet jentene. Nå skal vi virkelig kose oss, sier Skogrand i det hun ankommer julebordet lenge etter alle andre – etter noen sårt tiltrengte timer på puten.

– Har det gått opp for deg at du er verdensmester?

– Jeg begynner å forstå det nå. I hvert fall litt, ler hun.

Jubelen sto i taket da 22-åringen endelig ankom klubblokalet mandag kveld, og champagnen ble sprettet.

– Kjenner jeg denne gjengen rett, blir dette en veldig bra fest. Dette er verdens beste jenter, så det blir deilig å feire med dem, sier fyllingsdølen som imponerte i sitt første mesterskap med landslaget.

Og selv om Skogrand var det naturlige midtpunktet på julebordet, har Tertnes-jentene flere grunner til å feire seg selv. For første gang på aldri så lenge, leder Tertnes serien til jul. Med «uovervinnelige» Larvik som et evig festbrems i Norge, er det en prestasjon som bør nytes så lenge det varer.

– Utrolig stas for Tertnes

Daglig leder i Tertnes, Marit Brox, var selv til stede for å følge Norges jakt på VM-gullet i Danmark.

Da Tertnes ubestridte ener gikk opp på podiet for å hente gullet, klarte ikke den daglige lederen å holde tårene tilbake.

– Det er utrolig stas å ha en slik frontfigur. Stine er på mange måter et produkt av det Tore (Johannessen, Tertnes-trener) og Tertnes står for. Samtidig som hun selv selvsagt har gjort en utrolig god jobb på egen hånd, sier Brox.

Syv kamper på én måned

Skogrand spiller etter all sannsynlighet sin siste sesong i Tertnes, før hun blir proff i utlandet. Hvor det blir, gjenstår bare å se. Målet er å finne en klubb med dame- og herrelag i eliteserien, slik at hun kan leve drømmen sammen med Fyllingen-kjæresten Eivind Tangen.

At Skogrand fikk vise seg i VM, har neppe lagt en demper på interessen.

– Nei, det skader jo ikke å få vise seg i det utstillingsvinduet.

 

Håndballeksperter har allerede spådd at det er stor sjanse for at Skogrand blir med til OL i Rio til neste år.

I Tertnes spiller Skogrand høyreback, mens hun på landslaget spiller på kanten. Enn så lenge får hun god hjelp i Tertnes til å fylle kantrollen på landslaget.

– Både Jarle (Alvær) og Tore (Johannessen) har gode innspill å komme med.

– Kan du ta med deg noe fra landslagsspillet tilbake til klubben din?

– Ja, jeg har lært mye på turen: Å møte god motstand, og ikke så god motstand – og ta en kamp av gangen og kjempe like mye i hver kamp.

Men selv om Stine Skogrand og resten av Tertnes-jentene kunne feire seg selv mandag kveld, er det ikke lenge før det braker løs igjen. 3. januar starter serien igjen og i løpet av januar skal Tertnes spille syv kamper!