– Vi har slitt med et Byåsen-spøkelse en stund, men på onsdag skal vi jage det på dør, sier Tertnes-profil Celine Sivertsen.

For det var trønderne som slo dem ut av sluttspillet i fjor. Og Byåsen vant 21–20 da de gjestet Haukelandshallen i deres første seriemøte denne sesongen, i starten av januar.

Som om ikke det er nok, ligger det an til at de to klubbene møtes igjen når sluttspillet går i gang etter at siste serierunde er unnagjort.

 

Farlige kantspillere

De to lagene ender på 4.- og 5.-plass, og det er ingenting som tyder på annet enn at de tre topplagene Larvik, Vipers og Storhamar velger seg lagene fra plass seks til åtte som motstandere. Da møtes bergensere og trøndere nok en gang i sluttspillets kvartfinale.

– Desto mer grunn til å slå dem nå og spille på seg selvtillit. De som vinner denne, vil gå inn i kvartfinalen med et lite overtak, mener Sivertsen.

Tertnes og Byåsen har vært ganske jevnbyrdige på tabellen de siste årene, og 25-åringen har ikke noen god forklaring på hvorfor de har slitt sånn mot trønderne. Men hun vet om én ting de er nødt til å unngå.

– De har veldig gode kontringsspillere på kantene, i Kristin Venn og Marit Jacobsen. Får de to lov til å boltre seg, går det dårlig, fastslår hun.

– Jeg er eldgammel

Selv nærmer Celine Sivertsen seg ubønnhørlig slutten på Tertnes-karrieren i denne omgang. «Tradisjonen tro» reiser hun fra klubben, som stadig mister sine profiler, denne sommeren. Danske Randers er hennes nye klubb, og hun fleiper med at det er på tide.

– Jeg fylte 25 år på fredag, så jeg er jo eldgammel i denne gjengen, ler hun.

– Nei da, for å være seriøs så begynner det allerede å bli litt vemodig. Vi skal jo ha noen kamper til, så mange som mulig, men dette blir jo faktisk min siste seriekamp, påpeker hun.

– Men det skal bli gøy å prøve noe nytt. Jeg gleder meg, sier høyrebacken.

Bedre i høst enn i vår

– Celine var meget bra i høst, men har kanskje variert mer i vår, sier Tertnes-trener Tore Johannesen, og får støtte av sin «utgående» elev.

– Ja, det har vært variabelt i vår, uten at jeg helt vet grunnen – for jeg har fått trent bra. Men nå skal jeg i hvert fall gi alt i mine siste kamper, lover hun.