Selskapet bekrefter at de trenger 200 millioner pund i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av 900 millioner pund fra forrige måned om de skal unngå å bli satt under administrasjon.

Nå appellerer selskapet til regjeringen om å redde det fra konkurs, men avisa The Times melder lørdag at det er lite sannsynlig at regjeringen vil bidra på grunn av bekymring for at selskapet uansett ikke har en framtid.

Også fagforeningen Transport Salaried Staffs Association, som organiserer de ansatte i det kriserammede selskapet, sier at myndighetene må bidra med finansiell støtte, ifølge AP.

I et brev til næringsminister Andrea Leadsom sier generalsekretær Manuel Cortes at regjeringen må bidra til å redde det ikoniske selskapet og de tusener av arbeidsplasser i selskapet.

– Selskapet må reddes uansett. Ingen britisk regjering kan tåle et tap av så mange arbeidsplasser, og dessuten se i øynene at kun én større reisearrangør – TUI – får kontroll over hele markedet, sier han.

Ferierende rammes

Om Thomas Cook må innstille virksomheten i løpet av helgen, kan hundretusener av reisende bli sittende uten mulighet for å komme seg hjem fra sine feriedestinasjoner.

Rundt 600.000 kunder, blant dem 160.000 briter, er for tiden på ferie forskjellige steder med Thomas Cook.

Britiske myndigheter vil da være forpliktet til å hente hjem de strandede passasjerene. For to år siden måtte myndighetene også trå til for å hente hjem 110.000 turister da flyselskapet Monarch Airlines gikk konkurs, noe som kostet skattebetalerne 60 millioner pund til leie av fly.

Arbeidsplasser på spill

Dersom Thomas Cook går konkurs, kan også tusener av ansatte miste jobben. I dag har selskapet 22.000 ansatte, hvorav 9.000 i Storbritannia.

Det 178 år gamle selskapet er blant verdens største og mest tradisjonsrike reisearrangører, med 600 butikker bare i Storbritannia, et flyselskap og en hotellkjede.

Bak selskapets vansker ligger blant annet bekymring for brexit, høyere drivstoffpriser og konkurranse fra salg av reiser på internett.

I mai kom det fram at selskapet har en gjeldsbyrde på 1,25 milliarder pund.