Lørdag kveld var siste gangen Thomas Hjelme satt i det komfortable førersetet foran rattet på bilen sin. Da parkerte han Volvoen utenfor boligen i Slettebakksveien, og byttet til motorsykkelen han også eier.

Etter noen timers kjøretur i oppholdsværet, var han hjemme i 03-tiden og gikk til køys.

Neste dag fikk han indikasjoner på at ikke alt var som det skulle være da en kamerat ringte.

– Han lurte på hvor jeg var, om jeg ikke var hjemme. For bilen min sto ikke foran huset. Da jeg gikk ut og sjekket, så jeg at den var borte vekk, sier Hjelme til BA.

Kom søkkvåt hjem

Og med bilen var også transportmiddelet til jobb borte.

– Jeg jobber på Sotra og er avhengig av bilen for å komme meg til jobb. Jeg kan selvsagt kjøre motorsykkelen, men det er ikke så gøy i all slags vær. Søndag kom jeg hjem søkkvåt, forteller han.

Da hadde han både vært på jobb, og tatt seg en runde for å lete etter bilen. Men til ingen nytte.

– Det er trist og frustrerende. Jeg har ikke funnet den ennå, men jeg skal på langtur i dag og holde utkikk langs veien.

Nasjonal etterlysning

Bilen er en svart Volvo V70 2008-modell med registreringsnummer KB36623. Siden han kjøpte den i 2019 har han påmontert spesielle frontlykter og ekstra fine felger. Til sammen kostet oppgraderingene godt over 20.000 kroner.

Hvorfor tyvene valgte seg ut akkurat hans bil, er han usikker på.

– Det er ikke godt å si. Men antagelig fordi den sto langs gaten. Det er sikkert et marked for Volvo-deler, og jeg regner med at bilen er på god vei til Øst-Europa nå.

Tyveriet er anmeldt, bekrefter politileder i Bergen, Askøy og Øygarden, Morten Ørn.

– Den er etterlyst i hele Norge, sier Ørn.

Vanskelig å spore

Men Hjelme har liten tro på at han noensinne får se bilen sin igjen.

– Den har verken sporing eller Autopass-avtale. Og uten en slik avtale kan det ta noen dager før bilens passeringer kan hentes ut av systemet. Da er det allerede for sent, så det skal godt gjøres å finne den, mener han.

– Ja, uten Autopass kan det være vanskeligere å følge ferden, sier Ørn.

Selv om Hjelme ser for seg den verste skjebnen for bilen sin, håper han likevel at den blir funnet på en avsides vei i nærområdet. Hans største håp er at det tikker inn et tips til politiet.

– Jeg håper jeg får bilen min tilbake. Det er den beste bilen jeg noen gang har hatt, sier han.