Thorbjørn vant Ulriken Opp

Ulriken opp Lørdag 23. Mai 2015

Konkurranseløpere
Thorbjørn Ludvigsen

Ulriken opp Lørdag 23. Mai 2015 Konkurranseløpere Thorbjørn Ludvigsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stoltzekongen er også helt sjef opp Ulriken. Lørdag smadret han sin egen rekord.

DEL

Thorbjørn Ludvigsen (27) knivet lenge om seieren med Stian Hovind-Angermund opp mot Ulrikens topp. Ludvigsen var imidlertid kjappest til slutt og vant.

Løypen går fra Store Lungegårdsvann og følger veien opp Møllendalsbakken, videre opp Haukelandsbakken og Ulriksbanen. Derfra løper de til Montana og til Ulrikens topp.

Løypen er 3,6 kilometer lang og svært bratt flere steder.

Ludvigsen løp på, hold deg fast, 22 minutter og 6 sekunder.

Dermed smadret han sin egen løyperekord fra i forfjor som var på 22 minutter og 23 sekunder. Den ble satt under bedre forhold for to år siden.

– Nei, det var kaldt, men jeg er veldig fornøyd. Jeg har alltid et mål om å sette rekord, men jeg var sikker på at det ikke var mulig. Den gamle rekorden min var rimelig bra, sier Ludvigsen.

På toppen snødde det en periode, så det var ganske ufyselige forhold for løperne.

For ordens skyld er Ludvigsens rekord opp Stoltzekleiven på 8.06!

Tårene rant for nummer tre

Stian Hovind-Angermund fra Varegg Fleridrett kom i mål som nummer to, 21 sekunder bak Ludvigsen. Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist tok tredjeplassen på tiden 22.56.

Sistnevnte var kanskje den gladeste av de alle. Han jublet hemningsløst etter å ha krysset målstreken, før han satte seg ned og tok til tårene. Etter å ha fått klemmer fra venner og familie, er han klar for å snakke med BA.

– Følelsene tok litt over her, sa Øvergaard Aarvik.

For endelig ble det pallen, i tillegg til en sterk pers og ny rekord i klassen for gutter 18-19.

– Jeg har altfor mange fjerdeplasser, så dette var deilig. Jeg har jobbet dødshardt for dette i hele vinter, sier 18-åringen til BA.

Helt fra han våknet lørdag morgen, visste han at dette var hans dag.

– Jeg kjente på meg at det stemte og før start var jeg veldig trygg og hadde en god følelse.

Unggutten løp sammen med Ludvigsen og Hovind Angermund til Montana, men der fikk de største guttene en luke.

– Den ble litt større, men jeg har uansett aldri vært så nær dem, sier den rørte 18-åringen, som gjorde et av sine beste løp til nå i livet.

– Det er første gang under 23 minutt. Den gamle persen min var på 24.12, sier bergensgutten.

Lærer av Ludvigsen

Det ligger ekstremt mye jobb bak for unggutten, som går på andre trinn på toppidrettslinjen på Stend VGS. Hemmeligheten hans er knallharde intervaller opp Fanafjellet, opp den bratte siden fra Fana kirke.

– Jeg løper mye opp Fanafjellet og blir kjørt ned. Hver uke kjører jeg intervaller på seks runder, der jeg løper til toppen og blir kjørt ned av mor eller far.

– De ønsker at jeg skal lykkes, så det er mye mer enn bare min egen innsats som ligger bak, sier 18-åringen, som stort sett trener alene.

Målet hans for i år, er å kvalifisere seg til EM i motbakke og ta medalje der.

Enn så lenge jobber han knallhardt for å ta igjen byens motbakkekonge.

– Jeg lærer mye av Thorbjørn – han kommer med tips og følger med på meg. Men nå er jeg nærmere enn noen gang, og håper at min dag kommer der jeg klarer å slå ham.

– Stian kommer mer og mer, og det er så gøy å se den gleden han viser i dag, sier Thorbjørn Ludvigsen, som var snar med å klemme den glade 18-åringen.

– Han er jo bare unggutten ennå, jeg har jo ni års forsprang og det er mye det, sier 27-åringen.

Beinbrudd

Rebecca Hilland fra Bergen Løpeklubb tok førsteplassen i kvinneklassen. Hun løp på 28.17, og slo Eli Anne Dvergsdal fra Gular med 33 sekunder.

– Det er første gang jeg deltar, og jeg har vel bare vært på Ulriken to ganger før – og det er vel noen år siden, sier Hilland.

Hun er briite fra Bath, men bosatt i Bergen.

– Jeg løp konkurrane i England forrige helg og skal det igjen neste helg, så jeg tok dette som en treningsøkt. Det er jo lettere å presse seg med startnummer på, sier hun.

I England løper hun også på fjellet, men det er noe helt annet enn bergensfjellene.

– Det er ikke så mye klatring som på Ulriken, der er det mer løp, sier hun før hun fortsetter treningen sin med en løpetur til Rundemanen.

– Jeg knakk foten for seks uker siden og har gått på krykker i fire uker, men det er er surt å komme på annen plass likevel, sier Dvergsdal.

Beinet hun knakk var i mellomfoten.

– Det brukes når jeg sparker fra og det er veldig vondt å løpe, så jeg får nesten ikke trent noe løping. Men jeg kommer sterkere tilbake, sier hun.