Kveldsåpne barnehager?

– Venstres Erlend Horn sa i BT 11. januar at de ville se på muligheten for at Bergen kan få kveldsåpne barnehager. Jeg skjønner tankegangen i forhold til at foreldre som jobber på kveldstid også skal få et tilbud til sine barn. Men jeg er i tvil om det er riktig tidspunkt å fremme et slikt forslag nå.

Situasjonen i svært mange av Bergens barnehager er ikke tilfredsstillende pr. dags dato. BA har hatt mange reportasjer der fortvilte styrere har stått frem og fortalt om et skyhøyt sykefravær og mangel på vikarer. Senest denne uken var Mimi Bjerkestrand intervjuet og hun sa at flere barnehager måtte ha redusert åpningstid pga. det høye sykefraværet. Dette skaper selvsagt problemer for foreldre som er i jobb og må hente barna sine tidligere. Små barn trenger kjente og kompetente voksne for å ha en god dag i barnehagen. Det vet vi som jobber med barn. Hvordan skal man klare å få en tilfredsstillende bemanning hvis man utvider åpningstiden når man ikke klarer det innenfor dagens rammer?

Vennlig hilsen

Kari Johannessen

Skeptisk

– Jeg leser i BA 6. januar at Mattilsynet kommenterer Meny sin praksis om å legge spiseklare bakervarer fritt tilgjengelig uten noen form for beskyttelse over. Driftssjef i Meny Hordaland Christian Myredal skriver: «Dette er butikkene godt drillet på. Etter pandemien har rutinen og retningslinjene vært at alle uemballerte bakervarer skal selges under lokk, så her har det blitt gjort et unntak». Dette fremstår som regelrett løgn, da Meny på Oasen de siste månedene (stort sett UTEN unntak) har fremsatt spiseklare bakervarer uten beskyttelse fritt på et bord i butikken.

I likhet med både Mattilsynet og andre kunder stiller jeg meg svært skeptisk til denne praksisen, og sliter med å se at Meny Oasen har gjort noen form for tiltak for å skjerme disse produktene som ligger fremme.

Ei heller ligger det klyper fremme eller henger Antibac rundt bordet for desinfeksjon.

Her bør Meny gjøre umiddelbare tiltak, i hvert fall nå i perioden som smitte fra både covid, forkjølelse og norovirus herjer i landet. Denne summeren kommer i hvert fall ikke til å kjøpe smittebomber fra de bordene.

Martin

Svar: Hei Martin. Takk for ditt innlegg og din bekymring rundt uemballerte bakervarer hos MENY Oasen. Du har rett i at butikken hadde uemballerte småvarer liggende fremme en periode. Denne praksisen er avsluttet, da dette ikke er i henhold til våre rutiner. Vi har små bakerivarer under lokk eller i skap med dører.

Med vennlig hilsen

Christian Myredal, driftssjef MENY Hordaland

Hundeposer

– Det er altfor mye hundebæsj langs turstiene. Sett opp flere stativ med både hundeposer og bosspann!

Jenter (11)

Lengsel

– Jeg gleder meg til Bergen i mai! Gleder meg til å ta en kaffekopp på uteserveringen til Landmark.

Ung kvinne

Nesten Paris

– Min drøm: Tenk om man kunne satt Torgallmenningen og bygningene tilbake til slik det var før bybrannen. Jeg har sett bilder, det så jo nesten ut som Paris! Bygningene som står der nå ser jo bare ut som noen klosser!

Jente (21)

Mørk vei

– Skift lyspærer! I Skålevik, på veien langs Kjøkkelvik skole og Rema 1000 er det veldig mange pærer som er røket!

Skoleelever

Bybanen

– Skal Bybanen gå gjennom Sentrum kommer du ikke til å føle at du kommer inn til en by. Det gir ikke ro i sjelen, for å si det sånn. Du kommer ikke hjem. Bryggen blir et sted for gjennomgangstrafikk. Men det er visst sånn folk vil ha det.

Oppgitt

MGP

Jan-Ove, du får bruke alle sparepengene dine på å stemme på Stig, du. MGP er gått ut på dato for lenge siden, og tok kaken i fjor med dem som vant. MGP har ikke noe med musikk å gjøre. Det er bare å legge ned programmet en gang for alle.

BA-leser

Gleder meg

– Jeg gleder meg til vi skal på tur til Storefjell med skolen. Vi reiser på søndag!

Hilsen student på HVL

(Høyskolen på Vestlandet)

Fylkeskommunen og økonomi

– Det nye fylkesbygget er som en floss uten mann. Det andre bygget på relativt kort tid i bergensk sammenheng. De har ikke tradisjon for å ta vare på ting. Det første bygget ble bygget i 1972 og fikk et kort liv i bergensk målestokk.

Når vi nå er kommet til 2023 har fylket bevilget seg et nytt bygg. Det nye bygget var så dyrt at de sliter med underskudd og med lønninger som er høyere enn statsministerens så vil de nå selge de bergenske brosteinsgatene.

Nå vil fylket bytte ut de blankpolerte bergenske juveler med svart, støvproduserende asfalt og tette de bergenske lunger med asfaltstøv. Det kan ikke vi i denne smukke by gå med på. Brosteinen har spart Bergen for store asfaltregninger, så fylket må ha mange penger på bok hvis de ikke har skuslet dem bort med høye lederlønninger.

Brostein er så slitesterk at den konkurrerer ut asfalten, men det forutsetter at den er lagt i sand med tette fuger. Sand er dyrere enn singel, men er selvreparerende og gir økt levetid. Godt grunnarbeid er en forutsetning i bergensk tradisjon. Vi har ikke råd til å miste en brostein til.

Gammel brolegger

Svar: Brustein er flott å sjå på, og skal framleis brukast i stor grad i Bergen. Fylkeskommunen har ikkje planar om å erstatte all brustein med asfalt. Når vi skal velje materiale i gatene våre, må vi vurdere fleire forhold, som funksjon for alle trafikantgrupper, estetikk, økonomi og forhold knytt til drift og vedlikehald. Då kan det vera aktuelt å vurdere om nokre av dei mest trafikkerte gatene i byen må få asfalt nokre stader.

Vennlig hilsen,

Dina Lefdal

Avdelingsdirektør for

infrastruktur og veg

Vestland fylkeskommune

Les flere summetoner her: Aktivitetskort er ingen god idé