Sandefjord Fotball bekrefter at 28-åringen fra Ghana har skrevet under på en toårskontrakt med klubben.

– Jeg trenger mer spilletid. Derfor er dette riktig avgjørelse for meg. De spiller samme system som her i Glimt. Det passer meg best, begrunner Koomson klubbskiftet over Avisa Nordland.

Turbulent Brann-tid

Gilbert Koomson kom til norsk fotball for første gang for snart ti år siden. Da signerte han for Sogndal. Deretter forsvant han til Thailand et par år, før han gjorde comeback i saftbygden.

I Sogndal gjorde han sakene sine såpass bra at Brann i 2018 la rundt fire millioner kroner på bordet for å lokke ham til Bergen. Det ble et turbulent ekteskap med høye topper og dype daler.

I sine beste stunder viste Koomson hvorfor han har A-landskamper for Ghana, men han rakk også å havne i konflikt med både daværende trener Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt. Konflikten med sistnevnte endte i streik og til slutt overgang til den tyrkiske klubben Kasimpasa sommeren 2020.

Halvannet år senere returnerte han imidlertid til Norge igjen. Denne gangen var det regjerende seriemester Bodø/Glimt som fikk signaturen hans. Oppholdet i Nord-Norge ble aldri det helt store. Ghaneseren slet med å få spilletid og ble i fjor utlånt til Aalesund.

Nå blir det permanent overgang til Sandefjord.