Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake på landslaget etter skrekkskaden

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsane-jenten Maria Tviberg (24) reiser torsdag på sin første landslagstrening siden det dramatiske fallet i fjor.

– Nå holder jeg på å pakke, så reiser jeg! Ting går kjempebra, stråler Tviberg når BA ringer med et enkelt spørsmål: Hvordan går det, egentlig?

For den evige ulykkesfuglen, som for ett år siden falt stygt i Lake Louise og for fjerde gang (!) opplevde å ryke et korsbånd, er nå i gang igjen. Og det var ingen selvfølge, selv om Tviberg både er sta og evig optimist. For å ryke korsbåndene i begge knærne to ganger hver er det ikke alle som kommer tilbake fra. Nå merker hun imidlertid svært lite til skadene. Derfor har landslagsledelsen sendt innbydelse til trening på Hafjell med resten av laget.

– Jeg skal sikkert kjøre litt super-G og storslalåm. Det blir første trening med landslaget siden jeg skadet meg, så jeg er litt spent. Men det blir veldig deilig å komme tilbake til kjente rutiner, sier hun.

Gått ned i vekt

Hun har selvsagt testet formen på ski gjennom høsten, men altså ikke i treningssammenheng med landslaget. Derfor er verken hun eller ledelsen 100 prosent sikre på hvor hun faktisk står, rent formmessig. Tviberg tror hun vil klare seg bra!

– Jeg har egentlig ingen begrensninger så lenge jeg ikke har vondt. Det er progresjon hele tiden. Jeg er selvsagt ikke i toppform, men jeg har indikasjoner på at det ikke er helt krise, forsikrer hun.

Under det som har blitt nok en lang skadeperiode for den blide alpinisten har hun også tatt et valg. Hun blir neppe dronning i fartsdisiplinene!

– Jeg har valgt å gå ned i vekt for å hevde meg bedre i de tekniske øvelsene, om det er noe jeg ønsker. Jeg er nok ikke like sterk som før, men det er heller ikke noe jeg føler begrenser meg noe når jeg kjører. Jeg har aldri vært så eksplosiv og lett i kroppen som jeg er nå, forteller hun.

Vil konkurrere igjen

Nå er det opp til landslagsledelsen om hun skal tilbake i konkurranse allerede denne sesongen. Tviberg tror det kan gå helt fint.

– Jeg er veldig optimistisk, men så spørs det hva de vil med meg. Om jeg skal rett ut i verdenscup, bør jeg nok vente litt. Om de vil prøve meg i FIS-renn er det bare å sette i gang, synes jeg. Om de vil at jeg skal stå å spinne i startblokken før jeg kjører, holdes jeg på pinebenken litt til, humrer hun.

Kommentarer til denne saken